«Την ώρα του ατυχήματος...» - Ο Μιχάλης Σεΐτης σοκάρει για το τροχαίο που στέρησε το ένα του πόδι

Ο λόγος που μίλησε δημόσια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Την ώρα του ατυχήματος...» - Ο Μιχάλης Σεΐτης σοκάρει για το τροχαίο που στέρησε το ένα του πόδι

Ο Μιχάλης Σεΐτης έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στην ελένη το μεσημέρι της Δευτέρας 21/3 και μαζί με τον Σάββα Πούμπουρα, που συνομίλησε μοιράστηκε πολύ δικά του ζητήματα. Ο παραολυμπιονίκης έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια από την στάση ζωής του πόσο μαχητικός είναι και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά.

Σίγουρα το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Πούμπουρας έχει μιλήσει ανοιχτά για τις δικές του δύσκολες στιγμές, έκανε και τον αθλητή να νιώσει πολύ πιο άνετα από το να μιλούσε με κάποιον άλλον. Έτσι λοιπόν, ως αντιδήμαρχος εμπορίου θέλει να δώσει το παράδειγμα και να μειωθούν τα τροχαία, κάτι που ο ίδιος δεν πρόλαβε για τον εαυτό του.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Σεΐτη για το ατύχημα που είχε

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα την ώρα του ατυχήματος ήταν αν είμαι σε όνειρο. Το σημαντικό είναι πώς προβάλλουμε το πρόβλημα, επειδή δεν με νοιάζει που έχω πρόσθετο μέλος ο κόσμος δεν το βλέπει. Τώρα, ως αντιδήμαρχος εμπορίου μου δίνεται η ευκαιρία να μειώσω τον κίνδυνο στους δρόμους», είπε αρχικά ο Μιχάλης Σεΐτης.

Ο Μιχάλης Σεΐτης είπε επίσης: «Με τον νέο νόμο θεωρείται ότι έχω 50% αναπηρία και ουσιαστικά δεν δικαιούμαι τίποτα».

Λίγα λόγια για τη ζωή του Μιχάλη Σεΐτης

Ο Μιχάλης Σεΐτης, ένας αθλητής υπόδειγμα, που δεν επέτρεψε στην αναπηρία να σταθεί εμπόδιο. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν τόσο αθλητές με αναπηρία εκ γενετής όσο και με επίκτητη. Ο Μιχάλης Σεΐτης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Μέχρι το 2013 ήταν αθλητής του στίβου με όνειρό του τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε, μέσα από μια σειρά από συμπτώσεις, ενεπλάκη σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο του κόστισε το πόδι του. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Από την πρώτη στιγμή που ξύπνησε και διαπίστωσε πως οι γιατροί είχαν προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, ο Σεΐτης δεν ήξερε απλώς ότι θα περπατήσει και πάλι, αλλά ότι σύντομα θα ξανατρέξει. Λιγότερο από ένα μήνα μετά το ατύχημα, πριν καλά – καλά μάθει να ισορροπεί, επέστρεψε στις προπονήσεις του.

Μιχάλης Σεϊτης

Ακόμη και με προσθετικό πόδι, εξακολουθεί να λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνιους Αγώνες μαζί με αθλητές χωρίς αναπηρία. Μάλιστα, έχει καταλάβει πολύ καλές θέσεις στα πλαίσια αυτών των διοργανώσεων. Με τις διεθνείς διακρίσεις του έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες και τη χώρα μας. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ.

Το 2017 κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400μ και το ασημένιο στα 200μ, ενώ το 2019 το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.