Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Παντρεύτηκε την κατά 53 χρόνια νεότερή του βουλευτή, Μάρτα Φασίνα

Φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Παντρεύτηκε την κατά 53 χρόνια νεότερή του βουλευτή, Μάρτα Φασίνα

Παντρέυτηκε χωρίς παπά και χωρίς δήμαρχο την εκλεκτή της καρδιάς του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε έναν γάμο που κόστισε περισσότερα από 400.000 ευρώ. Ο λόγος για την Μάρτα Φασίνα, η οποία φόρεσε το νυφικό και στάθηκε δίπλα στον αγαπημένο της σε μια παραμυθένια εκδήλωση.

Ο παραμυθένιος γάμος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Μάρτα Φασίνα

Ο 85χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θέλησε να κάνει μία γιορτή αγάπης με την 32χρονη καλλονή σύντροφό του, η οποία είναι βουλευτής του κόμματος Forza Italia, στο οποίο ηγούταν ο Μπερλουσκόνι.

Η εκδήλωση – υπερπαραγωγή πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, σε μια ιστορική ιδιοκτησία που ονομάζεται Villa Gernetto στην πόλη Λέσμο, βόρεια του Μιλάνου. Ωστόσο ο γάμος είναι κάπως εικονικός, καθώς κανείς από τους δύο δεν υπέγραψε κάποιο πιστοποιητικό που να επισημοποιεί την ένωση.

Ο λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να μην παντρευτεί νόμιμα είναι μια διαμάχη που ξέσπασε με την βουλευτή και τα παιδιά του πρώην πρώτου άντρα της Ιταλίας, για την περιουσία του, μετά τα προβλήματα της υγείας του, που τον είχαν οδηγήσει εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

ο γάμος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Οι καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν περίπου 60, μεταξύ των οποίων κυρίως συγγενείς της Μάρτα αλλά και φίλοι και ιστορικοί σύμμαχοι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών Ματέο Σαλβίνι και Μαρτσέλο ντελ Ούτρι.

Η καταδίκη και η έφεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Σίλβιο Μπερλουσκόνι υγεία

Τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης ο Σ. Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση». Μιλώντας αργότερα στο υπό ιδιοκτησία του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».

Συνέχεια των δηλώσεων αυτών ο γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος, Λαός της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλμπάνο πρόσθεσε «Πρόκειται για μία ακόμη συνέχεια του γνωστού έργου που προβλέπει τον δικαστικό κατατρεγμό του Μπερλουσκόνι».

Σημειώνεται ότι η ποινή αφορά υπόθεση αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την προβολή ταινιών από τις ΗΠΑ από τα τηλεοπτικά κανάλια του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα δε με την ιταλική ποινική δικονομία ο Σ. Μπερλουσκόνι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης δύο φορές προτού υπάρξει οριστική καταδίκη.

Κατά συνέπεια δεν υποχρεούται να εκτίσει την ποινή φυλάκισης, μέχρι να εκδικαστεί και η τελευταία του έφεση. Ήδη έχει ασκηθεί η πρώτη. Έπειτα από την απόφαση οι μετοχές της Mediaset υποχώρησαν σχεδόν 3%