25η Μαρτίου: Θεαματικές εικόνες από το την παρέλαση στο Σύνταγμα

Συγκίνηση και ρίγος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
25η Μαρτίου: Θεαματικές εικόνες από το την παρέλαση στο Σύνταγμα

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα, όπου για πρώτη φορά έκαναν εμφάνιση και κάποια μαχητικά αροσκάφη και τροχοφόρα. Για όσους απλά θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να βρείτε εδώ πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά τις αλλαγές για την παρέλαση.

Εικόνες από την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα της Αθήνας

Παρόντες στο Σύνταγμα ήταν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, που παρακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Οι αγωνιστές το 1821 έγραψαν ιστορία, καθώς αποελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται διαρκώς, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» ανέφερε, συγκεκριμένα, ο κ.Παναγιωτόπουλος κατά την έναρξη της παρέλασης.

Τα νεαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale συμμετείχαν στις διελεύσεις πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πτήση του θρυλικού Spitfire. Πρεμιέρα έκαναν και τα ειδικά τεθωρακισμένα M1117 τροχοφόρα του Ελληνικού Στρατού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Παρέλαση 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα

25η Μαρτίου - Παρέλαση

Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου

Σύνταγμα - Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Παρέλαση 25ης Μαρτίου - Στρατιώτες

25η Μαρτίου - Παρέλαση - Πυροσβέστες

25η Μαρτίου

Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022 στο Σύνταγμα

Κώστας Μπακογιάννης: Η τρυφερές στιγμές με τον γιο του Δήμο και την κόρη του Δανάη στην μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το πρωί της Πέμπτης 24/3 ο Κώστας Μπακογιάννης παρευρέθηκε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για την 25η Μαρτίου μαζί με τα δύο του παιδιά. Στο πλευρό του ήταν και η Νίκη Κεραμέως.

Η μικρή Δανάη από τον πρώτο του γάμο παρακολούθησε με ενδιαφέρον την παρέλαση, όπως και ο μικρός Δήμος, ο γιος του με την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε μία τρυφερή φωτογραφία τους. Μάλιστα, ο μικρός κρατούσε στα χέρια του και την ελληνική σημαία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρέλαση

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Νίκη Κεραμέως στην παρέλαση

Ο Κώστας Μπακογιάννης και τα παιδιά του στην παρέλαση

Ο Κώστας Μπακογιάννης και τα παιδιά του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου