«Κινδυνεύει να γίνει συντρίμμια σε...» - Πυρ και μανία ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την κατάσταση στην Ουκρανία

Φανερά αγανακτισμένος στον αέρα της εκπομπής

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κινδυνεύει να γίνει συντρίμμια σε...» - Πυρ και μανία ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την κατάσταση στην Ουκρανία

Με αφορμή την εθνική γιορτή της 25η Μαρτίου και αλλά και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και έχει προκαλέσει αναρίθμητες καταστροφές, έκανε ένα σχόλιο στην εκπομπή, Super Κατερίνα το πρωί της Παρασκευής 25/3 ο Ανδρέας Μικρούτσικο.

Το σχόλιο του Ανδρέα Μικρούτσικου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν περάσει 208 χρόνια από τότε που γεννήθηκε η φιλική εταιρεία στην Οδησσό… Αυτή η Οδησσός κινδυνεύει να γίνει συντρίμμια σε έναν καινούριο πόλεμο. Η ιστορία μας ενώνει πράγματα. Πάει να ενταφιαστεί η πόλη που «γέννησε» τη Φιλική Εταιρεία»!

Πόλεμος Ουκρανία: 300 νεκροί σε θέατρο της Μαριούπολης - Σφηροκοπούν ανελέητα τη χώρα

Συνεχίζεται δίχως σταματημό η αιματοχυσία και οι ανελέητες καταστροφές στην Ουκρανία, που εδώ και ένα μήνα βιώνει το σκληρό και εφιαλτικό πρόσωπο του πολέμου. Η πόλη της Μαριούπολη βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που μετρούν τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών, καθώς έχει ισοπεδωθεί ολοκληρωτικά από τους βομβαρδισμούς.

«Από αυτόπτες μάρτυρες προέκυψαν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά τον βομβαρδισμό του από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έπληξαν το θέατρο, αν και αυτό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται σε όσα έχουν συμβεί στην Μαριούπολη.

Στο εν λόγω θέατρο, που χτυπήθηκε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 άμαχοι και ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Υπήρχε μάλιστα και ειδική σήμανση πως εκεί βρίσκονταν παιδιά αλλά παρ’ όλα αυτά, το κτίριο βομβαρδίστηκε.