"Με κάποιο τρόπο θα είναι μαζί" - Ο Ορφέας Αυγουστίδης αποκαλύπτει για τον ρόλο του στον Σασμό

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου, το πρωί της Παρασκευής 25/3, για τον ρόλο του στην πολυσυζητημένη σειρά του Alpha, Σασμός, αλλά και για την σχέση του με την σύντροφό του, για την οποία πρόσφατα μίλησε και η μητέρα του ηθοποιού, και το παιδί του.

Παράλληλα αναφέρθηκε και για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο, όπως και για το bullying που έχει δεχτεί από συνάδελφό του στο παρελθόν.

Αποκάλυψε για τον ρόλο του πως ήταν ιδιαίτερα απαιτικός ο Αστέρης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον μονόλογό του στην παράσταση Μηχανή του Τούρινγκ, και αυτό ήταν κάτι που τον γοήτευσε, ενώ εξηγεί πως η σχέση του με την Αργυρώ θα συνεχίσει να υπάρχει, κατά τη γνώμη του, χωρίς να το αναλύει περισσότερο.

Οι αποκαλύψεις του Ορφέα Αυγουστίδη για τον ρόλο του στον Σασμό

«Η μηχανή του Τούρινγκ». Ο ίδιος ανέφερε: «Έχει την πρόκλησή του ο μονόλογος. Έχει δυσκολίες ο μονόλογος, η μεγαλύτερη είναι ότι μπαίνεις στο θέατρο και δεν έχεις να συναντήσεις κανέναν συνάδελφο. Μπαίνεις στο καμαρίνι και είσαι μόνος σου. Αυτό είναι δύσκολο. Αλλά έχει και τη γοητεία του… Υπάρχει σκοταδισμός σήμερα. Εκφράζεται πιο ύπουλα. Όταν επιτρέπεις στον κόσμο να εκφράζεται με τέτοια βιαιότητα και οι ίδιοι να λέμε στον εαυτό μας ότι αυτό επιτρέπεται. Είναι πολύ σκοτεινό και δυσοίωνο. Χρησιμοποιούμε όρους όπως η δημοκρατία, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε αυτό το καινούργιο. Και υπερασπιζόμαστε πράγματα τα οποία όταν δεν μας συμφέρει την επόμενη μέρα, τα αναιρούμε».

«Γοητεύτηκα με τον ρόλο του Αστέρη γιατί ήταν πολύ απαιτητικός. Στην αρχή, αρκετούς μήνες πριν τον «Σασμό» η σύνθεση ήταν διαφορετική. Μου είχαν προτείνει τον ρόλο του Μαθιού. Άλλο πράγμα, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί να μην είναι ο Δημήτρης Λάλος. Ο Αστέρης δεν θέλει να πει την αλήθεια για τον Πετρή. Θέλει να ελευθερωθεί αλλά θα μείνει πιστός στην απόφασή του. Στην Αργυρώ δεν θα αρέσει η αθώωσή του. Ο Αστέρης και η Αργυρώ με κάποιον τρόπο θα είναι μαζί. Ό,τι και αν συμβεί με κάποιον τρόπο θα υπάρξει κάποια ένωση. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν».

«Έχω αντιμετωπίσει bullying από συνάδελφο μου στο ξεκίνημα μου, πριν καλά καλά τελειώσω τη σχολή».

Όσον αφορά τη σύντροφό του, δήλωσε τρελά ερωτευμένος μαζί της και επισήμανε πως το παιδί τους τους έφερε ακόμη πιο κοντά. Μάλιστα, παρόλο που δεν έχουν παντρευτεί έχουν, κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

«Με τη σύντροφο μου έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης, δεν έχουμε παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο. Είμαι ακόμα παράφορα ερωτευμένος με την Γεωργία. Ο ερχομός του γιου μας τα φώτισε όλα, με έκανε να την αγαπήσω περισσότερο. Περνάω πολύ χρόνο με τον γιο μου, χάνω μόνο το μπάνιο του το βράδυ. Στην αρχή ήμασταν όλη μέρα μαζί, μετά ξεκίνησα να δουλεύω».

«Στην πρώτη σκηνή που έπαιξα με τη μητέρα μου...»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/2) ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στον Σασμό, καθώς και στην τηλεοπτική του συνύπαρξη με την μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη.

Αυτή άλλωστε είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε μαμά και γιο να παίζουν μαζί στην τηλεόραση. Οι δυο τους είναι πολύ κοντά, κάτι που φάνηκε και στον γάμο της Μαρίας Τζομπανάκη (δείτε εδώ στιγμιότυπα).

«Είχα μεγάλη αγωνία για το «Σασμό» όταν είδα το πρώτο επεισόδιο είπα, ότι και κανένας να μη το δει, εγώ είμαι πολύ περήφανος με αυτό που κάνουμε. Στο δρόμο με ρωτάνε πολύ συχνά για τη σειρά και είναι περίεργο για μένα, γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί.

Δεν δέχτηκα έντονες επιθέσεις για τη δολοφονία του Πετρή, γιατί φάνηκε ότι τα πράγματα έγιναν με τραγικό τρόπο αλλά τον πρώτο καιρό που πήγαινα στη λαϊκή στο σπίτι μου, μου έλεγαν ‘τη στενοχώρησες την κοπέλα’ και εγώ τους έλεγα ‘σας έχω ένα μυστικό, είναι ψέματα'. Το σενάριο του Σασμού είναι μία αφορμή να ακουστεί κάτι το οποίο δεν έχει σταματήσει και θα πρέπει να μπει μια τελεία σε αυτή τη σκοτεινή συνήθεια.

Στην πρώτη σκηνή που παίξαμε μαζί με τη μητέρα μου κοιταχτήκαμε έντονα και κάπως αποσυντονιστήκαμε. Την πρώτη μέρα που παίξαμε μαζί, κάναμε ότι δεν τρέχει τίποτα, μετά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύ ωραίο. Δεν σκέφτηκα να αρνηθώ τον ρόλο λόγω της μητέρας μου. Έχω ξεπεράσει θέματα που είχα στο παρελθόν με την επαγγελματική μου πορεία.

Θα ήθελα ο πόνος στον Σασμό να αξίζει τον κόπο. Να λυτρωθούν παιδιά που θα έρθουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ορφέας Αυγουστίδης.