Η ανάρτηση όλο νόημα του Νίκου Συρίγου κατά του Αλέξη Κούγια - «Ευτυχώς, έχουμε ακόμη Δημοκρατία για να...»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η ανάρτηση όλο νόημα του Νίκου Συρίγου κατά του Αλέξη Κούγια - «Ευτυχώς, έχουμε ακόμη Δημοκρατία για να...»

Ο κακός "χαμός" έγινε το πρωί της Κυριακής 27/3 στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA όταν ξεκίνησε μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην Σίσσυ Χρηστίδου και τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ποινικολόγος ισχυρίστηκε ότι η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε πως ο δικηγόρος παραδέχτηκε τις κατηγορίες του σκηνοθέτη, κάτι που όπως τόνισε η ίδια στη συνέχεια δεν συνέβη.

Έτσι λοιπόν ο Αλέξης Κούγιας αφού είδε την απάντησή της, έστειλε νέα ανακοίνωση με αποδέκτη τόσο τη Σίσσυ Χρηστίδου όσο και τον συνεργάτη της, Νίκο Συρίγο.

Από την άλλη, ο Νίκος Συρίγος έκανε μια ανάρτηση μιας και δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητο το συγκεκριμένο γεγονός όπου μεταξύ άλλων έγραψε: «Ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια σήμερα, συνειδητά ή κατά λάθος: «Η ηθική και το δίκαιο δεν ταυτίζονται».

Επειδή όμως ένα παιδί 15 ετών δεν μπορεί να μένει απροστάτευτο απέναντι στις ορέξεις του οποιουδήποτε ανώμαλου, είτε ως δημοσιογράφος εδώ και 27 χρόνια, είτε ως «μανάβης» όπως κατάλαβε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε ο Νομοθέτης να αντιληφθεί το σφάλμα του και στο μέλλον τα παιδιά μας να μην πέφτουν θύματα.

Ελπίζω σε αυτήν την προσπάθεια να συμπαρασταθεί και ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη ώστε η ηθική να ταυτιστεί με το δίκαιο και κυρίως να προστατέψουμε τα παιδιά μας. Ευτυχώς, έχουμε ακόμη Δημοκρατία για να μπορούμε να εκστομίζουμε αυτά που πρεσβεύουμε και δη υπέρ των ανηλίκων και των εν γένει αδύναμων και απροστάτευτων.»

Η ανάρτηση του Νίκου Συρίγου κατά του Αλέξη Κούγια

«Επειδή μάλλον τα ελληνικά σας δεν...» - Η δεύτερη επιστολή προς τη Χρηστίδου

Η κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και την Σίσσυ Χρηστίδου που ξεκίνησε δημόσια μέσα από την εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι το πρωί της Κυριακής 27/3 φαίνεται να συνεχίζεται και κατά το τέλος του προγράμματος. Ο δικηγόρος εξέδωσε για αρχή επιστολή με την οποία ζητούσε μια συγγνώμη.

Κάτι τέτοιο από την μεριά της παρουσιάστριας δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Κούγιας με νέα επιστολή. Αυτή τη φορά, προσβάλλοντας ανοιχτά τα ελληνικά της Σίσσυς, τόνισε γραπτά τι ήθελε να πει στον αέρα και παράλληλα έκανε γνωστό πως θα μηνύσει και συνάδελφο από το πάνελ για τις αναφορές του περί Λιγνάδη.

Επειδή μάλλον τα ελληνικά σας δεν σας επέτρεψαν να αντιληφθείτε τι ακριβώς δήλωσα, τόσο σε νομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, σας δηλώ κατηγορηματικά τα εξής:

Ουδέποτε παραδέχθηκα ότι οι φωτογραφίες από τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα του εντολέως μου Δημητρίου Λιγνάδη, αφορούν ανηλίκους, ακόμη και σε νομικό επίπεδο.

Όλες οι φωτογραφίες αφορούν άνδρες μεγάλης ηλικίας και μόνο μία αφορά νεαρό άνδρα και όχι ανήλικο είτε σε πραγματικό είτε σε νομικό επίπεδο. Αυτά είναι διαπιστωμένα από την ελληνική Δικαιοσύνη, δηλαδή τόσο από Εισαγγελείς όσο και από Τακτικούς Δικαστές, διαφορετικά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα ήταν κατηγορούμενος και για άλλα εγκλήματα.

Όσο για τον συμπαρουσιαστή σας που επαγγέλλεται, όπως δήλωσε, το μανάβη και ο οποίος χωρίς να είμαι παρών τόλμησε να εκστομίσει τη φράση «έχει ο καιρός γυρίσματα», θέλω να του δηλώσω, εκ μέρους του εντολέως μου κ. Δημητρίου Λιγνάδη ότι πράγματι έχει ο καιρός γυρίσματα, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όσους προκαταδίκασαν τον κ. Λιγνάδη μη σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητος και να είναι σίγουρος ότι θα έχει πολύ κακό καιρό, όχι όμως στην τηλεόραση, αλλά στις δικαστικές αίθουσες, γιατί αυτοί που τον κατέστρεψαν θα πρέπει να τον αποζημιώσουν.

Αθήνα, 27/03/2022

Ο Δικηγόρος του Δημητρίου Λιγνάδη

Αλέξιος Χ. Κούγιας