Βραβεία Όσκαρ: Τα highlights της βραδιάς - Συγκινήσεις, έρωτες και μια... γροθιά στο χιούμορ

Όλα όσα συνέβησαν στην 94 τελετή των Βραβείων Όσκαρ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βραβεία Όσκαρ: Τα highlights της βραδιάς - Συγκινήσεις, έρωτες και μια... γροθιά στο χιούμορ

Μετά από δύο χρόνια, όλοι αστέρες του Hollywood βρέθηκαν στο ίδιο μέρος, καθώς το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 94η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ, στο Dolby Theater στο Los Angeles. Στο κόκκινο το χαλί των βραβείων οι celebrities έκλεισαν τα στόματα με την παρουσία τους.

Ωστόσο, πέρα από τις εκπληκτικές εμφανίσεις, ήταν πολλά εκείνα που έκαναν την βραδιά πιο ενδιαφέρουσα, με κυριότερο το hightlight της βραδιάς, το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. Το βίντεο από τη στιγμή εκείνη έγινε viral μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. (Δείτε εδώ το βίντεο)

Για όσους, όμως, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα Όσκαρ 2022, το twitter «πήρε φωτιά» με τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές.

Οι καλύτερες στιγμές των Βραβείων Όσκαρ

Γουίλ Σμιθ

Όταν ο Κρις Ροκ παρουσίαζε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, άρχισε να αστειεύεται με διάφορα ζευγάρια του Hollywood. Πρώτα με το ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ – Πενέλοπε Κρουζ που είναι και οι δυο υποψήφιοι και μετά πήγε στη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, χλευάζοντας το γεγονός πως είχε σχεδόν ξυρισμένο το κεφάλι της, όπως η Ντέμι Μουρ στο G.I. Jane.

«Τζέντα, σε αγαπώ αλλά περιμένω το G. I. Jane 2» είπε ο Κρις Ροκ και η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Και δευτερόλεπτα λεπτά, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε on air.

Εξοργισμένος επέστρεψε στη θέση του, με τον Κρις Ροκ να του λέει πως ό,τι είπε ήταν απλά ένα αστείο αλλά ο Γουίλ Σμιθ του φώναζε να μην πιάνει στο στόμα του, το όνομα της γυναίκας του.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, Ο Γουίλ Σμιθ θέλησε να απολογηθεί για την κίνησή του, με δάκρυα στα μάτια. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Η μέθοδος Γουίλιαμς», ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψήφιούς μου. Είναι μια πανέμορφη στιγμή και δεν κλαίω γιατί κέρδισα το βραβείο.

Αριάνα Ντε Μπόουζ

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Αριάνα Ντε Μπόουζ, η οποία κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του β’ γυναικείου ρόλου.

Η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της και συγκινημένη ζήτησε στο κοινό να τη φανταστεί ως ένα «μικρό κορίτσι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού αυτοκινήτου. Όταν την κοιτάς στα μάτια, βλέπεις μια queer έγχρωμη γυναίκα, μια Αφρο Λατίνα, που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσα από την τέχνη. Έτσι, σε όποιον αμφισβήτησε ποτέ την ταυτότητά σας… ή βρεθείτε να ζείτε στους γκρίζους χώρους, σας υπόσχομαι το εξής: υπάρχει πράγματι μια θέση για εμάς».

Μπιγιονσέ

Mία ακόμη ξεχωριστή πινελιά στην βραδιά έδωσε και η Μπιγιονσέ, η οποία άνοιξε με ένα εκρηκτικό act την τελετή. Μάλιστα, αυτό που ξεχώρισε το κοινό, εκτός από τις εντυπωσιακές χορογραφίες, ήταν η παρουσία της κόρης της στη σκηνή, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στους χορευτές της μητέρα της.

Κρίστεν Στιούαρτ

Η Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Spencer», στην οποία ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα έφτασε στην 94η απονομή, συνοδευόμενη από την αρραβωνιαστικιά της Dylan Meyer. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν στο κόκκινο φιλί, δίνοντας ένα τρυφερό φιλί.

Τρόι Κότσουρ

Ο μεγάλος «νικητής» της βραδιάς για τους τηλεθεατές ήταν ο Τρόι Κότσουρ, ο οποίος έγραψε ιστορία στα βραβεία Όσκαρ του 2022 καθώς έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας και ο μόλις δεύτερος ηθοποιός που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στην ταινία «Coda», συγκίνησε τόσο τους θεατές όσο και την Ακαδημία που του απένειμε το βραβείο.

Τζέιμι Λι Κέρτις

Η παρουσιάστρια Τζέιμι Λι Κέρτις, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εμφανίστηκε και πόζαρε στο κόκκινο χαλί, έχοντας μια μπλε κορδέλα γύρω από το δάχτυλό της, θέλοντας να δείξει τη στήριξή της στους πρόσφυγες με τις δραματικές εξελίξεις στο πόλεμο.

Θρίλερ στα Όσκαρς: Τι συμβαίνει με την σαμπάνια που έχει στείλει στα δικαστήρια τον Brand Pitt και την Angelina Jolie;

Στη βραδιά της μεγαλύτερης γιορτής του κινηματογράφου, την ερχόμενη Κυριακή, αρκετοί-ειδικά δημοσιογράφοι και φωτογράφοι- δεν θα μείνουν μόνο στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τα πηγαδάκια των σταρ του Χόλιγουντ που θα δώσουν το παρών στην απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ. (Δείτε εδώ τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ)

Θα περιμένουν μια συγκεκριμένη στιγμή της βραδιάς, όταν τα ποτήρια των διάσημων καλεσμένων θα γεμίσουν αποκλειστικά με την ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval του Μπραντ Πιτ, η οποία είναι το επίσημο ποτό της τελετής.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Αντζελίνα Τζολί θα δώσει το παρών, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σκηνή κατά την οποία θα αποφασίσει αν θα πιει ή δεν θα πιει το δημιούργημα του πρώην συζύγου της. Αυτό που παράγεται στο Chateau Miraval, το μυθικό κτήμα της Προβηγκίας από την οικογένεια Περίν, την οικογένεια Πίτερς και τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος τρέχει την Τζολί στα δικαστήρια.

Κι αυτό επειδή η τελευταία πούλησε πριν από λίγους μήνες το μερίδιό της σε ιταλική οινοποιία η οποία ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη, ενώ υπήρχε όρος που έλεγε ότι σε περίπτωση που επιθυμεί να πουλήσει, τον πρώτο λόγο θα είχε ο Πιτ.

Η σαμπάνια των Όσκαρ

Ο ηθοποιός που είχε παθιαστεί με το κτήμα της Προβηγκίας, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε - τέσσερις τουλάχιστον φορές - να αγοράσει το μερίδιο της πρώην συζύγου του.

Κάθε φορά όμως που έφτανε μια ανάσα από το κλείσιμο του deal, η Τζολί απλά δεν υπέγραφε και ανέβαζε την τιμή σε ένα μπρα ντε φερ που κράτησε μήνες.

Βιώνοντας ένα πολεμικό διαζύγιο με εκατέρωθεν αγωγές, το ζευγάρι που παντρεύτηκε στο Chateau Miraval, το κτήμα με τους αμπελώνες όπου παράγεται το ομώνυμο διάσημο ροζέ-στις παλιές καλές ημέρες αναφέρονταν σε αυτό ως «το κρασί των Μπραντζελίνα»-εξακολουθεί να «σφάζεται» στα δικαστήρια.

Για την περίσταση δημιουργήθηκε ειδική φιάλη που περιλαμβάνει την λέξη Oscars πάνω από την περίφημη ροζ ετικέτα της διάσημης σαμπάνιας και εκτός από την τελετή στο Dolby Theater, θα υπάρχει στο Governors Ball-το επίσημο πάρτι της Ακαδημίας μετά την απονομή-καθώς και στα άλλα events που θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες όπως π.χ αυτό του Vanity Fair, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Τζολί που αναμένεται να είναι παρούσα, θα βρέξει τελικά τα χείλη της με τη ροζέ σαμπάνια που φέρνει την σφραγίδα του πρώην της και παράγεται στο διάσημο κτήμα της Προβηγκίας;