Όσκαρ 2022: Εξελίσσεται σε Χολιγουντιανή βεντέτα η κόντρα μεταξύ του Κρις Ροκ και του Γουίλ Σμιθ - Μήλο της έριδος η Τζέιντα

Κρατάει χρόνια αυτή η «κόντρα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όσκαρ 2022: Εξελίσσεται σε Χολιγουντιανή βεντέτα η κόντρα μεταξύ του Κρις Ροκ και του Γουίλ Σμιθ - Μήλο της έριδος η Τζέιντα

Η χθεσινή βραδιά (27/3) των Όσκαρ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κρις Ροκ «έπιανε στο στόμα του» τον Γουίλ Σμιθ και την γυναίκα του Τζέιντα Πίνκετ. (Δείτε το βίντεο που ο ηθοποιός χαστουκίζει τον κωμικό). Οκτώ χρόνια πριν, η Τζέιντα δεν παρευρέθηκε στην τελετή των Όσκαρ 2016 για να δείξει την αντίδρασή της στο γεγονός ότι ο σύζυγός της δεν ήταν υποψήφιος για αγαλματίδιο. για την συμμετοχή του στην ταινία Concussion.

Κρατάει χρόνια η κόντρα ανάμεσα στον Κρις Ροκ και τον Γουίλ Σμιθ

Όπως αναφέρει το protothema.gr, τότε ο Κρις Ροκ είχε αστειευτεί πως «η Τζέιντα είναι τσατισμένη που ο Γουίλ δεν είναι υποψήφιος. Το μποϊκοτάζ της στα Όσκαρ έχει το ίδιο αποτέλεσμα σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα γυναικεία εσώρουχα της Ριάνα. Φυσικά δεν είναι δίκαιο να μην είναι υποψήφιος ο Γουίλ, όπως δεν είναι δίκαιο, που πληρώθηκε με 20 εκατομμμύρια δολάρια για το Wild Wild West». Τότε ο Γουίλ Σμιθ είχε «καταπιεί» το αστείο χωρίς σχόλια και σφαλιάρες και αρνήθηκε επίμονα κάθε δήλωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αλλά ο Κρις Ροκ δεν σταμάτησε εκεί. Το 2018 έκανε ακόμα ένα φαρμακερό σχόλιο για τον Γουίλ και την Τζέιντα. Το 2018 λοιπόν, ο Γουίλ Σμιθ ανέβασε μια φωτογραφία στης πρώην γυναίκας του Σιρί Ζαμπίνο μαζί με τον γιό τους Τρέι μαζί με ευχές για τα γενέθλιά της.

Τότε ο Κρις Ροκ σχολίασε «Γουάου, Βλέπω έχεις μια νυν σύζυγο με κατανόηση…» Η Σιρί Ζαμπίνο του απάντησε: «Άσε τα μίση». Το θέμα τότε είχε γίνει πρωτοσέλιδο στα κουτσομπολίστικα περιοδικά.

Επίσης, ο Κρις Ροκ δεν είναι ο μόνος που έχει αστειευτεί από σκηνής για τις συζυγικές σχέσεις του Γουίλ Σμιθ και της Τζέιντα. Νώριτερα φέτος, στην τελετή απονομής των BAFTA, όπου ο Γουίλ Σμιθ ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του στην ταινία «Βασιλιάς Ριχάρδος», η Ρέμπελ Ουίλσον είπε από σκηνής στην τελετή των BAFTA πως «Νόμιζα ότι η καλύτερη επίδοση του Γουίλ Σμιθ την περασμένη χρονιά ήταν ότι ήταν εντάξει με όλους τους εραστές της γυναίκας του!».

Και έτσι φτάνουμε στη χθεσινή βραδιά των Οσκαρ, με το νέο δημόσιο σχόλιο του Κρις Ροκ που οδήγησε στο ξέσπασμα του Γουίλ Σμιθ. Το χαστούκι που έριξε ο Γουιλ Σμιθ στον παρουσιαστή Κρις Ροκ στη σκηνή της 94ης τελετής των Βραβείων Όσκαρ ήταν αναμφίβολα ένα από τα στιγμιότυπα που σημάδεψαν όχι μόνο τη χθεσινή απονομή, αλλά και την ιστορία του θεσμού.

Ο 53χρονος πρωταγωνιστής του «Independence Day» βγήκε εκτός εαυτού, όταν ο κωμικός Κρις Ροκ (που εκείνη την ώρα προλόγιζε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ) κορόιδεψε το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Το αστείο του Ροκ που παρέπεμπε στην ταινία GI Jane (στην οποία η Ντέμι Μουρ ξύρισε το κεφάλι της προκειμένου να υποδυθεί την πεζοναύτη) προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα από τον Σμιθ, με βιαιοπραγία και βρισιές, που σίγουρα θα συζητιέται για πολύ καιρό.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν θα υπάρξουν κυρώσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ηθοποιού, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της χθεσινής βραδιάς. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της απονομής, όπου ανέφερε ότι καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

Βραβεία Όσκαρ: Τα highlights της βραδιάς - Συγκινήσεις, έρωτες και μια... γροθιά στο χιούμορ

Μετά από δύο χρόνια, όλοι αστέρες του Hollywood βρέθηκαν στο ίδιο μέρος, καθώς το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 94η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ, στο Dolby Theater στο Los Angeles. Στο κόκκινο το χαλί των βραβείων οι celebrities έκλεισαν τα στόματα με την παρουσία τους.

Για όσους, όμως, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα Όσκαρ 2022, το twitter «πήρε φωτιά» με τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές.

Γουίλ Σμιθ

Όταν ο Κρις Ροκ παρουσίαζε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, άρχισε να αστειεύεται με διάφορα ζευγάρια του Hollywood. Πρώτα με το ζευγάρι Χαβιέρ Μπαρδέμ – Πενέλοπε Κρουζ που είναι και οι δυο υποψήφιοι και μετά πήγε στη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, χλευάζοντας το γεγονός πως είχε σχεδόν ξυρισμένο το κεφάλι της, όπως η Ντέμι Μουρ στο G.I. Jane.

«Τζέντα, σε αγαπώ αλλά περιμένω το G. I. Jane 2» είπε ο Κρις Ροκ και η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Και δευτερόλεπτα λεπτά, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε on air.

Εξοργισμένος επέστρεψε στη θέση του, με τον Κρις Ροκ να του λέει πως ό,τι είπε ήταν απλά ένα αστείο αλλά ο Γουίλ Σμιθ του φώναζε να μην πιάνει στο στόμα του, το όνομα της γυναίκας του.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, Ο Γουίλ Σμιθ θέλησε να απολογηθεί για την κίνησή του, με δάκρυα στα μάτια. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Η μέθοδος Γουίλιαμς», ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψήφιούς μου. Είναι μια πανέμορφη στιγμή και δεν κλαίω γιατί κέρδισα το βραβείο.

Αριάνα Ντε Μπόουζ

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της Αριάνα Ντε Μπόουζ, η οποία κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του β’ γυναικείου ρόλου.

Η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της και συγκινημένη ζήτησε στο κοινό να τη φανταστεί ως ένα «μικρό κορίτσι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού αυτοκινήτου. Όταν την κοιτάς στα μάτια, βλέπεις μια queer έγχρωμη γυναίκα, μια Αφρο Λατίνα, που βρήκε τη δύναμή της στη ζωή μέσα από την τέχνη. Έτσι, σε όποιον αμφισβήτησε ποτέ την ταυτότητά σας… ή βρεθείτε να ζείτε στους γκρίζους χώρους, σας υπόσχομαι το εξής: υπάρχει πράγματι μια θέση για εμάς».

Μπιγιονσέ

Mία ακόμη ξεχωριστή πινελιά στην βραδιά έδωσε και η Μπιγιονσέ, η οποία άνοιξε με ένα εκρηκτικό act την τελετή. Μάλιστα, αυτό που ξεχώρισε το κοινό, εκτός από τις εντυπωσιακές χορογραφίες, ήταν η παρουσία της κόρης της στη σκηνή, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στους χορευτές της μητέρα της.

Κρίστεν Στιούαρτ

Η Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Spencer», στην οποία ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα έφτασε στην 94η απονομή, συνοδευόμενη από την αρραβωνιαστικιά της Dylan Meyer. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν στο κόκκινο φιλί, δίνοντας ένα τρυφερό φιλί.

Τρόι Κότσουρ

Ο μεγάλος «νικητής» της βραδιάς για τους τηλεθεατές ήταν ο Τρόι Κότσουρ, ο οποίος έγραψε ιστορία στα βραβεία Όσκαρ του 2022 καθώς έγινε ο πρώτος κωφός άνδρας και ο μόλις δεύτερος ηθοποιός που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο. Η ερμηνεία του στην ταινία «Coda», συγκίνησε τόσο τους θεατές όσο και την Ακαδημία που του απένειμε το βραβείο.

Τζέιμι Λι Κέρτις

Η παρουσιάστρια Τζέιμι Λι Κέρτις, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εμφανίστηκε και πόζαρε στο κόκκινο χαλί, έχοντας μια μπλε κορδέλα γύρω από το δάχτυλό της, θέλοντας να δείξει τη στήριξή της στους πρόσφυγες με τις δραματικές εξελίξεις στο πόλεμο.