Oscars 2022: Η Ακαδημία καταδικάζει το χαστούκι - Θα πάρουν πίσω το βραβείο του Γουίλ Σμιθ;

Ξεκινάει η έρευνα του περιστατικού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Oscars 2022: Η Ακαδημία καταδικάζει το χαστούκι - Θα πάρουν πίσω το βραβείο του Γουίλ Σμιθ;

Μεγάλο σούσουρο έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με το περιβόητο χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων Oscar 2022 (δείτε εδώ το περιστατικό).

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί καμία επίσημη απόφαση ωστόσο η Ακαδημία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η Ακαδημία θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες» βάσει της νομοθεσίας στην Καλιφόρνια. «Ξύπνησα τόσο αναστατωμένος για το τι έκανε ο Will Smith. Για εμένα, έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν νομίζω ότι ήταν το μέρος για να γίνεις τόσο βίαιος. Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκαρίστηκαν. Υπήρχαν παιδιά εκεί. Ήταν ένα μέρος για να γιορτάσουν», δήλωσε σύμφωνα με το BBC, μέλος της Ακαδημίας.

Ο Will Smith κέρδισε το βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως, δηλαδή κατά πόσο πρέπει να κρατήσει το βραβείο που πήρε.

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας για το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στα Oscars

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η πρώτη απάντηση της Ακαδημίας στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό βίας. Μετά το τέλος της τελετής απονομής, έγραψε στο Twitter:

«Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των 94ων βραβείων Oscars, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο».

Επίσης, σύμφωνα με πηγή της Ακαδημίας, σύμφωνα με τη The Sun: «Βασικά πρόκειται για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Will Smith δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Oscar του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Επιπλέον, μια άλλη πηγή της Ακαδημίας αποκάλυψε αποκλειστικά στη The Sun: «Η Ακαδημία καταδίκασε δημόσια τον Will Smith να χαστουκίζει τον Κρις. Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή, κάλεσαν βασικά μέλη για να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν».

Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν αιτήματα να αφαιρεθεί από τον Will Smith το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συγχωρείται η βία με οποιονδήποτε τρόπο και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην Ακαδημία που πιστεύουν ότι πρέπει να του αφαιρεθεί το βραβείο. Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι πρέπει να του επιτραπεί να το κρατήσει», σημειώνοντας ότι η Ακαδημία βοήθησε τον Κρις Ροκ στα παρασκήνια «καθώς του προσφέρθηκε φροντίδα και μπορεί να μιλήσει με επαγγελματίες που του παρέχονται από την Ακαδημία αν χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι νωρίτερα, η Daily Mail, σε δημοσίευμά της,ανέφερε πως η Ακαδημία επανεξέτασε και επανίδρυσε τον Κώδικα Δεοντολογίας της το 2017, κατά τη διάρκεια του κινήματος «Metoo», και, πλέον, περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες όσον αφορά τον κώδικα συμπεριφοράς. Οπότε αβέβαιο είναι το μέλλον του χρυσού αγαλματιδίου, που μέχρι αυτή την ώρα έχει στα χέρια του ο Will Smith.

«Τα βρήκαν ο Γουίλ Σμιθ με τον Κρις Ροκ, είναι αδέρφια»

Σύμφωνα με το Page Six, ο 52χρονος ράπερ ανέφερε ότι: «Ο Γουίλ Σμιθ και ο Κρις Ροκ τα βρήκαν μεταξύ τους».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Diddy επιβεβαίωσε ότι ο Γουίλ Σμιθ και ο Κρις Ροκ τα βρήκαν μετά το τέλος της τελετής απονομής των Όσκαρ, στο after party του Vanity Fair και ότι το συμβάν θεωρείται λήξαν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η κόντρα τους έληξε», δήλωσε ο Diddy στο Page Six. «Είναι αδέρφια», είπε ο ράπερ και πρόσθεσε ότι όλα είναι «περασμένα ξεχασμένα».

Πράγματι, στο after party του Vanity Fair, ο Γουίλ Σμιθ εμφανίστηκε να χορεύει όλη νύχτα και να τραγουδάει τις επιτυχίες του, ενώ πηγή ανέφερε στο Page Six, ότι οι δυο τους είχαν κανονίσει να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματά τους, μετά την τελετή.