Γουίλ Σμιθ: Η δημόσια συγγνώμη στον Κρις Ροκ - «Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη»

Η μακροσκελής ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γουίλ Σμιθ: Η δημόσια συγγνώμη στον Κρις Ροκ - «Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη»

Πανικό έχει προκαλέσει το χαστούκι που έδωσε ο Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ για το αστείο που είπε για τη σύζυγό του, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ στα βραβεία Όσκαρ. Ο 53χρονος ηθοποιός, ωστόσο, θέλησε να λήξει το εν λόγω συμβάν, ζητώντας του δημόσια συγγνώμη.

Ο ίδιος λοιπόν μέσα από μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram καταδίκασε τη βία και χαρακτήρισε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά του.

Η ανάρτηση του Γουίλ Σμιθ και η συγγνώμη για το χαστούκι

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την ιατρική κατάσταση της Τζάντα ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά. Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, Κρις. Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θέλω να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Γουίλιαμς και την οικογένεια μου King Richard. Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Ακαδημία καταδικάζει το χαστούκι - Θα πάρουν πίσω το βραβείο του Γουίλ Σμιθ;

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί καμία επίσημη απόφαση ωστόσο η Ακαδημία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η Ακαδημία θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες» βάσει της νομοθεσίας στην Καλιφόρνια. «Ξύπνησα τόσο αναστατωμένος για το τι έκανε ο Will Smith. Για εμένα, έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν νομίζω ότι ήταν το μέρος για να γίνεις τόσο βίαιος. Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκαρίστηκαν. Υπήρχαν παιδιά εκεί. Ήταν ένα μέρος για να γιορτάσουν», δήλωσε σύμφωνα με το BBC, μέλος της Ακαδημίας.

Ο Will Smith κέρδισε το βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου, κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως, δηλαδή κατά πόσο πρέπει να κρατήσει το βραβείο που πήρε.

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η πρώτη απάντηση της Ακαδημίας στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό βίας. Μετά το τέλος της τελετής απονομής, έγραψε στο Twitter:

«Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των 94ων βραβείων Oscars, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο».

Επίσης, σύμφωνα με πηγή της Ακαδημίας, σύμφωνα με τη The Sun: «Βασικά πρόκειται για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Will Smith δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Oscar του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Επιπλέον, μια άλλη πηγή της Ακαδημίας αποκάλυψε αποκλειστικά στη The Sun: «Η Ακαδημία καταδίκασε δημόσια τον Will Smith να χαστουκίζει τον Κρις. Μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή, κάλεσαν βασικά μέλη για να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβουν».

Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν αιτήματα να αφαιρεθεί από τον Will Smith το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συγχωρείται η βία με οποιονδήποτε τρόπο και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην Ακαδημία που πιστεύουν ότι πρέπει να του αφαιρεθεί το βραβείο. Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι πρέπει να του επιτραπεί να το κρατήσει», σημειώνοντας ότι η Ακαδημία βοήθησε τον Κρις Ροκ στα παρασκήνια «καθώς του προσφέρθηκε φροντίδα και μπορεί να μιλήσει με επαγγελματίες που του παρέχονται από την Ακαδημία αν χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι νωρίτερα, η Daily Mail, σε δημοσίευμά της,ανέφερε πως η Ακαδημία επανεξέτασε και επανίδρυσε τον Κώδικα Δεοντολογίας της το 2017, κατά τη διάρκεια του κινήματος «Metoo», και, πλέον, περιλαμβάνει αυστηρές οδηγίες όσον αφορά τον κώδικα συμπεριφοράς. Οπότε αβέβαιο είναι το μέλλον του χρυσού αγαλματιδίου, που μέχρι αυτή την ώρα έχει στα χέρια του ο Will Smith.