«Έχω διάσπαρτες μνήμες και...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Γερονικολού για το χαμό του πατέρα της

«Το πένθος το βίωσα γιατί ένα σπίτι αδειάζει...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχω διάσπαρτες μνήμες και...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Γερονικολού για το χαμό του πατέρα της

Η όμορφη και εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός, Κατερίνα Γερονικολού, ήταν αυτές τις μέρες καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός κι ο Άλλος» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη αλλά και για την απώλεια του πατέρα της, κάτι που φαίνεται πως την σημάδεψε.

Συγκινεί η Κατερίνα Γερονικολού για τον πατέρα της

«‘Εχω διάσπαρτες μνήμες. Ήταν ξαφνικό. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η αφαίρεση από το τραπέζι όπου έβαζα μαχαιροπίρουνα. Θυμάμαι ότι τη μέρα της τελετής είχα θυμώσει με κάτι θείους μου που είχαν πει κάτι και γέλασαν. Μου φάνηκε πολύ άσχημο επειδή είχα αυτή τη δυσκολία κι αυτοί το έκαναν για να το ξορκίσουν» είπε η Κατερίνα Γερονικολού.

«Έχω μάθει να τραβώ τα θετικά. Το πένθος το βίωσα γιατί ένα σπίτι αδειάζει. Μπορείς να το αποφύγεις αν φύγει κάποιος που δεν τον έχεις τόσο ζωηρά στη ζωή σου. Αυτή η απουσία πιο έντονη δεν γίνεται. Ο πατέρας μου με διάβαζε κι ήταν εκεί μετά τη δουλειά του.» πρόσθεσε στη συνέχεια...

"Να βγαίνουμε προς το φως! Να μιλάμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας"

Καλεσμένη στην εκπομπή Καλύτερα Δε γίνεται βρέθηκε πριν λίγο καιρό η Κατερίνα Γερονικολού, και αναφέρθηκε στα επαγγελματικά της αλλά και για την ανάρτηση που είχε κάνει όταν ξέσπασε το metoo στη χώρα μας.

«Όταν έκανα εκείνη την ανάρτηση δε φανταζόμουν ότι λίγο καιρό μετά δυο πολύ διάσημοι πρωταγωνιστές θα βρίσκονταν προφυλακισμένοι. Δε το φανταζόμουν και πριν έρθω είδα και τη δέκατη τρίτη γυναικοκτονία που έγινε φέτος στη χώρα μας. Να μιλάμε. Έτυχε τότε εγώ να είχα μοιραστεί με 5-6 ανθρώπους αυτά που περνούσα και τώρα μπορούν να πουν ότι ναι συνέβησαν. Να έχουμε μάρτυρες σε καθετί που συμβαίνει. Να βγαίνουμε προς το φως. Να μιλάμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας.

Και σίγουρα, μπορεί να μην μπορεί να αλλάξει κάποιος ο οποίος έχει διαγράψει την πορεία του και έχει ολοκληρώσει ότι είχε να κάνει σαν έργο αλλά το βασικό είναι να μην επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές… Δε πρέπει να αλλάζουν οι γενιές και εμείς να θεωρούμε δεδομένες κακοποιητικές συμπεριφορές και να ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι’ αυτό.

Εγώ πριν ένα χρόνο συνειδητοποίησα, επειδή έγινε όλο αυτό που έγινε, τη φράση “εργασιακός εκφοβισμός”. Νωρίτερα δε την γνώριζα, δεν ήξερα καν να βάλω ταμπέλα σε κάτι που θεωρώ ότι μου έχει συμβεί… Όλοι μπορεί να υπάρξουμε θύματα, το θέμα είναι να προσπαθούμε να μην είμαστε ποτέ θύτες και να είναι στόχος αυτός και σκοπός».