Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Αυτή τη στιγμή ένας σύντροφος...» - Κόλαφος η τραγουδίστρια για τα προσωπικά της

«Δεν προκαλώ, έτσι είμαι...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Αυτή τη στιγμή ένας σύντροφος...» - Κόλαφος η τραγουδίστρια για τα προσωπικά της

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στο Πάμε Δανάη μιλώντας αναλυτικά για σημεία της ζωής της και της οικογένειας της. Η τραγουδίστρια ανέτρεξε στα εφηβικά της χρόνια λέγοντας πολύ ανοιχτά, πως από τότε κιόλας υπήρξε φεμινίστρια.

Σήμερα ούσα μητέρα έχει δώσει μεγάλο βάρος στα παιδιά της και θεωρεί πολύ σημαντικό το κομμάτι της μητρότητας, αν και σπάνια βλέπουμε φωτογραφίες με την κόρη της. Για τα προσωπικά της δεν ξέχασε να αναφερθεί η Αρβανιτάκη τονίζοντας πως είναι ελεύθερη, θεωρώντας παρ' όλα αυτά πολύ σημαντική τη συντροφικότητα.

Οι δηλώσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

«Έλεγα ότι αυτά που έκαναν οι γονείς μου εγώ δεν θα τα κάνω, ήθελα μια ζωή πολύ πιο ανεξάρτητη, πιο κοινωνική, να δουλεύω και όλα αυτά τα κατάφερα. Ήμουν φεμινίστρια από την εφηβεία μου, έβλεπα γυναίκες που ζούσαν πολύ δύσκολα, με συντροφικές σχέσεις που είχαν λήξει. Ήθελα να παλέψω για την ανεξαρτησία μου και τα κατάφερα, δεν ήθελα να εξαρτώμαι, ήθελα να είμαι αυτόφωτη.

Δεν φοβήθηκα τη δέσμευση, δεσμεύτηκα δυο φορές, αλλά εγώ ήμουν δεσμευμένη και παράλληλα ήμουν ένας ανεξάρτητος άνθρωπος. Στις μακροχρόνιες σχέσεις μπαίνουμε σε ένα καλούπι, αλλά εκεί η αντισυμβατική μου πλευρά δούλευε μόνη της, είχα την τέχνη μου και τον τρόπο να συμβιώνω. Όταν ήμουν δεσμευμένη και δούλευα έξι βράδια την εβδομάδα, επέστρεφα αργά και περίμενα να ξυπνήσουν τα παιδιά για να τα πάω στο σχολείο. Τους περίμενα να ξυπνήσουν για να τα πάω στο σχολείο αφενός από αγάπη και αφετέρου για να είναι με τη μητέρα τους».

«Πάντα έβρισκα χρόνο για τα παιδιά μου και στις περιοδείες τα έπαιρνα μαζί μου, κάποιες περιοδείες τις κάναμε παρέα. Είμαι καλά που βλέπω τα παιδιά μου να ανθίζουν, έχω πολύ χρόνο για μένα, δεν κλείνω κανένα «βιβλίο» ποτέ, ούτε αυτό της συντροφικότητας.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας σύντροφος αλλά το να μοιράζεσαι είναι πολύ σημαντικό πράγμα, ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη. Το να μοιράζεσαι τη ζωή σου είναι γενναιοδωρία, εγώ αισθάνομαι αυτό το μοίρασμα και με τα παιδιά μου. Μου αρέσει η δέσμευση και το μοίρασμα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει πάντα, είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή».

Κλείνοντας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη τόνισε: «Ένα τραγούδι που με επηρέασε στην εφηβεία είναι του Μίκη Θεοδωράκη «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες, μέρα Μαγιού σε χάνω», το έχω συνδυάσει με την απώλεια του πατέρα μου. Δεύτερο τραγούδι το «δεύτερη ζωή δεν έχει» που σε μένα έχει γράψει πολύ δυνατά και προσωπικά.

Με το χρόνο τα έχουμε καλά μέχρι στιγμής, και γυμναστική κάνω και προσέχω τι και πόσο τρώω. Τις γυναίκες τις έχω σεβαστεί πολύ και τις αγαπώ, σε ό,τι αφορά το «μετρημένη». Δεν προκαλώ, έτσι είμαι, είναι κάτι φυσικό μου και όχι επίκτητο, έτσι είμαι».,

«Η μητέρα μου δεν ήθελε να γίνω τραγουδίστρια, φοβόταν τις...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» παραχώρησε συνέντευξη η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για την έως τώρα πορεία της στη μουσική σκηνή ενώ από την άλλη θέλησε να κάνει και μια αποκάλυψη για τα πρώτα της βήματα στον χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή τραγουδίστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μητέρα μου δεν ήθελε να γίνω τραγουδίστρια. Φοβόταν τις ουσίες και τις κακές παρέες. Η ζωή του πατέρα μου είχε σκαμπανεβάσματα. Ο πρόωρος θάνατός του πιστεύω είχε σχέση με αυτό.

Γυναίκα στο σπίτι και ο άντρας στη δουλειά» είπε πως ήταν κάτι που ποτέ δεν της άρεσε, και την έκανε να σκεφτεί πολύ το πώς πρέπει να είναι η ζωή μιας γυναίκας, σήμερα. Σκληραίνεις όταν πρέπει να κάνεις διαπραγματεύσεις και να ορίσεις τα πράγματα γύρω σου.

Πότε αδικείται η οικογένειά σου, πότε η τέχνη σου», είπε, ενώ πιστεύει πως η οικογένεια γίνεται με τα δύο παιδιά, όταν έχουν παρέα και μεγαλώνουν μαζί.»