"Ο λόγος που επέλεξα να πω ότι είμαι..." - Η αποκάλυψη του Γιώργου Περρή

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο Γιώργος Πέρρης βρέθηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, το βράδυ της Τετάρτης 30/3 και μίλησε για την δημόσια αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας και τον λόγο που αποφάσισε να το κάνει τώρα, μεγαλώνοντας την λίστα με όσους διάσημους το έχουν παραδεχτεί δημόσια..

Η αποκάλυψη του Γιώργου Περρή για την σεξουαλικότητά του

Ο τραγουδιστής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ένιωσα ότι έκανα coming out γιατί δεν έκανα ποτέ coming in και δεν μπήκα σε καμια ντουλάπα. Θα ζήσω τη ζωή μου, όπως και πριν. Ούτε θεωρώ ότι μίλησα για τη σεξουαλικότητά μου αλλά ανοιχτά για τη ζωή μου. Για εμένα είναι θέμα πολιτικής στάσης στη ζωή κι η ευθύνη που αισθάνεται μέσα στην κοινωνία».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Ο λόγος που επέλεξα να πω ότι είμαι ένας ομοφυλόφιλος άντρας είναι γιατί έχω δει ιστορίες κι έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα από παιδιά. Οι ιστορίες που υπάρχουν είναι απίστευτες. Θεωρώ ότι έχω ένα κομμάτι ευθύνης με τη μουσική αλλά και ποιος είναι ο τρόπος που τοποθετούμαι σε κάποια ζητήματα.

Εάν με το να μιλήσω ανοιχτά για τη ζωή μου, μπορώ να βοηθήσω κάποιον όπου και να είναι, έχω εκπληρώσει ένα μέρος της κοινωνικής μου ευθύνης. Το αίτημα της κοινωνίας είναι διαφορετικό. Δεν μας καλύπτει το κάνε ότι θέλεις αλλά κάνε το σπίτι σου. όχι. Πρέπει όλοι να ζούμε την ιδιωτική μας ζωή στο φως».

Η εξομολόγηση του τραγουδιστή λίγες μέρες πριν

Ο Γιώργος Περρής μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό People και έκανε μεγάλες αποκαλύψεις. Εκφράστηκε ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του, αποκαλύπτοντας σε όλους πλέον πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ίδιος επισήμανε πως πλέον είναι ανακουφισμένος που μπορεί να μιλήσει γι' αυτό δημόσια, καθώς παρόλο που στην προσωπική του ζωή δεν είχε ποτέ πρόβλημα με αυτό, στον επαγγελματικό του χώρο δέχτηκε πιέσεις στο παρελθόν για να παραμείνει αυτό το κομμάτι της ζωής του κρυφό.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής ανέφερε: «Ποτέ δεν έκρυψα τη ζωή μου. Πάντα ζούσα όπως ήθελα, απλώς δεν είχα το θάρρος να μιλήσω γι' αυτό δημόσια. Είμαι ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ να το κάνω αυτό».

«Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα γιατί, τότε, όταν ήσουν παιδί στη δεκαετία του '80 ή του '90, πίστευες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με σένα. Τότε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πάντα λέξεις όπως «ανεκτικός» ή «ανοιχτόμυαλος» και πάντα μισούσα αυτούς τους όρους γιατί νομίζω ότι κρύβουν μια περιφρόνηση. Υπάρχει περιφρόνηση σε αυτό. Δεν θέλω να με ανέχεσαι. Θέλω να με αποδεχτείς γιατί είμαστε 100 τοις εκατό ίσοι. Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν μπορούσες να δεις την κανονικότητα μιας γκέι σχέσης. Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν ήταν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συζήτησης», δήλωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, ο τραγουδιστής εξήγησε: «Η πρώτη μου εμπειρία με ένα δημόσιο πρόσωπο που έκανε coming out ήταν ο Τζορτζ Μάικλ. Ήμουν 15 χρονών εκείνη την εποχή και για μένα, αυτό ήταν σαν αποκάλυψη γιατί ποτέ δεν είχα καν σκεφτεί ότι ήταν δυνατό. Δεν ήξερα ότι μπορείς να έχεις έναν σούπερ σταρ που ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και απίστευτος καλλιτέχνης και ένας όμορφος άντρας και τα πάντα και ήταν ομοφυλόφιλος και ζούσε μια κανονική ζωή. Μου πήρε λίγο χρόνο για να το αποδεχτώ».

Όταν μίλησε για την ανακοίνωσή του στην οικογένειά του και στον προσωπικό του κύκλο, είπε: «Υπήρξε μια μικρή αντίδραση, αλλά όλοι ήταν καλά και όλοι το δέχτηκαν».

Όσον αναφορά, όμως τον καλλιτεχνικό χώρο, πρόσθεσε: «Αν και στην ιδιωτική μου ζωή δεν κρυβόμουν πια καθόλου, ως τραγουδιστής, ως δημόσιο πρόσωπο, είχε κόστος για μένα γιατί υπήρχε ένα μέρος του εαυτού μου που ήθελε να μιλήσει για αυτό. Πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν: "Δεν πρέπει να βγαίνεις", "Δεν πρέπει να μιλάς για αυτό δημόσια", "Θα καταστρέψει την καριέρα σου". Σήμερα δεν έχω τίποτα να κρύψω».