Πάτρα: Οι μαρτυρίες ξεκίνησαν 3 μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η ΕΛ. ΑΣ γνώριζε

Αποκαλύπτει ο Νίκος Ευαγγελάτος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Οι μαρτυρίες ξεκίνησαν 3 μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Η ΕΛ. ΑΣ γνώριζε

Το μεσημέρι της Πέμπτης 31/3 η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου έφερε νέα στοιχεία στο φως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και αφορά τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη συμπεριφορά της μητέρας σε σχέση με την 9χρονη. (Δείτε εδώ την κατάθεση - κόλαφος της νοσηλεύτριας)

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Τα στοιχεία παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News.

«Έχουμε και σε τρίτο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», κατάθεση νοσηλεύτριας που ανέφερε ρητώς πως ρωτήθηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου εάν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο, αυτή τη φορά με επίκληση, όπως είχε κάνει και στο Καραμανδάνειο, κινδύνου κλοπής».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος τόνισε ότι οι Αρχές εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουν πράγματα και αποκάλυψε με τη σειρά του πως ο γιατρός και επικεφαλής της Εντατικής του παιδιατρικού τμήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, κ. Ηλιάδης εκλήθη για κατάθεση τρεις ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, και μίλησε ανοιχτά για τον «περίεργο» ρόλο της μητέρας.

Συγκλονιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε επί της ουσίας «προαναγγελθεί» μία ημέρα πριν από την ίδια της τη μητέρα στους γιατρούς περιλαμβάνονται στη δικογραφία, με βάση την οποία ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου η ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Με τα λόγια αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου προανήγγειλε στους γιατρούς το θάνατο του παιδιού της, μία ημέρα νωρίτερα αιφνιδιάζοντας τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς τα ευρήματά τους δεν οδηγούσαν σε κανένα νέο μεγάλο επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

«Παρέδωσα τρία υγιή μωρά και τώρα είναι στο μνήμα»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 31/3 στην εκπομπή «T-live» και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε και η γυναικολόγος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία εξέφρασε την οργή και τον θυμό που νιώθει προς την μάνα που φέρεται να έχει δολοφονήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η γιατρός τόνισε ότι παρακολουθούσε και τα τρία παιδιά μέχρι μια ηλικία. «Νιώθω πάρα πολλή οργή και θυμό. Φανταστείτε τη θέση μου όταν κάθε φορά που φέρνω στη ζωή ένα παιδί κόβεται η αναπνοή μου μέχρι να πάρει την πρώτη του ανάσα. Κάθε φορά άκουγα ότι “έφυγε” παιδί από κάτι που δεν καταλάβαινα. Πενθώ και σαν μάνα όχι μόνο σαν γιατρός.

Όπως είπε, η μητέρα δεν είχε προβλήματα υγείας. «Γνωρίζω την οικογένεια Δασκαλάκη 10 χρόνια. Την έβλεπα την κυρία Πισπιρίγκου μια φορά τον χρόνο. Δεν είχε προκύψει ποτέ κανένα θέμα».

«Παρέδωσα τρία υγιή μωρά και τώρα είναι στο μνήμα» είπε χαρακτηριστικά για τα τρία άτυχα παιδιά.