Βγήκε η απόφαση για την δικαστική διαμάχη του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Ακρίτα - Ποιος την νίκησε

Έγινε επίσημα γνωστό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βγήκε η απόφαση για την δικαστική διαμάχη του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Ακρίτα - Ποιος την νίκησε

Την δικαστική μάχη που είχε με την Έλενα Ακρίτα κέρδισε ο Μάρκος Σεφερλής, όπως γνωστοποίησε η δημοσιογράφος. O κωμικός είχε κινηθεί νομικά εναντίον της με αφορμή ένα παλαιότερο κείμενό στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μάλιστα, η Έλενα Ακρίτα δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στη Δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «σκοταδιστική».

Τα λόγια της Έλενας Ακρίτα για την νίκη του Μάρκου Σεφερλή στην δικαστική τους διαμάχη

«Η σκοταδιστική αυτή απόφαση μάς γυρίζει χρόνια πίσω: ενθαρρύνει τον ρατσιστικό λόγο προς τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή τα άτομα που το ύψος, τα κιλά και το σώμα τους δεν συμφωνούν με τα στάνταρ ’κανονικότητας’ του κάθε Προκρούστη. Ο Σεφερλής και ο κάθε Σεφερλής μπορεί ανενόχλητα πλέον να χλευάζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» τονίζει, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, η Έλενα Ακρίτα γνωστοποιεί πως ο Μάρκος Σεφερλής ζητούσε 100.000 ευρώ αποζημίωση και τελικά του επιδικάστηκε το ποσό των 8.000 ευρώ, με την Έλενα Ακρίτα να αφήνει αιχμές και για τον ίδιο, αναφέροντας: «Επίσης δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να μάς βάλει (τους υπεύθυνους της εφημερίδας κι εμένα) φυλακή. Γιατί αυτό ζήτησε στην αγωγή του ο καλός αυτός κύριος».

Τα λόγια της Έλενας Ακρίτα για την νίκη του Μάρκου Σεφερλή στην δικαστική τους διαμάχη

"Ήθελε να με βάλουν φυλακή"

Στην εκπομπή Super Κατερίνα προβλήθηκαν μερικές δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα, λίγο μετά την ακροαματική διαδικασία της αγωγής του Μάρκου Σεφερλή εναντίον της.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπήρχε αρκετή ένταση στο δικαστήριο και από τις δύο πλευρές, ειδικά όταν η δημιοσγράφος παρουσίασε μερικά λόγια από ένα θεατρικό απόσπασμα πριν από 25-30 χρόνια. Τότε, ο Μάρκος Σεφερλής ήταν ένας ηθοποιός και δεν είχε γράψει, ούτε σκηνοθετήσει την παράσταση ωστόσο υπήρχε προσπάθεια να μεταφερθεί ως δική του δουλειά.

Αυτό στάθηκε αφορμή να σηκωθεί όρθιος ο ηθοποιός ωστόσο δεν μπορούσε να παρέμβει, με τον δικηγόρο του να τονίζει πως αυτά τα λόγια ήταν άλλου δημιουργού. Λίγο λοιπόν μετά τη δικαστική διαμάχη, η Έλενα Ακρίτα πραγματοποίησε ένα podcast και προχώρησε στις πρώτες της δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, η ίδια τόνισε πως ο κωμικός «επιθυμεί να τη βάλει φυλακή» και πως «δε γίνεται ένας ηθοποιός να ξεφτιλίζει μια γυναίκα, επειδή έχει κιλά».