«Η κόρη μου είναι στο φάσμα...» - Ραγίζει καρδιές ο Δημήτρης Παπανικολάου με τις δηλώσεις του

Συγκίνησε για το πρόβλημα υγείας του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Η κόρη μου είναι στο φάσμα...» - Ραγίζει καρδιές ο Δημήτρης Παπανικολάου με τις δηλώσεις του

Μία από τις πιο ανθρώπινες και συγκινητικές ομιλίες, έκανε το πρωί του Σαββάτου 2/4, ο Δημήτρης Παπανικολάου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι». Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό επέλεξε να ανοίξει την καρδιά του σε μία πολύ προσωπική εξομολόγηση, κάνοντας τη Σίσσυ να κλάψει με τα λόγια του.

Ο ίδιος πριν από καιρό εξομολογήθηκε ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και από τότε ανέλαβε αρκετές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου για την κόρη του και τον αυτισμό

Εμφανώς φορτισμένος με δάκρυα στα μάτια ανέφερε πως «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού».

«Δώστε μου ένα δευτερόλεπτο. Μισό λεπτό να πάρω μία ανάσα… Συγγνώμη που κοιτάω κάτω … ρωτήσαμε την Άρια και κρίναμε για το καλό της και το καλό όλων είναι καλύτερα να το μοιραστούμε και είπε η Άρια “ναι, μπαμπά θέλω να το πεις”» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο περήφανος μπαμπάς.

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου με τις δηλώσεις του

Στην εκπομπή T-live βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Τρίτης (21/9) ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αποκάλυψη που έκανε πριν λίγες μέρες, ότι δηλαδή έχει διαγνωστεί με σύνδρομο άσπεργκερ.

«Αν ήξερα ότι θα έχει τόσο θετική ανταπόκριση, θα το έκανα και νωρίτερα. Έχω λάβει συγκλονιστικά μηνύματα από γονείς που τους έλεγαν οι καθηγητές ότι δεν θα τα καταφέρουν, επειδή έχουν το σύνδρομο άσπεργκερ.

Είμαστε από το 2004 παντρεμένοι με τη σύζυγό μου. Έχουμε αποκτήσει μία κόρη 15 ετών. Εννοείται ότι μαζί της ξοδεύω χρόνο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε, τέλος, στην περιπέτεια του κοριτσιού 2 ετών, την οποία ξέχασα κλειδωμένη μέσα σε σχολικό για πέντε ώρες, αποκαλύπτοντας πως κι εκείνος όταν ήταν στον δημοτικό τον ξέχασαν μέσα στην τάξη.