Πάτρα: Σοκαριστικές δηλώσεις για την χρήση κεταμίνης από την πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

«Είναι ναρκωτικό και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: Σοκαριστικές δηλώσεις για την χρήση κεταμίνης από την πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Το πρωί της Δευτέρας 4/4 μέσα από την εκπομπή Μega Καλημέρα μίλησε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη δίνοντας διευκρινιστικές λεπτομέρειες για την κεταμίνη. Η θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για χορήγηση αυτής της ναρκωτικής ουσίας στην κόρη της, θα γίνει γνωστή αφού παρευρέθη στο δικαστήριο και καταθέτει από στιγμή σε στιγμή.

Η πρόεδρος από την μεριά της εξήγησε στο τηλεοπτικό κοινό λοιπόν, τι ακριβώς είναι η κεταμίνη, από που προμηθεύεται και κατά κύριο λόγο γιατί χρησιμοποιείται.

Τα σχόλια για την προμήθεια κεταμίνης στο Mega Καλημέρα

«Ξεκινώντας, η κεταμίνη είναι ένα ασφαλές φάρμακο που το χρησιμοποιούμε απ’ τη δεκαετία του ’60 στην κτηνιατρική, για χειρουργικές πράξεις ή για τη διατήρηση της αναισθησίας. Για την προμήθειά του, οι κτηνίατροι καταφεύγουν στο κατάστημα χονδρικής πώλησης φαρμάκων, και μάλιστα, οι κτηνίατροι θα πρέπει να εκδώσουν δίγραμμη – ειδική – συνταγή. Αυτή η συνταγή το κρατά το κατάστημα χονδρικής για 3 έως 5 χρόνια.

Είναι ναρκωτικό και συνταγογραφείται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς. Ο κτηνίατρος δε μπορεί να το συνταγογραφήσει και να το δώσει σε κάποιον ιδιώτη. Ο γιατρός θα πρέπει να καταγράψει σε ποιά χειρουργική επέμβαση θα τη χρησιμοποιήσει και σε ποιά ποσότητα», είπε η Αθηνά Τσαχήλη.

Από που προμηθεύτηκε την κεταμίνη η μητέρα των νεκρών κοριτσιών;

Παρά το γεγονός ότι η Ρούλα Πιρπιρίγκου, μητέρα των νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, έχει συλληφθεί και βρίσκεται στο ήδη δικαστήριο, η έρευνα για τα φάρμακα και ειδικότερα για την προέλευση της κεταμίνης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ερευνάται μία αποθήκη φαρμάκων στην Πάτρα, καθώς φαίνεται πως η κατηγορούμενη γνωρίζει συνεργάτη αυτής. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ακόμη άγνωστη, καθώς, όπως έχει αναφερθεί, μπορεί να προμηθευτεί κανείς κεταμίνη ακόμη και από το διαδίκτυο .