«Πενθώ σήμερα, μακάρι να μπορούσα να αναπνεύσω»: Η συγκινητική ανάρτηση της Camila Cabello

Η ανάρτηση της τραγουδίστριας για το bodyshaming

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πενθώ σήμερα, μακάρι να μπορούσα να αναπνεύσω»: Η συγκινητική ανάρτηση της Camila Cabello

Τα τελευταία 3 χρόνια η εμφάνιση και τα κιλά της Camila Cabello έχουν κυριαρχήσει πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών. Η αλήθεια είναι ότι η τραγουδίστρια έχει αυξήσει το σωματικό της βάρος, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο ούτε από τα «μανταλάκια», ούτε από τους followers της.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει το 2019, είχε πέσει θύμα bullying για το σώμα της όταν ενώ απολάμβανε το μπάνιο της στη θάλασσα, κάποιοι λουόμενοι την απαθανάτισαν με το μαγιό και έσπευσαν να σχολιάσουν τα παραπάνω κιλά της και την κυτταρίτιδά της. Ωστόσο, η Camila, σαν γνήσια λατίνα, δεν πτοήθηκε, ούτε στενοχωρήθηκε και τους απάντησε όπως τους άξιζε.

Μάλιστα η τραγουδίστρια είχε δηλώσει ότι είναι πολύ άδικο να κάνουν bodyshaming γιατί έχουν συνηθίσει τα πρότυπα του Photoshop. Ενώ είχε προσθέσει πως νιώθει λύπη που τα κορίτσια θα μεγαλώσουν με λανθασμένα πρότυπα, αψεγάδιαστων κορμιών.

Το μήνυμα της Camila Cabello για το bodyshaming

Μετά τον χωρισμό της με τον Shawn Mendes, η Camila Cabello «ξαναχτύπησε» με ένα μακροσκελές κείμενο, το οποίο δημοσίευσε στο Instagram της και στο οποίο παρουσιάζει όλα όσα νιώθει σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για το σώμα της. Και όλα αυτά είναι σκέψεις που κάνει κάθε γυναίκα λίγο πριν βγει στην παραλία και λίγο πριν φορέσει το μαγιό της. Η τραγουδίστρια μιλά για όλα εκείνα που πολλά κορίτσια – που δεν είναι skinny- έχουν βιώσει στην παραλία και που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί αυτό. Γιατί η κάθε μία είναι ξεχωριστή και γιατί τα σώματα που θεωρούνται «ιδανικά» δεν σημαίνει ότι είναι και υγιή.

«Κάθε φορά που πήγαινα σε αυτό το beach club στο Μαϊάμι ένιωθα να με παρακολουθούν οι παπαράτσι και κάθε φορά αισθανόμουν πολύ ευάλωτη και απροετοίμαστη- έχω φορέσει μπικίνι που είναι πολύ μικροσκοπικά και δεν με ένοιαζε καθόλου πώς έδειχνα μέσα σε αυτά, μετά είδα φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο και σχόλια που με αναστάτωσαν. Κάθε φορά που συνέβαινε αυτό και ένιωθα σαν να μην έχω καθόλου αυτοεκτίμηση, θύμιζα στον εαυτό μου ότι εκείνη την ώρα σκεφτόμουν όσα έλεγε μια ολόκληρη κουλτούρα, όχι όσα εγώ πρέσβευα. Μια κουλτούρα που έχει συνηθίσει τόσο πολύ σε μια εικόνα για το τι σημαίνει ένα «υγιές» γυναικείο σώμα, που στην πραγματικότητα δεν είναι αληθινό για πολλές γυναίκες.

Photoshop, αυστηρή διατροφή, υπερβολική άσκηση και επιλογή γωνιών που κάνουν τα σώματά μας να δείχνουν διαφορετικά από ό,τι στην πραγματικότητα είναι εκείνη τη στιγμή και εκ φύσεως, όταν παίρνουμε βαθιά ανάσα, όταν τρώμε ένα γεύμα, όταν κάνουμε μια βουτιά στη θάλασσα. Θυμίζω στον εαυτό μου αυτό, ακούω podcasts για εύκολες διατροφές, ακολουθώ γυναίκες που έχουν αποδεχθεί την κυτταρίτιδά τους, τις ραγάδες, τις κοιλιές τους, το φούσκωμα και τις αυξομειώσεις βάρους… κι ακόμα. Είμαι μια single γυναίκα που διανύει τη δεκαετία των 20 στη μέση ενός σκασμού promo και θέλω να νιώθω ότι δείχνω «καλά».

Σήμερα πήρα ένα καινούριο μπικίνι, ένα cute σύνολο, φόρεσα lip gloss και δεν έφαγα τίποτα βαρύ πριν πάω στη θάλασσα, γιατί ήξερα ότι θα υπάρξουν φωτογραφίες. Κρατούσα σφιχτό τον κορμό μου, οι κοιλιακοί μου πόνεσαν, δεν ανέπνεα, σχεδόν χαμογελούσα και ήμουν τόσο αμήχανη για το πού ήταν όλοι αυτοί που με κοιτούσαν όλη την ώρα που ήμουν εκεί και δεν μπορούσα να φύγω, να χαλαρώσω και να κάνω ό,τι κάνει όλος ο κόσμος όταν πάει στη φύση.

Προσπάθησα να προσποιηθώ ότι δεν ήταν εκεί αλλά δεν μπορούσα και κράτησα την αναπνοή μου από τη στιγμή που σηκώθηκα από την ξαπλώστρα μέχρι να μπω στον ωκεανό. Παρατήρησα μια παρέα από νήπια να χαχανίζουν και να διώχνουν τα κύματα – χωρίς γυαλιά ηλίου, χωρίς κοσμήματα, χωρίς ανασφάλεια, μόνο με την αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας – τα οποία έχω πάντα όταν έρχομαι σε επαφή με τη φύση.

Ήξερα ότι δείχνω «καλή» στις φωτογραφίες και νόμιζα ότι θα νιώθω ότι τα κατάφερα, αλλά δεν έχω αισθανθεί χειρότερα στην παραλία. Ένιωσα άδεια και λυπημένη για τις πεποιθήσεις της κουλτούρας μας που έγιναν και δικές μου. Ήθελα να μιλήσω για αυτό, γιατί βλέπουμε φωτογραφίες γυναικών και τις επαινούμε γιατί δείχνουν ωραίες, fit και «υγιείς», αλλά τι είναι υγεία όταν έχεις τόση εμμονή με το πώς δείχνεις σε σημείο που να αρρωσταίνεις ψυχικά και να μην μπορείς να απολαύσεις τη ζωή;

Για ποιον να προσπαθήσω να είμαι ελκυστική αν δεν μπορώ να είμαι χαλαρή και να διασκεδάζω μια όμορφη μέρα στην παραλία; Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να μη δίνω σε τίποτα σημασία. Πραγματικά, ξέρω ότι αυτό που είμαι δεν αντικατοπτρίζει το πόσο υγιής, χαρούμενη ή sexy είμαι. Συναισθηματικά, το μήνυμα που παίρνω από τον κόσμο είναι «δυνατό» στο κεφάλι μου. Το παν είναι να κάνεις εσωτερική δουλειά και να προσπαθήσεις να είσαι και να αισθάνεσαι όπως όταν ήσουν 7 ετών στην παραλία. Πενθώ σήμερα. Μακάρι να μπορούσα να είμαι χαρούμενη, να μπορώ να αναπνεύσω, να προσποιούμαι ότι είμαι γοργόνα, ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ps: Έτρεξα στην πισίνα όπου και δεν μπορούν να με δουν, αλλά καμιά φορά κρύβονται στους θάμνους και καμιά φορά εξαντλούμαι με όλο αυτό».

Έξαλλη πασίγνωστη τραγουδίστρια με τα σχόλια για το σώμα της! «Το πιο θλιβερό είναι...»!

Έξαλλη έγινε πασίγνωστη τραγουδίστρια με τα σχόλια για το σώμα της. «Το πιο θλιβερό είναι...» είπε μεταξύ άλλων η ίδια σε μια ανάρτηση της.

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για τα λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς και τα άσχημα σχόλια που δέχονται πολλές γυναίκες.

Η 22χρονη Κουβανή τραγουδίστρια, Camila Cabello αποκάλυψε ότι δέχθηκε body shaming online και μοιράστηκε τα συναισθήματά της με τους fans της. Όπως εξήγησε η Camila, τον τελευταίο καιρό αποφεύγει τα social media αλλά πρόσφατα πέτυχε ένα «άρθρο» όπου της κάνουν body shaming.

Έξαλλη πασίγνωστη τραγουδίστρια με τα σχόλια για το σώμα της

«Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν μεγάλη ανασφάλεια, μόνο στη σκέψη των φωτογραφιών που υπήρχαν στο άρθρο. Ωχ η κυτταρίτιδά μου! Δεν ρούφηξα το στομάχι μου! Αλλά μετά σκέφτηκα… Φυσικά είναι άσχημες φωτογραφίες, φυσικά υπάρχουν κακές γωνίες, το σώμα μου δεν είναι φτιαγμένο από πέτρα ή εντελώς από μύες» έγραψε η τραγουδίστρια.

Η Camila Cabello συνέχισε το μακροσκελές της post γράφοντας: «Το πιο θλιβερό με τα κορίτσια που μεγαλώνουν σε ένα ρετουσαρισμένο κόσμο είναι ότι αναζητούν μια τελειότητα που δεν είναι αληθινή».

Έξαλλη πασίγνωστη τραγουδίστρια με τα σχόλια για το σώμα της