Άγιος Παΐσιος: «Γονάτισα και ζήτησα βοήθεια από...» - Ο Κώστας Αποστολάκης αποκαλύπτει

«Θυμάμαι πως γέμισε η ψυχή μου με καθαρότητα»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: «Γονάτισα και ζήτησα βοήθεια από...» - Ο Κώστας Αποστολάκης αποκαλύπτει

Ο ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης, σε πρόσφατη συνέντευξη του, μίλησε για το πώς πήρε το ρόλο στη σειρά του Mega «Άγιος Παϊσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», αλλά και για τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος. Ανέκαθεν σε συνεντεύξεις του μιλούσε για την πίστη του, και πάντα αναφερόταν με ειλικρίνεια σε διάφορες δυσκολίες που είχε στη ζωή του.

Οι δηλώσεις του Κώστα Αποστολάκη για την πίστη του

Πώς σας δόθηκε ο ρόλος του Ηγούμενου Καλλίνικου;

Πρόκειται για μια φοβερή σύμπτωση. Ήμουν στον Άγιο Όρος όταν με πήρε τηλέφωνο ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης και μου πρότεινε το ρόλο. Όταν μου είπε ότι πρόκειται για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και μου ανέφερε ονόματα από το καστ των ηθοποιών, το πήρα ως σημάδι από τον Ουρανό. Δέχθηκα και προσευχήθηκα μάλιστα να πάει καλά το όλο εγχείρημα και να έχει αποδοχή από τον κόσμο.

Τι θυμάστε από τα γυρίσματα στο Άγιο Όρος;

Τις σκηνές στη Μονή Βατοπεδίου, όπου καθίσαμε για έξι ημέρες και μάλιστα σε ένα γύρισμα συμφάγαμε με τον Γέροντα Εφραίμ. Μας μίλησε για το φως, για τη ζωή, την οδό, την αλήθεια, τον Χριστό μας. Θυμάμαι πως γέμισε η ψυχή μου με καθαρότητα, ευλογηθήκαμε όλοι από αυτήν τη συνάντηση.

Ο Κώστας Αποστολάκης για το ρόλο του

Επισκέπτεστε συχνά το Άγιο Όρος;

Πρέπει να έχω πάει 12-14 φορές. Στις 24 Φεβρουάριου ένιωσα την εσωτερική ανάγκη να βρεθώ ξανά εκεί. Αναλογίστηκα τα λάθη μου, τις αμαρτίες μου και αποφάσισα να πάω να βρω το δρόμο μου. Πιστεύω ότι κινητοποιήθηκα από το φύλακα-άγγελό μου, γιατί όλοι έχουμε ένα φύλακα-άγγελο από την ημέρα που γεννιόμαστε.

Η προσευχή είναι μεγάλη δύναμη και ο Κύριος αγαπάει τους ανθρώπους με καθαρή καρδιά. Προσωπικά, όταν πάλευα μόνος μου, κουράστηκε η ψυχή μου τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά μου. Πλέον, τώρα που βρήκα τον Χριστό, είμαι άλλος άνθρωπος. Και θα ήθελα να το τονίσω: τον Χριστό, όχι τον Θεό.

Σήμερα, αν μιλάς για τον Θεό, για μια ανώτερη δύναμη γενικά, κανείς δεν αντιδρά. Θεός είναι και ο Βούδας και ο Βράχμα, ο Κομφούκιος και ο Αλλάχ. Αν πεις όμως για τον Χριστό, ξενίζουν.

Ο Χριστός είναι ντεμοντέ. Η διάκριση για εμένα είναι σαφής. Ένιωσα τις αμαρτίες μου, γονάτισα και ζήτησα βοήθεια από τον Χριστό, τον Υιό του Θεού, κάλεσα την Αγία Τριάδα, και οι δυνάμεις του σκότους χάθηκαν.

«Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε...»- Ο σεναριογράφος της σειράς αποκαλύπτει

Ο σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του Mega, Άγιος Παΐσιος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη και αποκάλυψε πως προήλθε η ιδέα γι' αυτή, τα λόγια της ανιψιάς του Αγίου, αλλά και για τον δεύτερο κύκλο που θα ακολουθήσει. Αποκαλύψεις για την συνέχεια της σειράς έχει κάνει και ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

«Η αρχική ιδέα προέκυψε πολύ παλιά, όταν πρωτογνώρισα τον βίο του Αγίου, μέσα από τα βιβλία που είχαν γραφτεί. Δυστυχώς δεν είχα την ευλογία να τον γνωρίσω», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Έπρεπε η παραγωγή να γίνει σωστά. Όπως την βλέπουμε τώρα. Έπρεπε να στηθούν σωστά οι χαρακτήρες. Αν μπορούσα να κόψω την καρδιά μου κομματάκια και να την μοιράσω στους ανθρώπους, θα ήμουν ευτυχισμένος».

Μάλιστα, ο Γιώργος Τσιάκκας αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα της ανιψιάς του Αγίου Παΐσιου, μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, αλλά και στην επιλογή του μικρού Αρσένιου: «Η κυρία Μαρία με πήρε συγκινημένη και μας ευχαρίστησε, όλη την ομάδα. Πριν αρχίσω να γράφω θέλω να ξέρω ποιον ηθοποιό θα έχω. Αυτό με βοηθά πάρα πολύ».

«Στον δεύτερο κύκλο θα δούμε την μοναχική του πορεία. Θα ακολουθήσουμε βήμα βήμα που πήγε και ποιους συνάντησε», αποκάλυψε στο τέλος της συνέντευξης.