«Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα;» - Ξεσπά ο Γιώργος Παπαδάκης για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα;» - Ξεσπά ο Γιώργος Παπαδάκης για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ

Στις 9 Απριλίου 2021 έπεσε νεκρός με 10 σφαίρες ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Η δολοφονία συγκλόνισε τόσο τον κόσμο όσο και τους συναδέλφους του, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο ένοχος. Σήμερα, ένα χρόνο μετά το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Το πρωί της παρασκευής 8/4, ο Γιώργος Παπαδάκης, μέσα από το «Καλημέρα Ελλάδα», θέλησε να πει δυο λόγια για τον εκλιπόντα δημοσιογράφο, με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια στο παρελθόν.

Ο Γιώργος Παπαδάκης για τον Καραϊβάζ

«Θα ήταν από την πλευρά τη δική μας αστοχία, να πούμε ότι αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Γιώργου του Καραϊβάζ, του καλού συναδέλφου και φίλου. Ρε παιδιά, δεν έχει ακουστεί τίποτα; Δεν έχει γίνει τίποτα; (Δείτε εδώ τη λίστα της αστυνομίας με τους πιθανούς δολοφόνους)

Κανένας δεν ευθύνεται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ; Έναν χρόνο μετά… Έναν χρόνο μετά… Είχαν συγκλονιστεί όλοι! “Γρήγορα θα έχουμε την εξιχνίαση” αλλά δεν είχαμε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

"Αυτό που τον σκότωσε ήταν..."

Στο International Press Institute και στον Jamie Wiseman μίλησε ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, Δημήτρης για την δολοφονία του πατέρα του, σε ένα αφιέρωμα για τις επιπτώσεις που έχουν οι δολοφονίες δημοσιογράφων στην ελευθερία του Τύπου ενώ πριν λίγο καιρό βρέθηκε και ένα νέο πρόσωπο κλειδί για την υπόθεσή του.

«Αυτό που τον σκότωσε ήταν τα συστημικά προβλήματα που πολεμούσε. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα μου, οι δολοφόνοι του, και το όπλο της δολοφονίας, δεν τον σκότωναν, κάτι άλλο θα τον σκότωνε. Γιατί ο πατέρας μου δεν πολεμούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, πολεμούσε ένα συστημικό πρόβλημα.

Σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε και να ακούγεται σε όλο τον κόσμο.

Ήθελε να διασκεδάζει, να τρώει καλό φαγητό, να πίνει λευκό κρασί, να πηγαίνει διακοπές και το άλλο πράγμα που αγαπούσε ήταν να βοηθάει. Ήταν δημοσιογράφος γιατί πίστευε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθάει τους ανθρώπους».