Καμία σχέση με τη μουσική - Τι δουλειά έκανε η Χάρις Αλεξίου πριν γίνει τραγουδίστρια

Εργαζόταν σκληρά για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καμία σχέση με τη μουσική - Τι δουλειά έκανε η Χάρις Αλεξίου πριν γίνει τραγουδίστρια

Η Χάρις Αλεξίου μπορεί να βρισκόταν για πολλά χρόνια στο προσκήνιο, ωστόσο, προσπαθούσε όσο μπορεί να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλά λοιπόν είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για την ίδια, αφού σπάνια μιλούσε για αυτά.

Όπως για παράδειγμα πως το μεγάλωμα της ήταν δύσκολο, αφού η οικογένεια της δεν είχε χρήματα και εργάζονταν σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, Ένα από τα τραγικά περιστατικά της ζωή της ήταν όταν σε ηλικία 8 ετών έχασε τον μπαμπά της, αλλά και όταν έμαθε πως έχει καρκίνο.

«Όλα όμως αλλάζουν όταν μόλις σε ηλικία 8 χρονών χάνω τον πατέρα μου, Θανάση. Η μητέρα μου Ιφιγένεια, μια δυναμική γυναίκα, παίρνει εμένα και τον αδερφό μου και κατεβαίνουμε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Εκεί, ανοίγει ένα μπακάλικο, το «μπακάλικο της χήρας» όπως το αποκαλούσαν πολλοί στη γειτονιά», είχε αποκαλύψει.

Τι δουλειά έκανε η Χάρις Αλεξίου πριν γίνει τραγουδίστρια

Τι δουλειά έκανε η Χάρις Αλεξίου πριν γίνει τραγουδίστρια

«Βοηθάω στο μαγαζί, και παράλληλα δουλεύω και σε ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ ο αδερφός μου ταξιδεύει με τα καράβια για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια. Η μητέρα μου έπρεπε να εργάζεται σκληρά, αλλάζαμε συνεχώς σπίτι έστω και για 10 δραχμές φτηνότερο ενοίκιο…Αργότερα, η μητέρα μου έχτισε ένα λυόμενο που ήταν μόνο τούβλα και έμπαζε από παντού. Ακόμα και τα παράθυρα ήταν μεταχειρισμένα. Όμως ήταν το πρώτο δικό μας απόκτημα και ήμασταν ευτυχισμένοι μέσα σε αυτό.

Ήμουν ένα παιδί που όταν θα του έλεγε μια σκληρή κουβέντα η μάνα του, δεν θα αντιδρούσε, αλλά θα χαμήλωνε τα μάτια και θα έκλαιγε. Έχασα την μάνα μου, όταν ήμουν 28 χρονών. Τότε ένιωσα ότι ενηλικιώθηκα. Ένα ακόμα γεγονός που μου κόστισε, ήταν ότι δεν κατάφερα να μορφωθώ στο βαθμό που ήθελα. Τελείωσα το πεντατάξιο σχολείο και αργότερα φοίτησα σε δραματική σχολή, επειδή ήθελα να είχα μια σπουδή. Ή πρώτη μου ηχογράφηση το 1970, ήταν ένα λαϊκό τραγούδι του Βασιλειάδη και του Πυθαγόρα, το «Όταν πίνει μια γυναίκα».

Φωτογραφία της Χάρις Αλεξίου όταν ήταν έφηβη

Μπορεί η Χάρις Αλεξίου να έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιτυχία στο χώρο της μουσικής και να έχει φτάσει στο σημείο να πει "τέλος" λόγω του ότι τα χρόνια έχουν περάσει και η φωνή της δεν είναι η ίδια, ωστόσο, όταν ήταν έφηβη σίγουρα δεν θα της είχε περάσει από το μυαλό η καριέρα που θα δημιουργούσε.

Δείτε φωτογραφία της από την ηλικία των 16 ετών, στο Athensmagazine.gr