«Κάθε βράδυ προσευχόμουν γιατί νόμιζα ότι είναι κακό...» - Η εξομολόγηση του Παντελή Τουτουντζή για την σεξουαλικότητα του

«Στα 14 ο αδελφός μου μου είπε ξέρω ότι είσαι γκέι πάμε να το συζητήσουμε»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Κάθε βράδυ προσευχόμουν γιατί νόμιζα ότι είναι κακό...» - Η εξομολόγηση του Παντελή Τουτουντζή για την σεξουαλικότητα του

Το βράδυ της Τρίτης 12 Απριλίου, στον καναπέ του The 2Night Show βρέθηκε ο αγαπητός στο κοινό Παντελής Τουτουντζής. Ο ταλαντούχος make-up artist άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της ζωής του για περιέγραψε τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, την αντίδραση και την αντιμετώπιση του όταν κατάλαβε πως ελκύεται από το ίδιο φύλο, αλλά και την απεριόριστη αγάπη που πήρε από την οικογένειά του.

Η εξομολόγηση του Παντελή Τουτουντζή για την σεξουαλικότητα του

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η εγκατάλειψη. Μεγάλωσα με τον παππού και τη γιαγιά. Σκέψου να είσαι ένα γκέι παιδί σε πολύ μικρή ηλικία στο Ηράκλειο της Κρήτης του 80 που έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις αυτό που είσαι. Έρχεται μια κοινωνία και σου λέει να κλείσεις τα πατζούρια σου, γίνεσαι σάκος του μποξ για κάποιους ασυναίσθητους συμμαθητές. Σκέψου πόσο τραυματικό μπορεί να είναι»

«Είναι μια ιστορία που δεν την έχω πει πουθενά. Είμαι πρώτη δημοτικού και υπάρχει ένα βιβλίο και είναι ένας τραυματιοφορέας και αρχίζω και αισθάνομαι για το κόμικ αυτή την έλξη, ότι και καλά “κοίτα ένας άντρας” και αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η έλξη μου, προς τα πού κατευθύνομαι και κάθε βράδυ ξεκινάω και κάνω την προσευχή μου γιατί νόμιζα ότι είναι κάτι κακό.

Οι γονείς μου αρχικά δεν μπορούσαν να το συζητήσουν αλλά δεν με έκριναν ποτέ. Το άφησαν να εξελιχθεί, δεν το κατέκριναν. Τη μαμά μου τη λέω “λύκαινα” γιατί δεν άφηνε να φτάσουν σε μένα τα αρνητικά σχόλια, πάντα με προστάτευε» είπε ο Παντελής Τουτουντζής και συνέχισε,

«Στα 14 και κάτι ο αδελφός μου μου είπε “ξέρω ότι είσαι γκέι πάμε να το συζητήσουμε με τους γονείς μας”. Το είπε σε ένα τραπέζι και ότι αν δεν το αποδεχτούν θα με πάρει να φύγουμε. Ο πατέρας μου πήρε τον χρόνο του. Αμέσως πήγαν σε έναν κοινωνικό λειτουργό να τον ρωτήσουν τι να κάνουν και εκείνος τους είπε “να τον αγαπάτε”. Είχαν στο μυαλό τους ότι οι άλλοι θα με πληγώσουν, θα με πονέσουν και θα με εκμεταλλευτούν».

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά»

Ο Παντελής Τουτουντζής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, το βράδυ της Τρίτης 12/4 και μίλησε για την σχέση του με τον σύντροφό του και την υπέροχη οικογένεια που έχουν δημιουργήσει μαζί.

Ο διάσημος make up artist εκφράστηκε με τα πιο όμορφα λόγια για τον έρωτα της ζωή του, ενώ εξήγησε πως οδηγήθηκαν στην υιοθεσία, καθώς στην Ελλάδα μία τέτοια διαδικασία είναι από μόνη της δύσκολη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Από τότε, όμως, που τα κατάφεραν ο ίδιος είναι αχώριστος με τα παιδιά του.

«Ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Γιατρός εκείνος κι εγώ καλλιτέχνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την αρχή τη ζωή μας. Από παιδί έλεγα τι έχω ανάγκη κι ήταν η οικογένειά μου, ο πυρήνας μου. Το ταξίδι αυτό της ζωής, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει να εκπληρώσεις τις ανάγκες σου. Το συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια και μου είπε δεν γίνεται εδώ και πρέπει να πάμε μέσω ευρωπαϊκού δικαίου», είπε αρχικά.

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Απευθυνθήκαμε στο φύλακα άγγελό μας, έγινε παρένθετη και κάναμε τα δύο αγγελούδια μας. Ο σύντροφός μου είναι γιατρός φυσικής αποκατάστασης. Κάθε φορά που βλέπω με πόσο πόνο ασχολείται για να σηκωθεί ένα παιδάκι έστω για τρία δευτερόλεπτα από την καρέκλα… Δεν μπορώ, μουδιάζω».