«Βγαίνει κάθε κακομοίρα...» - "Κόλαφος" η Φωτεινή Πιπιλή για τις γυναικείες καριέρες που χτίζονται βάσει των προσωπικών τους

«Μετά διαμαρτύρεται που την κυνηγούν οι παπαράτσι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Βγαίνει κάθε κακομοίρα...» -

Η Φωτεινή Πιπιλή βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 και μίλησε με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την προσωπική της ζωή και τον γάμο της, για την ιστορία του επιθέτου της, αλλά και για όσους γίνονται διάσημοι και κάνουν καριέρα δημοσιεύοντας διαρκώς τα προσωπικά τους.

Η δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί έντονα και με την πολιτική και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για τον λόγο αυτό έχει δεχθεί και επίθεση από υποστηρικτές της τρομοκρατικής παράταξης της Χρυσής Αυγής.

Οι δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή για τις καριέρες που χτίζονται βασισμένες στην προσωπική ζωή των γυναικών

«Εγώ ονομάζομαι Φωτεινή Ανδρέου Πιπιλή απλώς δεν πέρναγε το επίθετο μου γιατί ο αδελφός του πατέρα μου ήταν ήδη σε περιποίηση από την Χούντα και ο άλλος μου ο θείος ο στρατηγός. Εγώ είχα με την ιδιωτική παραγωγή επαφή για αυτό και μου είπαν ότι «είναι λίγο δύσκολο αυτό το επίθετο και θα έχεις ντράβαλα οπότε δεν ήξερε κανείς ποια είμαι», είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Και συμπλήρωσε: «Ο μπαμπάς μου λέγεται Ανδρέας και εγώ είμαι η Φωτεινή Ανδρέου Πιπιλή. Για λόγους εκείνης της εποχής παρέμεινε το δεύτερο. Υπήρξα για 10 χρόνια παντρεμένη, δεν είχα αλλάξει ποτέ μα ποτέ ταυτότητα».

Στη συνέχεια, ξέσπασε: «Βγαίνει κάθε κακομοίρα και λέει τον πόνο της ψυχής της στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα περιοδικά. Για τον έρωτα της ζωής της, τον άνδρα της ζωής της, τον προηγούμενο άνδρα της ζωής της, τον μελλοντικό άνδρα της ζωής της.

Μετά, αφού δημιουργεί όλο αυτό το κλίμα και τα λέει όλα, διαμαρτύρεται που στο τάδε περιοδικό ή στην τάδε εφημερίδα την κυνηγούν οι παπαράτσι για να την βγάλουν φωτογραφία. Μα αφού έχει στήσεις μια ολόκληρη καριέρα με τα προσωπικά σου γιατί και ο παπαράτσι να μην κάνει τη δουλειά του; Είναι μυστικά που πρέπει να τα κρατάς».

Λίγα λόγια για την ζωή της

Η Φωτεινή Πιπιλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και σπούδασε νομική στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έγινε η πρώτη ελληνίδα γυναίκα ρεπόρτερ το 1973 και έκτοτε παρουσίασε πολλές εκπομπές της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Από το 1986 ως το 1994 υπήρξε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο Μπότση για το καλύτερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ και δύο φορές από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας με τη «Χρυσή Πένα».

Τον Ιούνιο του 2002 ορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων αρμόδια για θέματα επικοινωνίας και στις εκλογές του 2007, του 2009, στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και σε αυτές του 2019 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.