«Είναι γνωστό έχουμε τεταμένες σχέσεις με την κυριά...» - Η αναφορά του Αλέξη Κούγια στην Φαίη Σκορδά

«Παρά την εξαιρετική σχέση που έχουμε με την ίδια και με τον κ. Λιάγκα εκτός της δουλειάς»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είναι γνωστό έχουμε τεταμένες σχέσεις με την κυριά...» - Η αναφορά του Αλέξη Κούγια στην Φαίη Σκορδά

Την Παρασκευή 15/4 συνεχίστηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με την εξέταση του δεύτερου μηνυτή από την Αίγυπτο, ο οποίος τον κατήγγειλε για βιασμό στην Επίδαυρο. Ο Αλέξης Κούγιας έκανε έξω από το δικαστήριο δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού σχετικά με τη δίκη αλλά αναφέρθηκε και στο κλίμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Φαίη Σκορδά.

Ο Αλέξης Κούγιας για την δίκη Λιγνάδη στο Πρωινό

«Ο πρώτος καταγγέλων υποτίθεται δε γνωρίζει κανένας, ζει στη Σουηδία, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος πριν αναδειχθεί ότι είναι ένας κοινός απατεώνας που ζει στο Ντουμπάι, έχει πολυτελέστατη ζωή και όλοι καταλαβαίνουν τι δουλειά κάνει. Αν θυμάστε, εκείνο το φερόμενο ως θύμα που δε γνώριζε κανέναν, ξαφνικά πρότεινε πάλι με υπόμνημα 11 μάρτυρες, τους οποίους επίσης δεν γνωρίζει. Μεταξύ αυτών κι ένας σκηνοθέτης που θυμήθηκε ότι το 2021, ότι στις 24-25 Ιουλίου 2015 είχε δει τον κ. Λιγνάδη με κάποια νεαρά παιδιά έξω.

Εμείς θέλουμε να αποδείξουμε με τον κ. Λιγνάδη ότι αυτή η ιστορία είναι κατασκευή. Ουδέποτε έγινε αυτή η συνάντηση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται εδώ να πιστοποιούν τη συγκεκριμένη πράξη. Σε κάθε περίπτωση με έχει σοκάρει κι ένα άλλο γεγονός, και δεν μιλάω για τον σταθμό σας, άλλωστε είναι γνωστό έχω μία τεταμένη σχέση με την κα Σκορδά λόγω των θέσεών της τις οποίες σέβομαι. Παρά την εξαιρετική σχέση που έχουμε με την ίδια και με τον κ. Λιάγκα εκτός της δουλειάς.

Εμένα με έχει σοκάρει η παραπληροφόρηση. Δε μπορεί με μία διαδικασία έξι ωρών και με τα όσα ενδιαφέροντα εξελίχθηκαν εκεί. Εκείνο το οποίο, αναδεικνύουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι ένα επεισόδιο που είχα εγώ με την κα Κουρτέση. Αυτό είναι λάθος».

Η Φαίη Σκορδά μετά την προβολή του βίντεο αρκέστηκε να πει: «Νομίζω ότι εκφράζω πάρα πολλές μαμάδες στην κοινωνία μας και είναι το μόνο που θέλω να πω για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι θα έπρεπε να ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα παιδιά άνω και κάτω των 15 ετών. Νομίζω ότι είναι αυτό που συζητάνε όλοι οι γονείς εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι αυτή».

Εικόνες από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη - Ο πολυσυζητημένος πίνακας με το μικρό παιδί

Όσο η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε εξέλιξη (δείτε εδώ τα πλάνα από την άφιξή του στο δικαστήριο) για τις υποθέσεις βιασμού, έρχονται στο φως εικόνες από το σπίτι του, το μέρος όπου, όπως υποστηρίζουν τα θύματα, συνέβησαν όλες εκείνες οι αποτρόπαιες πράξεις που κατέστρεψαν τις ζωές αυτών των παιδιών.

Οι φωτογραφίες αυτές προήλθαν από το κοντινό παρελθόν και συγκεκριμένα από τον φακό της Μαριλένας Βαϊνανίδη για το πρότζεκτ «spitishoot», που φωτογράφιζε τα σπίτια καλλιτεχνών. Παρόλο που τότε φωτογραφιζόταν ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, το διαμέρισμα αυτό θα μείνει, πλέον, στην ιστορία ως το κολαστήριο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης

Το σπίτι του Λιγνάδη

Το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στο σπίτι του

Φωτογραφίες από το σπίτι του Λιγνάδη

Φωτογραφίες από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Το σπίτι του σκηνοθέτη Λιγνάδη

Το σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη

Φωτογραφία από τον χώρο του Δημήτρη Λιγνάδη