Μανώλης Παπαμακάριος: Παραδέχτηκε πως ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του - Οδηγείται σε δίκη

«Με αρπάζει από τα μαλλιά και με σέρνει πάλι στο σαλόνι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μανώλης Παπαμακάριος: Παραδέχτηκε πως ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του - Οδηγείται σε δίκη

Σε δίκη οδηγείται σύμφωνα με την εφημερίδα Εspresso ο γνωστός παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Μανώλης Παπαμακάριος ύστερα από μήνυση που του είχε κάνει η πρώην σύντροφός του, Μαντώ Τζαβάρα για ξυλοδαρμό. Είναι αντιμέτωπός με πέντε αδικήματα: για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή κατά εξακολούθηση, εξύβριση κατά εξακολούθηση, κλοπή, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου του 2022 στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της δημοσιότητας που είχε πάρει η υπόθεση, καθώς στην απολογία του παραδέχεται τις πράξεις του ζητώντας συγνώμη από την πρώην σύντροφό του(δείτε εδώ τις πρόσφατες δηλώσεις της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου για κακοποιητική συμπεριφορά).

Παραδέχτηκε τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του ο Μανώλης Παπαμακάριος

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι την 1η Ιουνίου τέλεσε εις βάρος της μηνύτριας «άδικες , ποινικά κολάσιμες πράξεις και ηθικά αποδοκιμαστέες» και εξηγεί ότι κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού τους, που ξεκίνησε ως έντονη λεκτική διαμάχη, έχασε την ψυχραιμία του και προέβει σε πράξεις που δεν αισθάνεται περήφανος , ζητώντας συγνώμη από την πρώην σύντροφό του και από την οικογένεια του και την δικαιοσύνη.

Όλα άρχισαν τον Ιούνιο του 2019, όταν η γοητευτική επιχειρηματίας είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, καταγγέλλοντας ότι ο πρώην σύντροφός της και πρώην άσος των παρκέ, Μανώλης Παπαμακάριος τη γρονθοκόπησε, τη μαχαίρωσε και της έκλεψε 20.000 ευρώ. Όπως υποστήριζε τότε, η Μαντώ Τζαβάρα είχε υπάρξει και άλλες φορές θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο. Το πιο σοκαριστικό από όλα ήταν πως είχε μείνει δύο φορές έγκυος και είχε αποβάλει ύστερα από τους ξυλοδαρμούς.

H όμορφη επιχειρηματίας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Ιούνιο του 2019 στον Βαγγέλη Καράλη μεταξύ άλλων ανέφερε για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε: «Με τον Μανώλη συζούσαμε, έμενε στο σπίτι μου. Τελείωσε την δουλειά του στην Λήμνο και ήρθε στο σπίτι μου. Θέλησα να κάνω μια συζήτηση για την σχέση μας. Τον είχα στηρίξει πολύ του είχα δώσει 40.000 ευρώ για να τακτοποιήσει τα χρέη του.

Ήταν τζογαδόρος. Του έδωσα αυτό το ποσό για να μπορέσει να ξεχρεώσει, ώστε να ζήσουμε πλέον μαζί σαν ζευγάρι χωρίς οικονομικά προβλήματα. Τις οικονομικές του υποχρεώσεις ποτέ δεν της ξεπλήρωσε. Ο λόγος που μου επιτέθηκε ήταν η αναφορά μου σε όλα αυτά που περνούσα μαζί του αυτά τα δύο χρόνια.

Ήθελα να του πω να χωρίσουμε. Τότε πήγα να στείλω μήνυμα στην γυναίκα που κρατάει την κόρη μου για να καθυστερήσει να έρθει σπίτι. Ο Μανώλης θεώρησε ότι έστελνα το μήνυμα κάπου αλλού. Δεν πρόλαβα να το στείλω και μου ορμάει και πέφτω με την καρέκλα ανάσκελα. Ανεβαίνει από επάνω μου και αρχίζει να με γρονθοκοπεί. Μετά από δυο τρία λεπτά ασταμάτητου ξύλου, μου λέει τώρα θα τελειώσω εσένα και τα μπάσταρδά σου και μετά θα φύγω. Πηγαίνει στην κουζίνα, παίρνει το μαχαίρι και εγώ πάω να φύγω από το σπίτι μου.

Με αρπάζει από τα μαλλιά και με σέρνει πάλι στο σαλόνι με βάζει κάτω και αρχίζει πάλι να με γρονθοκοπεί. Έχει το μαχαίρι στο χέρι του και όπως κάνω να γυρίσω το κεφάλι μου με βρίσκει στην γωνία του φρυδιού και με τραυματίζει. Του πέφτει το μαχαίρι κάτω και σηκώνεται να πάει να βρει άλλο μαχαίρι. Μου λέει τώρα θα σε τελειώσω. Τότε είπα αν δεν σηκωθώ να φύγω τώρα θα πεθάνω.

Είχε σκιστεί η μπλούζα μου και ήμουν γυμνόστηθη. Βγαίνω από το σπίτι, γυμνή και ξυπόλητη και πάω στα 20 μέτρα σε μια ταβέρνα για να σωθώ. Ο ιδιοκτήτης και οι πελάτες είχαν μείνει άφωνοι. Τότε ο κύριος το έβαλε στα πόδια.» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαντώ Τζαβάρα.

«Με κακοποιούσε συνεχώς» - Η Σίσσυ Ζουρνατζή έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την καταδίκη του πρώην συντρόφου της

Η Σίσσυ Ζουρνατζή έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του πρώην συντρόφου της για τον ξυλοδαρμό της, γεγονός που συνέβη τον χειμώνα του 2018.

Ο ίδιος καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία και συκοφαντική δυσφήμιση συγκεκριμένα, παρά τις αρχικές του δηλώσεις στις οποίες αρνούνταν οτιδήποτε, και η Influencer, δήλωσε σε συνέντευξή της πως την κακοποιούσε διαρκώς και πως αισθάνεται μεγάλη θλίψη για όσες γυναίκες περνούν κάτι παρόμοιο και επιλέγουν να σιωπήσουν.

Η απόφαση που πάρθηκε ήταν μία δικαίωση για το θύμα, που είχε βρεθεί με δύο σπασμένα πλευρά μετά το άγριο περιστατικό που έμελλε να είναι και το τέλος της σχέσης του ζευγαριού, ωστόσο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, και του πλέον φυλακισμένου, δεν σταμάτησε στο άκουσμα της απόφασης και κατηγόρησε την Σίσσυ Ζουρνατζή πως όλο αυτό συνέβη για λίγη δημοσιότητα.

«Με κακοποιούσε συνεχώς. Πήγα στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά. Είχα το θάρρος ως άτομο που είχα δημοσιότητα να προβάλλω ότι εγώ κακοποιούμουν συνεχώς. Είμαι περήφανη που η καταγγελία μου προηγήθηκε του κινήματος MeToo. Με πληγώνει αφάνταστα να κακοποιούνται γυναίκες και να σιωπούν. Πρέπει όλες να μιλήσουν», επισήμανε αρχικά.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι σύνηθες φαινόμενο πάρα πολλές γυναίκες να σιωπούν γιατί φοβούνται να εκτεθούν στον κοινωνικό τους περίγυρο αλλά και ντρέπονται, γιατί, ενώ φαίνονται δυναμικές, εντέλει καθίστανται θύματα βίας. Το γεγονός ότι δεν το κατήγγειλα νωρίτερα, δεν σημαίνει τίποτα…», ανέφερε, έπειτα, με το βλέμμα της γεμάτο δάκρυα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις της αντίπαλης πλευράς, ο δικηγόρος τόνισε: «Τα θυσιάζει όλα στον βωμό της δημοσιότητας και της αυτοπροβολής. Δηλαδή για τα likes, τα follows και όλα τα συναφή, σε μια εποχή που είναι λίγο πονηρή αναφορικά με την κακοποίηση των γυναικών…

Θεωρώ, λοιπόν ότι η κυρία βρήκε το κατάλληλο timing για να στραφεί εναντίον του συντρόφου της σε μια φάση που ήθελε να πάρει λίγη δημοσιότητα μετά τη συμμετοχή της στο Nomads».