Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Λούκα Κατσέλη για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη

Πέρασαν 6 χρόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Λούκα Κατσέλη για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη

Την Τρίτη 19/4, ο Γεράσιμος Αρσένης συμπλήρωσε έξι χρόνια από τον θάνατό του. Για την γυναίκα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, θα υπάρχει πάντα στο μυαλό της και οι αναμνήσεις τους θα γεμίζουν τις σκέψεις της κάθε φορά που η απουσία του θα την γεμίζει πόνο.

Η ανάρτηση της Λούκα Κατσέλη για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη

Έτσι, η ίδια, προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook κατά την οποία θυμίζει σε όλους τη μέρα αυτή που έφυγε από τη ζωή όλης της οικογένειας και πως δεν τον ξεχνούν ποτέ, όπου κι αν βρίσκεται.

«Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια έφυγες από κοντά μας… Είσαι όμως πάντα εδώ στη σκέψη μας και στην καρδιά μας…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια έφυγες απο κοντά μας .. Εισαι όμως πάντα εδώ στη σκέψη μας και στην καρδιά μας ....

Posted by Louka Katseli on Monday, April 18, 2022

Λίγα λόγια για τη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Ο Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε το 1931 στην Κεφαλονιά και σπούδασε Νομική στην Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά και Οικονομικές Επιστήμες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Εργάστηκε στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και την Γενεύη και στην Ελλάδα ήρθε το 1981.

Εκείνο το διάστημα ανέλαβε την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα η συμμετοχή του στην κατάρτιση του προγράμματος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα έντονη. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο από τις 3 Νοεμβρίου 1981 έως τις 20 Φεβρουαρίου 1984.

Αργότερα, ακολούθησαν διαφορετικές θέσεις στην καριέρα του ανάλογα και με τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός κόμματος.

Ο ίδιος, παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη Λούκα Κατσέλη, πρώην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και πρώην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και προηγουμένως καθηγήτρια του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε, μάλιστα, και τέσσερα παιδιά, ενώ τα παιδιά του Γεράσιμου Αρσένη είναι ο Διονύσης Αρσένης, ο Ανδρέας Αρσένης και η Αμαλία Αρσένη.