«Ο καρκίνος άλλαξε την κοσμοθεωρία μου» - Συγκλονίζει η Πέτρα Καλαμποκά με τις δηλώσεις της

Περνάει ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ο καρκίνος άλλαξε την κοσμοθεωρία μου» - Συγκλονίζει η Πέτρα Καλαμποκά με τις δηλώσεις της

Η Πέτρα Καλαμποκά μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό Gala και εξομολογήθηκε με λεπτομέρειες την περιπέτεια υγείας της, ενώ μάλιστα έχει αναρτησει και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ένα βίντεο γράφωντας στη λεζάντα το δικό της μήνυμα.

Οι δηλώσεις της Πέτρας Καλαμποκά για την περιπέτεια υγείας της

«Είναι κομμάτι μου, είναι μια καθοριστικής σημασία εμπειρία για τη μετέπειτα εξέλιξή μου ως άνθρωπο. Δε ξέρω αν θα έρθει ποτέ κάτι πιο δυνατό, γι΄ αυτό και νιώθω ευγνωμοσύνη που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Και αυτή την εμπειρία τη μοιράζομαι γιατί έστω και στιγμιαία μπορεί κάποιος εκεί έξω να πάρει δύναμη, να εμπνευστεί, να ελπίζει. Δεν είναι ούτε ευθύνη ούτε υποχρέωση αυτό αλλά ένα είδος σκοπού απέναντι στην ύπαρξή μου», δήλωσε σε πρώτο επίπεδο.

«Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι΄ αυτό. Ήταν το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου. Μου έμαθε να λέω ίσως πιο συχνά “σ’ αγαπώ” στους αγαπημένους μου γιατί ακριβώς την επόμενη στιγμή μπορεί να μην είμαι δίπλα τους. Να ζω το τώρα όπως ακριβώς επιθυμεί το μέσα μου. Ο καρκίνος άλλαξε την κοσμοθεωρία μου, τον τρόπο που στέκομαι απέναντι σε εμένα και τη ζωή γενικότερα.

Έμαθα να σέβομαι τον εαυτό μου. Να με ακούω και να με φροντίζω χωρίς να σκορπίζομαι σε σχέσεις που δε μου ταιριάζουν. Σε τοξικές φιλίες ή σε δουλειές που ταΐζουν μόνο τη φιλοδοξία μου. Βελτίωσα το κριτήριό μου στα πάντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Και κατέληξε: «Συνειδητοποίησα πως η οικογένειά μου είναι ότι πιο πολύτιμο έχω, δίνοντάς μου εφόδια για να δημιουργήσω την άλλη οικογένεια, της επιλογής. Τέλος, κατάλαβα πως ο πόνος είναι το πιο εξελικτικό συναίσθημα, γιατί μας φέρνει αντιμέτωπους με τα τραύματά μας και αυτά με τη σειρά τους με την ουσία μας».

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η Πέτρα Καλαμποκά, που πήρε το όνομά της από τον παππού της, σε ηλικία μόλις 29 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, έναν όγκο δηλαδή, 18 εκατοστών. Ως αποτέλεσμα χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ο ακρωτηριασμός του δεξιού ποδιού της.

Παρέμεινε στο νοσοκομείο για επτά μήνες, αντιμετωπίζοντας τρομερούς πόνους, ωστόσο πάντα είχε στο πλευρό της την οικογένεια και τους φίλους της που της έδιναν δύναμη να συνεχίσει να παλεύει και να παραμείνει δυνατή.