''Δεν κάνετε ούτε...'' Έξαλλος ο Παναγίωτης Βασιλάκος με το έθιμο του σουβλίσματος

"Χαίρομαι που κατάφερα να κόψω το κρέας μια για πάντα''

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
''Δεν κάνετε ούτε...'' Έξαλλος ο Παναγίωτης Βασιλάκος με το έθιμο του σουβλίσματος

Μετά το ξέσπασμα της Ερριέττας Κούρκουκλου, για την σφαγή των ζώων που υπάρχει ως έθιμιο του Πάσχα, ακολούθησε και πρώην παίκτης ριάλιτι ''The Bachellor'' Παναγιώτης Βασιλάκος.

Συγκεκριμένα, ο πρώην «Εργένης», δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και συγκεκριμένα στα στόρυ του, φωτογραφία η οποία έγραφε:

''Από όποια πλευρά και να το δούμε είναι λάθος αυτό το έθιμο!! Και να θέλω να σας δικαιολογήσω δε μπορώ!! Τρώτε 100000 κιλά κρέας όλο τον χρόνο!! Δε κάνετε ούτε μια μέρα νηστεία! Κα περιμένετε τη Κυριακή του Πάσχα να σκοτώσετε άλλες τόσες χιλιάδες ψυχές! Χαίρομαι που κατάφερα να κόψω το κρέας μια για πάντα!!!".

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Βασιλάκου

Ο Παναγιώτης Βασιλάκος για το σούβλισμα των αρνιών

Διαμαρτυρία vegan στο σύνταγμα

Στοιχισμένοι σε σειρές έκαναν τη διαμαρτυρία τους στην πλατεία Συντάγματος δεκάδες vegan, σήμερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.

Οι vegan διαμαρτυρήθηκαν για το σούβλισμα του αρνιού την ημέρα του Πάσχα, ένα έθιμο με το οποίο διαφωνούν.

Οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν σειρές και κρατούσε ο καθένας ένα πλακάτ, που διαμαρτύρονταν κατά της κρεατοφαγίας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να αντιταχθούν στο έθιμο, όπως βλέπετε και στο βίντεο από το protothema.gr.

Η δράση διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό φορέα Vegan Life NGO και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει για ένα Πάσχα «αναίμακτο και ειρηνικό, χωρίς σφαγιασμένα αρνάκια και κατσικάκια, χωρίς σούβλισμα αθώων πλασμάτων».

Όπως εξηγεί η Vegan Life NGO, μέσα από την συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καλεί όλα τα άτομα να αναλογιστούν «τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας επιλογές στα εκατομμύρια ζώα που εκμεταλλευόμαστε και θανατώνουμε για να τα φάμε, να τα φορέσουμε ή να κάνουμε πειράματα πάνω στα σώματά τους».