«Είχα πει πολλά ''όχι'' σε δουλειές...» - Καταπέλτης ο Ηλιόπουλος για τα χρόνια που έλειπε από την τηλεόραση

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνω την επιτυχία»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είχα πει πολλά ''όχι'' σε δουλειές...» - Καταπέλτης ο Ηλιόπουλος για τα χρόνια που έλειπε από την τηλεόραση

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Εγώ'' και μεταξύ άλλων μίλησε πολύ ανοιχτά για την επιτυχία που βιώνει στη σειρά Άγριες Μέλισσες που συμμετέχει. Ο ηθοποιός έχει συνηθίσει όπως τόνισε να κάνει θέατρο και όχι τηλεόραση και αν δεν έχει μια εξίσου όμορφη πρόταση ίσως και να μην ξανακάνει.

Στο παρελθόν του είχε βγει το όνομα του δύσκολου και αυτό του έκανε σε πολλά σημεία ‘’ζημιά’’. Σε καμία περίπτωση όμως δεν το έβαλε κάτω και τώρα πια τολμάει να πει πως με το ρόλο του Προκόπη εκπλήρωσε ένα πολύ μεγάλο του όνειρο.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Ηλιόπουλου για το ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σας με την επιτυχία των «Άγριων Μελισσών»;

Επιτυχία δεν είναι κανενός μας. Επιτυχία κάνει το καράβι που ονομάζεται «Άγριες Μέλισσες», το οποίο όταν σταματήσει να υπάρχει, θα σταματήσουν όλα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνω την επιτυχία, την είχα ξαναζήσει με τα «Σφηνάκια»

Οπότε ξέρω ότι όπως έρχεται η επιτυχία και σε ζητούν 50 δημοσιογράφοι για συνεντεύξεις, την άλλη μέρα φεύγει κι αυτομάτως, κάνουν πως δε σε βλέπουν. Την παρακολουθώ τη σειρά κάθε βράδυ, έκανε το κοινό να αγαπήσει την ελληνική μυθοπλασία και είναι σαν να ξαναγέννησε το είδος της ελληνικής μυθοπλασίας. Λόγω δραματουργικών επιλογών, σκηνοθετικών, σεναριογράφων και ηθοποιών. Οι «Άγριες Μέλισσες» μας θύμισαν ξανά, ότι εκεί που είχαμε μάθει σε υποκατάστατα, τώρα τρώμε πραγματικό φαγητό και είναι ωραία!

Γιώργος Ηλιόπουλος

Πώς διαχειρίζεστε την αποδοχή του κόσμου;

Το έχω ξαναζήσει από τα «Σφηνάκια». Επίσης, δουλεύω 12 ώρες την ημέρα και δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα. Στις λίγες στιγμές που έχω, στο σουπερμάρκετ, στο μετρό ή στο δρόμο, ο κόσμος με αγκαλιάζει, μου λέει συγχαρητήρια και το χαίρομαι πολύ. Άλλωστε είναι και «παράσημο» για εμάς τους ηθοποιούς η αγάπη του κόσμου.

Μου έκανε εντύπωση που ειδικά την πρώτη χρονιά που είχα μόνο δύο ατάκες και δεν έχω ρόλο που υποκινεί την ιστορία, ο κόσμος με αγκάλιαζε και ήθελε να μάθει την εξέλιξη του «Προκόπη». Μου έστελναν πάνω από 100 μηνύματα για τη σειρά στα social media. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή.

Θα φοβηθείτε την επόμενη δουλειά που θα έρθει, λόγω επιτυχίας των «Άγριων Μελισσών»;

Εγώ είχα να κάνω τηλεόραση 12 χρόνια. Είχα πει πολλά «όχι» σε δουλειές που μου πρότειναν, γιατί δεν μου έλεγαν τίποτα. Η δουλειά μου είναι το θέατρο. Δεν υποτιμώ την τηλεόραση, το αντίθετο, απλά είναι ένα άλλο επάγγελμα. Μετά τα «Σφηνάκια» που ήμασταν μια παρέα, παρά τα πολύωρα γυρίσματα, το ίδιο βρήκα και στις «Άγριες Μέλισσες».

Θλίβομαι που τελειώνουν, γιατί δεν ξέρω αν θα βρεθώ ξανά με τόσους ανθρώπους που να τους αγαπάς και να υπάρχει αυτό το κλίμα. Νιώθω υπερήφανος και το είχα όνειρο ως παιδί να δουλέψω με τόσο καλούς ανθρώπους και πραγματοποιήθηκε. Γιατί είχα και όνειρο να συνεργαστώ και με ανθρώπους που θαύμαζα και γνωρίζοντάς τους, είδα ότι δεν είναι τίποτα. Είχα την τύχη να έχω δάσκαλό μου τον Κώστα Καζάκο, που του χρωστάω τα πάντα και κυρίως το ότι βρίσκομαι σε αυτό το επάγγελμα.

"Ο Φιλιππίδης με..." - Αποκλειστική αποκάλυψη από ηθοποιό

Η συζήτηση με τον Προκόπη από τις “Άγριες Μέλισσες” είναι απολαυστική. Εκείνος είναι πραγματικός χείμαρρος όταν σου διηγείται τη ζωή του μέσα και έξω από το σίριαλ... Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, σε μια κουβέντα που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, βάζει στο μικροσκόπιο τα πάντα και τα αναλύει. Σχέσεις από το θέατρο, κακοποιητικές συμπεριφορές, δύσκολες συνεργασίες, κορυφαίες σκοτεινές δικές του στιγμές. Και πάνω απ' όλα αυτά, τα δικά του δώρα Θεού, η γυναίκα του και κάποιοι άνθρωποι που τον στήριξαν και τον βοήθησαν να πατήσει στα πόδια του γερά...

Θα γυρίσει η Λέτα στο Διαφάνι; Θα προχωρήσει η σχέση τους; Θα αντέξει τα βασανιστήρια στη Λέρο ο κουρέας του χωριού; Αυτά και άλλα πολλά σε μια σειρά που περιμένουμε για τρίτη χρονιά με κομμένη την ανάσα...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Γιώργος Ηλιόπουλος περιοδικό YOU Πέτρος Φιλιππίδης

Σκοτεινές στιγμές στην καριέρα σου αντιμετώπισες;

Βεβαίως υπήρχαν στιγμές που έσπαγα τα μούτρα μου. Το να λες “όχι” δεν είναι εύκολο πράγμα, έχανα χρήματα. Έπαψα να δίνω σημασία στο σινάφι, που για χρόνια με απασχολούσε τι πιστεύει για μένα - πόσο τραγικό λάθος... Απελευθερώθηκα, με ένοιαζε μόνο ο κόσμος και τίποτε άλλο.

Το θέατρο μέχρι πρότινος ήταν για τον κόσμο μια κλειστή πόρτα που την περίοδο της καραντίνας άνοιξε και αποκαλύφθηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές... Ποια είναι η γνώμη σου γι' αυτό;

Αυτό από μόνο του είναι μια θέση κάλπικη και ψεύτικη, γιατί πίσω από μια κλειστή πόρτα δεν ξέρεις τι κρύβεται. Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό που έχει συμβεί, γιατί όταν μιλάνε τα θύματα εμείς που έχουμε όλοι άποψη για όλα καλό θα είναι να σκάσουμε! Αν δυο-τρεις τύποι στο θέατρο θεωρούν ότι έχουν εξουσία και μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν, φαντάσου τι θα μπορούσε να κάνει ένας εφοπλιστής, ένας πολιτικός, ένας μεγαλοδημοσιογράφος. Όταν το σύστημα αυτό γεννά ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα εκμεταλλεύονται αυτή την ανάγκη. Θα πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τα να πιστεύουν στον εαυτό τους, τα αγόρια μας να σέβονται τα κορίτσια και τα κορίτσια να σέβονται τα αγόρια. Αυτό το “κτήνος” αλλάζει συχνά όψη, η ουσία, όμως, είναι μία: Όσο υπάρχει αυτός ο κόσμος που γεννά θύματα και θύτες θα μιλάμε για τέτοιες ιστορίες.

Σου έκαναν εντύπωση όλα αυτά που συνέβησαν;

Ήταν εξωφρενικά. Δεν τα πιστεύαμε! Ο Φιλιππίδης με είχε σκηνοθετήσει, δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο, δεν ήμουν και κοντά σε αυτό το πράγμα, δεν ήξερα τι γίνεται...

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί από σήμερα και κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ