Πάτρα: Νέο σημείωμα έξω από το σπίτι της Ρούλας - Τα ανατριχιαστικά λόγια στο κηδειόχαρτο

Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: Νέο σημείωμα έξω από το σπίτι της Ρούλας - Τα ανατριχιαστικά λόγια στο κηδειόχαρτο

Η υπόθεση στην Πάτρα και οι συνεχείς εξελίξεις, που βγαίνουν στην φόρα αναφορικά με αυτή έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο πανελλήνιο. Μέχρι να αποδοθεί ολοκληρωτικά δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι ένοχοι για το φόνο των τριών κοριτσιών, η οργή του κόσμου είναι εμφανής και μεγάλη.

Μέσα από το Πρωινό την Τετάρτη του Πάσχα 27/4 έγινε γνωστό ένα σημείωμα, που άφησε άγνωστος έξω από το σπίτι του ζευγαριού στην Πάτρα, το οποίο αποκαλούσε την Πισπιρίγκου φόνισσα. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται μια τέτοια κίνηση ούτε και ο χαρακτηρισμός φόνισσα είναι πρωτάκουστος.

Το νέο σημείωμα έξω από το σπίτι Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη

«Τα δάκρυα μας έγιναν ποτάμι κι έπνιξαν την κακιά μάγισσα. Τζωρτζίνα-Μαλένα-‘Ιριδα», έγραφε το γράμμα που βρέθηκε στο σπίτι στην Πάτρα.

«Ασφυκτικός θάνατος και της εγκληματική...» - Σοκάρει ο Λέων για την κατάληξη της Ίριδας

Ο Γρηγόρης Λέων μπορεί να έχει παραιτηθεί και επίσημα από την έρευνα της υπόθεσης στην Πάτρα για τους δικούς του λόγους, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν παρακολουθεί τα γεγονότα και πως όταν είναι αναγκαίο δε θα κάνει σχολιασμούς.

Στην εκπομπή Live news μίλησε την Τρίτη του Πάσχα 26/4 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εικόνα της Ίριδας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μπαμ», η οποία υποδήλωνε ασφυξία ως αιτία θανάτου, τον οποίο βάσει της ιδιότητας του τόλμησε να τον χαρακτηρίσει ασφυκτικό.

«Εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγράφει μέχρι τώρα και τα οποία συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο όσον αφορά στα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας» σημείωσε ο κ. Λέων.

«Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που παρομοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα (πνεύμονες, εγκέφαλος) που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον “ορισμό” του ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε και στις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του έξι μηνών βρέφους. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε.

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.