Ηχηρή αποχώρηση από το STAR μετά από 23 χρόνια συνεργασίας

Η ανακοίνωση στα social

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ηχηρή αποχώρηση από το STAR μετά από 23 χρόνια συνεργασίας

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση πως ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος αναμένεται να αποχωρήσει από το Star, 23 χρόνια συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media όπου είναι αρκετά ενεργός ενώ από την άλλη, έρχεται νέο ανατρεπτικό ριάλιτι

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Ήρθε η ώρα…Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια στην τηλεόραση του STAR, ήρθε πλέον η ώρα του αποχωρισμού. Αφήνω πίσω μου μόνο γλυκιές αναμνήσεις, υπέροχες εμπειρίες, σκληρή δουλειά, ξενύχτια, πολλά ξενύχτια, αγωνίες, ένταση, αποκλειστικότητες, πρωτιές… αλλά κυρίως πολλούς και καλούς συναδέλφους, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Γίναμε αδέλφια όλα αυτά τα 23 χρόνια, είμαστε μαζί σχεδόν από μικρά παιδιά. Με τα χρόνια πολλοί από μας γίναμε γονείς με παιδιά και κάποιοι γύρω μου παππούδες πλέον. Μια μεγάλη οικογένεια με τα καλά της και κάποιες φορές, γιατί όχι και με τα στραβά της, όπως άλλωστε όλες οι ζωντανές οικογένειες.

Αισθάνομαι πραγματικά από τους πολύ τυχερούς στο χώρο της δημοσιογραφίας, που συνεργάστηκε με εξαιρετικούς επαγγελματίας αλλά ταυτόχρονα και πολύ καλά παιδιά και τον εννοώ. Ήταν μια βδομάδα μετά το Πάσχα του 1999 όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι του STAR στον Ταύρο.

Σήμερα, 23 ολόκληρα χρόνια μετά, πάλι ημέρες Πάσχα είναι. Ένα μεγάλος κύκλος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό συμβολισμό. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στο Star, που μου στάθηκε όσο ελάχιστοι στην μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασα πριν κάποια χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τώρα.
Παιδιά, δεν λέμε αντίο, θα τα ξαναπούμε!!!

Η ηχηρή αποχώρηση από το Star

Βάιος Σύρρος: Τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα αι οι αξέχαστες στιγμές ως δημοσιογράφος

Ποια ήταν τα πρώτα σας βήματά στον χώρο, πως ξεκινήσατε την διαδρομή σας;

Είχα την τιμή να κάνω τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα δίπλα σε έναν δάσκαλο της δημοσιογραφίας, από τα χρόνια της σχολής, τον Κώστα Χούντα, παρουσιαστή τότε του νυχτερινού δελτίου της ΕΡΤ. Το ξεκίνημα έγινε από τον “Δημοσιογράφο” την κυριακάτικη εφημερίδα του Αλέκου Φιλιππόπουλου, αλλά στο τέλος με κέρδισε η τηλεόραση, όταν μου άνοιξε την πόρτα του Αντ1 ο Γιώργος Βλαβιανός. Εκεί εργάστηκα 9 χρόνια.

Είχα την τύχη να δουλέψω δίπλα σε κορυφαίους αστυνομικούς συντάκτες, τον Τάκη Τερζή, τον Πάνο Σόμπολο, τον Γιώργο Φρίμη. Δίπλα τους έμαθα το ρεπορτάζ έξω στο δρόμο, ατέλειωτα μερόνυχτα, κανονικό σχολείο και πάνω από όλα ήθος και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Αυτά ως όπλο και πάντα προχωράς.

Κάνοντας ένα μικρό flashback σε αυτά τα 31 χρόνια, υπήρξαν κάποιες στιγμές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Ήταν καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία, στις μεγάλες πυρκαγιές. Μας κυνηγούσε η φωτιά. Περνώντας με το αυτοκίνητο μέσα από ένα μικρό οικισμό, ένα χωριουδάκι που είχε εκκενωθεί, είδαμε ξαφνικά μια ηλικιωμένη γυναίκα, μόνη στην αυλή του σπιτιού της, να κλαίει.

Ήμουν μαζί με δύο αξιόλογους συναδέλφους τεχνικούς, τον Αποστόλη Μπρέντα και τον Σάκη Καριοφίλη. Ο Σάκης τράβηξε χειρόφρενο και πεταχτήκαμε έξω για να την πάρουμε μαζί μας, θα καιγόταν. Όμως αρνήθηκε να μας ακολουθήσει. Δεν έφευγε με τίποτα.

Μας είπε ότι δεν είχε που να πάει. Αυτό ήταν το σπίτι που γεννήθηκε, ήταν ολόκληρη η ζωή της, εδώ μέσα θα πέθαινε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κοιταχτήκαμε μεταξύ μας, είπαμε ΟΚ και χωρίς δεύτερη σκέψη, επί δυόμιση – τρεις ώρες, με τσεκούρια και με ένα μικρό αλυσοπρίονο, καταφέραμε και ανοίξαμε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι.

Από το STAR μας έψαχναν αγωνιωδώς να βγούμε ¨ζωντανά¨ στο μεσημβρινό δελτίο, αλλά εμείς τίποτα, κανονικοί αγνοούμενοι! Η φωτιά έφτασε, σάρωσε τα πάντα, αλλά το σπιτάκι σώθηκε και μαζί η ζωή της ηλικιωμένης. Αυτό το ¨ευχαριστώ¨ που έβγαλε μέσα από την ψυχή της, στο δακρυσμένο βλέμμα της δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.

Συνέντευξη από το GossipStory.gr