«Λόγω ονόματος ήμουν δακτυλοδεικτούμενη και...» - Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου για τη ζωή της

Η σχέση με τα ζώα ήταν μια διέξοδος από τον τρόπο που την αντιμετώπιζε ο κόσμος

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Λόγω ονόματος ήμουν δακτυλοδεικτούμενη και...» - Η εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου για τη ζωή της

Η κάμερα της εκπομπής Πλάνα με ουρά βρέθηκαν στο καταφύγιο της Εριέττας Κούρκουλου, «Save A Greek Stray» στον Ωρωπό. Η ιδρύτρια της οργάνωσης ξενάγησε τη δημοσιογράφο στο καταφύγιο που πλέον φιλοξενεί δεκάδες από τα ζώα των δύο κυνοκομείων (δείτε εδώ το πρόσφατο ξέσπασμά της για το έθιμο των αρνιών το Πάσχα) . Στη συνέχεια, η Εριέττα, η οποία απολαμβάνει το νέο ρόλο της ως μαμά, αναφέρθηκε στη στενή σχέση της με τα ζώα, αποκαλύπτοντας πως το έβλεπε ως μια διέξοδο, από τον τρόπο που την αντιμετώπιζε ο κόσμος εξαιτίας του ονόματός της.

Ένιωθε δακτυλοδεικτούμενη λόγο του ονόματός της

«Ήρθα πριν από 20 χρόνια, ήταν ένα κτήμα που το είχε ο πατέρας μου οπότε είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη συγκεκριμένη περιοχή και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουμε μέσα στη φύση με αυτή την αφορμή πήρε το κτήμα. Η φιλοζωία μου περιοριζόταν στα ζώα τα δικά μας. Ξεκίνησα να παρατηρώ και παραέξω άρχισα να διασώζω ζώα από το δρόμο και γέμισε το σπίτι μας.

«Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα λίγο δακτυλοδεικτούμενη, με έκριναν πριν με γνωρίσουν και στα ζώα βρήκα τη διέξοδό μου, την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που λείπει από πολλούς ανθρώπους. Σε κοιτάνε με καθαρή ματιά και σε αντιμετωπίζουν με βάση του πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις».

«Έτσι προέκυψε ο βιγκανισμός, ήταν η φυσική εξέλιξη πραγμάτων που είχα μέσα μου και μόλις έκανα τη σύνδεσή τους δεν υπήρχε επιστροφή. Ο φιλόζωος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδείξει κανείς τον σεβασμό είναι αυτός» κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η συγκινητική εξομολόγηση της Εριέττας για τον πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο

Η (10/12) εκπομπή του Σάκη Ρουβά, Idols, ήταν πλήρως αφιερωμένη στον Νίκο Κούρκουλο. Ένα από τα πρόσωπα που μίλησαν για εκείνον ήταν φυσικά και η κόρη του, Εριέττα Κούρκουλου.

Η επιχειρηματίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον έρωτα της μητέρας της, Μαριάννας Λάτση, με τον Νίκο Κούρκουλο.

«Αυτός ο έρωτας μας έχει δυσκολέψει πολύ. Όταν τσακωνόντουσαν για μας πιο πολύ, στεναχωριόταν πολύ. Μέχρι το τέλος την κοίταζε στα μάτια. Ήταν εκείνη, οι δυο τους και μετά εμείς».

Για το καταφύγιο που έχει φτιάξει είπε: «Αυτόν τον χώρο τον είχε διαλέξει εκείνος, ήταν το όνειρό του να φτιάξουμε μια φάρμα, να μεγαλώσουμε και εμείς στη φύση… Χρόνο με τον χρόνο έχει γίνει αυτό που είναι σήμερα, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων…. Μας έφερνε συχνά εδώ… Κάναμε πράγματα που αλλιώς δε θα είχαμε την ευκαιρία να τα κάνουμε. Είχε άγχος για τον τρόπο που μεγαλώναμε, ήθελε να έχουμε επαφή με την πραγματικότητα. Ελπίζω ότι πραγματοποιήθηκε αυτό και έχουμε κρατήσει αυτή την επαφή με την πραγματικότητα.

Όλες οι κόρες για τον μπαμπά τους πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος. Ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Ήταν πολύ αυστηρός αλλά μέσα από την αυστηρότητά του έδειχνε την αγάπη του. Θυμάμαι όταν ήμουν πέντε χρονών μπήκα στο σαλόνι κάτω, εκείνος έβλεπε μπάλα, εγώ πέταξα το μπουφάν κάτω και μου λέει “Τι ήταν αυτό; Θα το μαζέψει κάποιος; Θα είσαι 25 χρονών και θα έχεις κάποιων να τα μαζεύει;”. Ήταν πολύ πιο αυστηρός. Όταν θέλαμε να ακούσουμε ένα ναι πηγαίναμε στη μητέρα μου. Ισορροπούσαν και συμπλήρωναν απόλυτα ο ένας τον άλλο”», κατέληξε η Εριέττα.