«Υπήρχαν άνθρωποι που πρόσεχαν μη τη δει κάποιος» - Οι αναμνήσεις της Κωνσταντινίδη από τη σειρά Μαρία η Άσχημη

Το ποσοστό τηλεθέασης του τελευταίου επεισοδίου έφτασε το 64%

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Υπήρχαν άνθρωποι που πρόσεχαν μη τη δει κάποιος» - Οι αναμνήσεις της Κωνσταντινίδη από τη σειρά Μαρία η Άσχημη

Η Άριελ Κωνσταντινίδη, το πρωί της Δευτέρας 2/5 μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και συγκεκριμένα στη στήλη “Vintage Stories”, όπου αρκετοί διάσημοι αφηγούνται τις ιστορίες τους, και διηγήθηκε σκηνικά και αναμνήσεις από τη σειρά «Η Μαρία η άσχημη» (δείτε τα νούμερα που έκανε σε επανάληψη).

Κρατούσαν καλά κρυμμένο πως ήταν ως όμορφη

«Η “Μαρία η άσχημη” βασίστηκε στη μεγάλη κολομβιανή επιτυχία του 1999. Από τον ρόλο της Λίλιαν θυμάμαι ότι γελούσα πολλές φορές διαβάζοντας τα επεισόδια. Θυμάμαι τη δυσκολία που είχε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή η κομμώτρια, γιατί μου είχε κάνει σγουρά τα μαλλιά και αυτό άρεσε.

Επειδή λοιπόν έπρεπε τα ρακόρ – η κατάλληλη σύνδεση των πλάνων μιας σκηνής κλασικής αφήγησης στον κινηματογράφο – να είναι σωστά, είχε τύχει σε εάν γύρισμα να αλλάξω 4 φορές μαλλιά, από ίσια σε σγουρά και το αντίστροφο. Σε μια σκηνή με έκοβε το παπούτσι και τελικά η ενδυματολόγος, μού είπε ότι μου είχε δώσει γόβες με διαφορά 1,5 νούμερο μεταξύ τους», είπε αρχικά η Άριελ Κωνσταντινίδη.

«Η παραγωγή της σειράς κρατούσε καλά κρυμμένο το πώς ήταν η Μαρία ως όμορφη. Στα εξωτερικά γυρίσματα, υπήρχαν άνθρωποι που πρόσεχαν μη τη δει κάποιος. Η μεταμόρφωση της Μαρίας κράτησε περίπου 1,5 με 2 ώρες. Το επεισόδιο της μεταμόρφωσης της Μαρίας είχε κάνει 45% τηλεθέαση».

Για το φινάλε της σειράς η Άριελ Κωνσταντινίδη είπε: «Το φινάλε της σειράς είχε κάτι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε είχαμε δει, καθώς έπαιξε εάν επεισόδιο πριν τις ειδήσεις και άλλα δυο αμέσως μετά τις ειδήσεις. Το ποσοστό τηλεθέασης του τελευταίου επεισοδίου έφτασε το 64%».

«Με έπιασε από τα μάγουλα και...» - Συγκλονίζει η Άριελ Κωνσταντινίδη για την παρενόχληση που δέχθηκε

Δηλώσεις στην εκπομπή Πάμε Δανάη έκανε επίσης η Άριελ Κωνσταντινίδη, η οποία αναφέρθηκε ξανά στην παρενόχληση που είχε δεχθεί, και εξήγησε πως δεν θέλησε να κάνει ποτέ την καταγγελία στο ΣΕΗ.

«Απέχω 13 χρόνια από την τηλεόραση. Η σειρά “Μαρία η άσχημη” παίζεται όμως συνέχεια και είναι σαν να μην απέχω τελικά. Έφυγα για προσωπικούς λόγους από την τηλεόραση. Ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου και το τι θέλω να κάνω.

Υπήρχαν κι άλλα περιστατικά παρενόχλησης από αυτά που έχω πει. Κάποια στιγμή στο θέατρο είχε μπει ένας επιδειξίας, ήμουν εννιά χρονών, και αυτό ήταν κάτι αγριευτικό. Στο περιστατικό αυτό κάποια μαμά μού είπε “ε, και τι έγινε; Δεν έχεις δει τον μπαμπά σου γυμνό;”. Εγώ έμαθα να παγώνω και να κάνω ότι δεν συμβαίνει κάτι, όπως επίσης να δείχνω ότι είμαι μεγάλη. Φοβόμουν μη με σταματήσουν οι γονείς μου από το θέατρο. Στο πρώτο περιστατικό παρενόχλησης που μου συνέβη το είχα πει στον σκηνοθέτη. Και απλά απομάκρυναν αυτόν τον άνθρωπο από τα καθήκοντά του, ως βοηθός σκηνοθέτη.

Το άλλο περιστατικό, όταν ήμουν μικρή, δεν το είπα ποτέ διότι φοβόμουν μη σταματήσω από το θέατρο. Δεν θέλω να το πω γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου τώρα. Δεν θα είχε κανένα νόημα να το καταγγείλω στο ΣΕΗ. Θα το έκανα αν υπήρχαν κι άλλες καταγγελίες μαζί. Αυτός ο άνθρωπος με έπιασε από τα μάγουλα ξαφνικά και με φίλησε στο στόμα. Ακόμα θυμάμαι τον πόνο στα μάγουλά μου. Ήταν ένας μεγάλος ηθοποιός, επαγγελματίας, που τον εμπιστευόμουν και κάναμε παρέα. Η αντίδρασή μου ήταν ότι δεν συνέβη τίποτα. Το όνομά του έχει εμπλακεί ελάχιστα σε όλα αυτά που ακούμε.

Μου έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά και στην ενήλικη ζωή μου. Φοβόμουν ότι δεν θα βρω το δίκιο μου. Όταν το συζητούσα με γυναίκες συναδέλφους, μεγαλύτερες από μένα, η αντίδρασή τους ήταν “και τι έγινε;” ή “αχ, είσαι συναισθηματική και δεν θα κάνεις καριέρα”», είπε χαρακτηριστικά η Άριελ Κωνσταντινίδη.