Θρήνος για την Βίνα Ασίκη - Τι συνέβη;

Έφυγε από την ζωή ο σύζυγός της, Ορέστης Δημητρίου

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Θρήνος για την Βίνα Ασίκη - Τι συνέβη;

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για την Βίνα Ασίκη καθώς από την ζωή έφυγε γνωστός χορευτής και χορογράφος Ορέστης Δημητρίου ο οποίος σκόρπισε τη θλίψη τόσο στην αγαπημένη του σύζυγο, όσο και στους οικείους του.

Πιο συγκεκριμένα, η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας όπου έγραψε χαρακτηριστικά πως: «Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος, χορογράφος, χορευτής, φίλος μας ο γλυκός μας Ορέστης Δημητρίου, ο σύντροφος της φίλης μας Βίνας Ασίκη… πως να σε ξεχάσω καλέ μου; Πώς;». Μάλιστα, από την ζωή έφυγε επίσης και η γνωστή ηθοποιός, Άννα Μέγα

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ορέστη Δημητρίου

Λίγα λόγια για τη Βίνα Ασίκη

Η Βίνα Ασίκη ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα από το Εθνικό Θέατρο, όπου η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια. Έγραψε τη δικιά της ιστορία στο ελληνικό cinema των 80s. Πληθωρική, ταλαντούχα και πανέμορφη, ο λόγος για τη Βίνα Ασίκη που μας έμεινε αξέχαστη μέσα από τους ρόλους της. Αποτελούσε το αχτύπητο sex symbol της δεκαετίας του 1980 που αποθεώθηκε στη βιντεοκασέτα και υμνήθηκε όσο λίγες γυναίκες ηθοποιοί από το ανδρικό κοινό μιας ολόκληρης εποχής.

Στα 17 της -και συγχρόνως με το σχολείο έδωσε εξετάσεις στην Επιτροπή Εξαιρετικών Ταλέντων, μπαίνοντας στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ παράλληλα έκανε για πολλά χρόνια μαθήματα χορού. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών η Βίνα Ασίκη έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι πλάι σε δύο ιερά τέρατα της υποκριτικής, την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

Αυτό ήταν μόνον η αρχή, αφού τα επόμενα χρόνια συμμετείχε ως παιδί σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού, ενώ βρέθηκε και στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, παίζοντας σε αρχαία τραγωδία δίπλα στη σπουδαία Άννα Συνοδινού. Τα βήματα της Βίνας ακολούθησε και η αδερφή της Νατάσα, σύζυγος του Αντώνη Αντωνίου. Στα έξι της η ηθοποιός ήταν πρωταγωνίστρια στο παιδικό θέατρο του Γιάννη Φύριου, όπου έπαιξε κάθε Κυριακή.