Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα - Η άγνωστη καταγωγή της Αλεξάνδρας Αΐδίνη

Η ηλικία και οι σπουδές της πρωταγωνίστριας της σειράς «Ψέματα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα - Η άγνωστη καταγωγή της Αλεξάνδρας Αΐδίνη

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη είναι ένα πρόσωπο που δεν βλέπουμε πολύ συχνά σε τηλεοπτικά προγράμματα, αποτελεί ωστόσο μία από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ερμηνεία της στη νέα σειρά του ALPHA, Ψέματα, κατάφερε να καθηλώσει το κοινό (δείτε εδώ τα σχόλια που έκανε το Twitter).

Η ηθοποιός γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1980 στην Ρώμη και μέσα στα χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική έχει κάνει μερικές πραγματικά εντυπωσιακές δουλειές.

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Ξεκίνησε σπουδές στο Εθνικό Θέατρο, αλλά τις διέκοψε καθώς επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Τριλογία 1: Το λιβάδι που Δακρύζει". Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής και χορού.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον θεσμό Shooting Star στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά "Τελευταία Παράσταση" της Ρέινα Εσκενάζυ.

Αλεξάνδρα Αϊδίνη Ψέματα

Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση "Παραμύθι Χωρίς Όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά όπου υποδύθηκε την Ρηνούλα. Ο ρόλος της αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα στα θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη.

Τη θεατρική σεζόν 2011-2012 συμμετείχε σε 3 θεατρικές παραστάσεις και μια ταινία. Στην "Αντιγόνη", είχε τον ρόλο της Ισμήνης μια παράσταση που περιόδευσε σε όλα τα σχολεία της Αττικής. Στην "Αυλή των Θαυμάτων" ήταν η Μαρία, μια σύγχρονη Πηνελόπη που περίμενε τον άντρα της να γυρίσει από το ναυτικό. Στου "Κουτρούλη τον Γάμο" ήταν μια αγγλίδα εκπρόσωπος, ενώ στο "Αν Αργήσω Κοιμήσου" ανέδειξε το ταλέντο της και στο τραγούδι.

Παράλληλα, η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη "Τρεις Μέρες Ευτυχίας" στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο απέσπασε 4 υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τη θεατρική σεζόν 2012-2013 πρωταγωνιστούσε στην παράσταση "Η Μικρή μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Τη θεατρική σεζόν 2013-2014 συμμετείχε στη θεατρική διασκευή του έργου "Το Κουρδιστό Πορτοκάλι" πλάι στους Άρη Σερβετάλη, Αντίνοο Αλμπάνη, Νεκτάριο Λουκιανό και Ευδοκία Ρουμελιώτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Τον Ιούλιο του 2016 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών με τη δραματοποίηση της Μεγάλης Χίμαιρας του Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου με τους Όμηρο Πουλάκη, Σοφία Σειρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βασιλική Παναγιώτογλου και Αλίκη Αλεξανδράκη. Η παράσταση μετά από πολλές επιτυχίες συνέχισε και δεύτερη σεζόν.

Τα πρώτα λόγια της για τη σειρά του ALPHA

Το πρωί της Πέμπτης 5/5 η Αλεξάνδρα Αϊδίνη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Happy Day» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη πρεμιέρα της σειράς «Ψέματα».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η Έλενα, καθηγήτρια σε τάξη Λυκείου, σε μια στιγμή που επανατοποθετεί τη ζωή της μετά από ένα χωρισμό, βγαίνει αυτό το πολυαναμενόμενο ραντεβού, με τον Αντρέα, καρδιοχειρουργό, ο οποίος έχει τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα» για να πάνε όλα καλά.

Επίσης, είναι πατέρας μαθητή της στο Λύκειο όπου διδάσκει, κι αυτό είναι σημαντικό. Βγαίνει με μια νέα δύναμη, μια νέα λαχτάρα για μια νέα γνωριμία. Αρχικά πολύ μαλακά και σταδιακά. Όλα είναι πολύ φωτεινά, αυτή την ημέρα. Ρέουν όμορφα. Μέχρι που έρχεται αυτή η νύχτα, ένα σκοτάδι. Και το επόμενο πρωί έχουν ανατραπεί όλα, έχουν έλθει τα πάνω κάτω.

Τον συλλαμβάνουν, ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που κινητοποιούνται τη στιγμή που μία γυναίκα καταγγέλλει μια τέτοια πράξη. Η Έλενα καταγγέλλει την αλήθεια της. Νιώθει ότι έχει υπάρξει μία παραβίαση ως προς το σώμα της και είναι αποφασισμένη να εξιχνιαστεί το συμβάν και να τιμωρηθεί ο ένοχος.