Σπάνιες φωτογραφίες της Ζωής Λάσκαρη με τις κόρες της

Ανήμερα της γιορτής της μητέρας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
 Σπάνιες φωτογραφίες της Ζωής Λάσκαρη με τις κόρες της

Τρυφερές και προστατευτικές με τα παιδιά τους, πάντα εκεί στο πρώτο κλάμα και στις μεγάλες χαρές τους. Κατάφεραν να συνδυάσουν την καριέρα με τη μητρότητα, ενώ κάποιες επέλεξαν κάτι ιδιαίτερα τολμηρό για εκείνα τα χρόνια, να κάνουν ένα παιδί εκτός γάμου.

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 8 Μαΐου, ο Μάκης Δελαπόρτας θυμάται για το περιοδικό ΟΚ! τις λαμπερές πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής τους, αυτόν της μητέρας. Ανάμεσα σε αυτές και η Ζωή Λάσκαρη.

Σπάνιες φωτογραφίες από τις κόρες της Ζωής Λάσκαρη

Στις 23 Οκτωβρίου 1967 η Ζωή Λάσκαρη παντρεύτηκε πρώτη φορά, με τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο, αφού έκρινε πως ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια και με τη σκέψη να εγκαταλείψει την καλλιτεχνική της καριέρα. Στην αρχή η ιδέα τής άρεσε, αφού δήλωνε πως είχε κουραστεί από όλη αυτή την έκθεση και τις δυσκολίες της σόουμπιζ.

Ο σύζυγός της, αφού ήταν ιδιαίτερα πλούσιος, της τα πρόσφερε όλα απλόχερα. Είχε οτιδήποτε ήθελε πια, οτιδήποτε θα μπορούσε να ονειρευτεί μια κοπέλα της ηλικίας της. Αλλά αυτό που επιθυμούσε εκείνη πλέον ήταν ένα παιδί. Και το παιδί δεν άργησε να έρθει. Η είδηση έσκασε λίγους μήνες μετά τον γάμο. Η Ζωή ήταν έγκυος!

Ο γιατρός τής συνέστησε ξεκούραση και προσοχή στην εγκυμοσύνη της. Εκείνη ήταν λιγότερο ανήσυχη, όμως ο άντρας της την παρακάλεσε να αφήσει στην άκρη τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Εξάλλου δεν είχε πλέον καμιά οικονομική ανάγκη.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Okmag.gr