«Ό,τι δεν είναι extra small - small, θεωρείται...» - Η Πελαγία Ζερβού μιλά για τα plus size μοντέλα

Στην Ελλάδα αρχίζουν τα βήματα σιγά σιγά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ό,τι δεν είναι extra small - small, θεωρείται...» - Η Πελαγία Ζερβού μιλά για τα plus size μοντέλα

Η Πελαγία Ζερβού είναι ένα μοντέλο plus size κατηγορίας και μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Ελένη, η οποία δεν πήγε πολύ καλά σε νούμερα αυτή τη φορά, την Τρίτη 10/5, θέλησε να μιλήσει για το πως είναι να κάνεις αυτή τη δουλειά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία.

Η ίδια δήλωσε πως στην Ελλάδα, όσον αφορά τα plus size μοντέλα, γίνονται κάποια βήματα και δίνονται ευκαιρίες σε διαφορετικές περιπτώσεις πέρα από τα σνηθισμένα "στεγνά", όπως λένε και οι σχεδιαστές, μοντέλα. Ο ρατσισμός είναι, επίσης, κάτι που αισθάνεται πως εξαλείφεται, καθώς ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η διαφορετικότητα είναι όμορφη.

Κατά τα σχολικά χρόνια, δεν βίωσε ρατσισμό ή την κατακραυγή των συμμαθητών της, ωστόσο μεγαλώνοντας έζησε με ανθρώπους που της προσέβαλλαν και άργησε να το καταλάβει.

Ο δηλώσεις της Πελαγίας Ζερβού

«Δεν ξέρω εάν τότε είχα ακούσει τον όρο plus size model. Ήταν πολύ στα σπάργανα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ότι δεν είναι extra small – small θεωρείται plus size».

«Κάθε εταιρεία διαλέγει το μοντέλο που θέλει να την εκπροσωπήσει. Στο εξωτερικό έχει μεγαλώσει το κομμάτι του plus size και στην Ελλάδα αρχίζουν τα βήματα σιγά σιγά και παίρνουν τον δρόμο τους. Το XL έχει επεκταθεί σε όλες τις εταιρείες», δήλωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πια ο ρατσισμός. Η γενική αντίληψη του κόσμο το έχει καταλάβει ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει αυτό που αντιπροσωπεύει».

Όσον αφορά την παιδική της ηλικία: «Στο γυμνάσιο και στο λύκειο πήγαινα σε σχολείο Θηλέων. Το δύσκολο κομμάτι της εφηβείας δεν το πέρασα. Δεν άκουγα σχόλια για τα κιλά μου ή να έχω απόρριψη. Φυσικά και είχα φλερτ. Τα παιδιά πάνε στο σχολείο για να μάθουν, όχι για να τους φοβίσουν επειδή έχουν κάτι διαφορετικό πάνω τους.

Αργότερα είχα στη ζωή μου τέτοια θεμάτα. Στην πρώτη μου σχέση είχα μεγάλο πρόβλημα. Ο τότε σύντροφός μου μού ασκούσε τρομερό bullying για το θέμα των κιλών. Δυστυχώς από αδυναμία δική μου η σχέση κράτησε πολλά χρόνια και ήταν ένα αγκαθάκι στην πορεία μου».

Η συμβουλή της στα νέα κορίτσια είναι: «Είσαι αυτό που είσαι, αλλιώς να πάει στο καλό. Μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω, αλλά το κατάλαβα. Αυτές οι καταστάσεις δε σώζονται, δε φτιάχνονται».

Άλλο ένα μοντέλο που ξεκίνησε ως plus size μέσα από το GNTM

Μετά από τις δηλώσεις της για τον λόγο που έχασε κιλά, στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε η Ξανθή Τζερεφού, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στο GNTM. Μέσα σε όλα η ίδια μίλησε για την πορεία της στο ριάλιτι μοντέλων αλλά και για την εμπειρία της στον χώρο του μόντελινγκ.

Στην αρχή είπε χαρακτηριστικά πως: «Με γνωρίσατε σαν το πρώτο plus size μοντέλο στην Ελλάδα από το GNTM. Αλλάξανε τα πράγματα. Ανοίξανε κάποιες πόρτες αλλά για το δικό μου βάρος ήταν πολύ συγκεκριμένη η αγορά». Για την περίοδο που δέχτηκε bullying: «Βίωνα bullying επειδή ήμουν πολύ ψηλή και αδύνατη.

Στο σχολείο με έλεγα σκιάχτρο και πως είμαι έτσι», δήλωσε για τα αρνητικά σχόλια και τις καταστάσεις που έχει βιώσει. Όταν έγινα plus size μοντέλο έλεγαν γιατί πάει η χοντρουλά», τόνισε για τη συμμετοχή της στο γνωστό ριάλιτι. Είχα φτάσει στα 70 plus κιλά τώρα δεν ξέρω, δεν ζυγίζομαι».