Eurovision 2022: Η λαμπερή έναρξη του μουσικού διαγωνισμού στο Τορίνο της Ιταλίας

Τα πρώτα λόγια των παρουσιαστών

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Η λαμπερή έναρξη του μουσικού διαγωνισμού στο Τορίνο της Ιταλίας

Πριν από λίγα λεπτά μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ ξεκίνησε η προβολή του Α' Ημιτελικού του 66ου διαγωνισμού της Eurovision 2022. Πιο συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια Laura Pausini, ο Ιταλός παρουσιαστής Alessandro Cattelan και o Αγγλολιβανέζος μουσικοσυνθέτης Mika.

Όπως ήταν λογικό η βραδιά θα ξεκινούσε άκρως φαντασμαγορικά καθώς η έναρξη έγινε με ένα εντυπωσιακό σόου, μια έμμεση αναφορά στον Leonardo Da Vinci και στο όραμά του, την κατασκευή μιας ιπτάμενης μηχανής.

Μάλιστα, να τονίσουμε πως στον σχολιασμό της αποψινής βραδιάς βρίσκεται και φέτος η Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη όπου έκαναν πρόβλεψη για τον πρώτο ημιτελικό.

Η εντυπωσιακή έναρξη στην Eurovision 2022

Ο Alexander Rybak στηρίζει την Αμάντα Γεωργιάδη: Το βίντεο στο Tik Tok - Τι συνδέει τους δύο τραγουδιστές;

Ο 66ος Διαγωνισμός της Eurovision κάνει πρεμιέρα σε λίγες ώρες με τον α΄ ημιτελικό να πραγματοποιείται στο Pala Olimpico και τις χώρες να διαγωνίζονται για να κερδίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο Τελικό. Ανάμεσα σε αυτές και η Αμάντα Γεωργιάδη, που θα τραγουδά «Die Together», πάνω σε μια minimal σκηνή. (Δείτε ποια θέση δίνουν οι στοιχηματικές στην Ελλάδα)

Φυσικά το τραγούδι έχει καταπλήξει κρητικούς και fans, αλλά και παλιούς νικητές της Eurovision, ανάμεσα σε αυτούς ο Alexander Rybak, ο οποίος κέρδισε τον διαγωνισμό, το 2009 με το τραγούδι «Fairytale».

Ο γνωστός Σκανδιναβός τραγουδιστής μάλιστα ανέβασε ένα βίντεο στο Tik Tok όπου συνδυάζει την μελωδία του «Die Together» με το νικηφόρο «Fairytale» και μάλιστα τονίζει πως ταιριάζουν πολύ τα δύο αυτά μεταξύ τους. Ο Alexander δηλώνει επίσης ότι το τραγούδι της Αμάντα είναι ένα από τα αγαπημένα του, του Διαγωνισμού.

Ωστόσο δεν είναι περίεργο που δηλώνει την συμπαράστασή του στην Αμάντα, καθώς τους ενώνει η κοινή τους καταγωγή, αλλά και ο λόγος που εμπνεύστηκαν τα τραγούδια τους - οι πρώην τους.