Eurovision 2022: Σάλο προκάλεσε η χειρονομία της Αλβανίδας τραγουδίστριας

Το εθνικιστικό σύμβολο στην σκηνή της Eurovision

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Σάλο προκάλεσε η χειρονομία της Αλβανίδας τραγουδίστριας

Χτες το βράδυ 11/5 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 66ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, καθώς στην σκηνή του Pala Olimpico ανέβηκαν 17 χώρες και διαγωνίστηκαν για τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η πρώτη χώρα που τραγούδησε στο Τορίνο, για τον α' ημιτελικό της Eurovision 2022 ήταν η Αλβανία. H Ronela Hajati τραγούδησε το «Sekret» και ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι αλλά και τον χορό της. (Δείτε εδώ την εμφάνιση της Αλβανίας)

Η χειρονομία της Ronela που καθόλου δεν άρεσε

Η Αλβανίδα τραγουδίαστρια φορούσε ένα αποκαλυπτικό ρούχο και με τη συνοδεία τεσσάρων ημίγυμνων ανδρών και μιας γυναίκας έκανε δυναμική έναρξη, κρατώντας μάλιστα την ίδια τη χορογραφία παρά τις συστάσεις που της είχαν γίνει να την αλλάξει μετά την πρώτη πρόβα.

Ωστόσο, στο τέλος της εμφάνισής της και ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή σχημάτισε τον αλβανικό αετό, που θεωρείται εθνικιστικό σύμβολο για πολλούς προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο αλβανικός αετός στον αέρα της Eurovision

Ποια είναι η Ρονέλα Χαγιάτι;

Η Ρονέλα Χαγιάτι (στα Αλβανικά: Ronela Hajati, γεννημένη στις 2 Σεπτεμβρίου 1989), γνωστή και ως Ronela, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Γεννημένη και μεγαλωμένη στα Τίρανα, άρχισε να παίζει σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού ως παιδί πριν ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική.

Η Χαγιάτι διακρίνεται για την ευελιξία της στη μουσική, το στυλ και την ερμηνεία. Αφού κέρδισε την 60η έκδοση του Festivali i Këngës το 2021, ορίστηκε ως η Αλβανή εκπρόσωπος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022.

Δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, η Χαγιάτι σπούδασε τόσο μπαλέτο όσο και πιάνο κατά τη διάρκεια του δημοτικού σχολείου της.[6] Συμμετείχε επίσης σε μια σειρά από διαγωνισμούς αλβανικού τραγουδιού και χορού. Η Χαγιάτι συνέχισε την πρώιμη καριέρα της με συμμετοχές σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές περιστάσεις, όπως το Top Fest και το Kënga Magjike.

Έγινε σημαντική προβολή στα αλβανόφωνα Βαλκάνια με την κυκλοφορία του αναγνωρισμένου σινγκλ "Mala Gata" τον Μάιο του 2013. Στα τέλη του 2013, συμμετείχε στη 15η έκδοση του Kënga Magjike με το τραγούδι "Mos ma lsho", το οποίο της χάρισε το Βραβείο Διαδικτύου στον μεγάλο τελικό. Τον Δεκέμβριο του 2015, η Χαγιάτι κυκλοφόρησε το επόμενο single της "A do si kjo" και έφτασε στο νούμερο 13 στην Αλβανία. Το επόμενο σινγκλ, "Marre", ακολούθησε τον Ιούνιο του 2016 και έφτασε στο νούμερο 13 επίσης.