Απίστευτη αλλαγή - Έτσι είναι σήμερα στα 82 της η Κατερίνα Χέλμη

Κρατιέται μια χαρά!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Απίστευτη αλλαγή - Έτσι είναι σήμερα στα 82 της η Κατερίνα Χέλμη

Τη Δευτέρα 9/5 ήταν ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο βράδυ του χώρο του θεάτρου καθώς για συνεχή χρονιά έγινε η τελετή απονομής των βραβείων «Κάρολος Κουν» των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21. Στο θέατρο Ολυμπία λοιπόν, ανέβηκε στη σκηνή η σπουδαία Κατερίνα Χέλμη για δώσει ένα πολύ σημαντικό βραβείο σε συνάδελφο της.

Ο λόγος για την Μαριάννα Κάλμπαρη, η οποία τιμήθηκε με ''το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου 2020/21'' για τον «Έντμοντ». Οι δύο κυρίες φωτογραφήθηκαν κατά τη διαδικασία αυτή και όλοι έμειναν εντυπωσιασμένη από την παρουσία της, Χέλμη, η οποία μεγαλώνοντας έχει αποσυρθεί και όπως είναι λογικό είχαμε πολλά χρόνια δούμε.

Σίγουρα, η γλυκύτητα στο πρόσωπο της είναι αναλλοίωτη απλώς πολλές φορές ξαφνιαζόμαστε όταν χάνουμε γνωστά πρόσωπα από τον φακό, όπως τη Σεμίνα Διγενή.

Η σπάνια εμφάνιση της Κατερίνας Χέλμη

Κατερίνα Χέλμη

Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Η Κατερίνα Χέλμη (Αθήνα, 12 Αυγούστου 1939) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης Κανατάς» αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι τα «Κόκκινα Φανάρια», όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις Ντορή, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

Κατερίνα Χέλμη

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Σε αντίθεση με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.