«Νόμιζαν ότι είχα αρρωστήσει εξαιτίας των πολλών κιλών...» - Ο Αλέκος Ζαζόπουλος σε μία σπάνια εξομολόγηση

«Προσπαθούσα να μην επηρεάζομαι»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Νόμιζαν ότι είχα αρρωστήσει εξαιτίας των πολλών κιλών...» - Ο Αλέκος Ζαζόπουλος σε μία σπάνια εξομολόγηση

Σε μία σπάνια και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο Αλέκος Ζαζόπουλος στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, που λατρεύει να ακούει το κοινό του, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει αλλά και την μεγάλη αλλαγή που σημείωσε στην εξωτερική του εμφάνιση χάνοντας περίπου 40 κιλά (δείτε επίσης την δίαιτα που ακολουθεί η Αγγελική Νικολούλη).

Ο Αλέκος Ζαζόπουλος αποκαλύπτει για πρώτη φορά

Έχετε νιώσει ποτέ να φτάνετε στον πάτο και να ξανά σηκώνεστε;

Έχω φτάσει πολλές φορές στον πάτο. Είναι πολλές οι στιγμές που είπα ότι θα τα παρατήσω, γιατί έβλεπα ότι προσπαθούσα και δεν υπήρχε ανταπόκριση σε αυτό που κάνω. Ωστόσο δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα.

Ο Αλέκος Ζαζόπουλος σε μία σπάνια εξομολόγηση

Χάσατε παρά πολλά κιλά. Πείτε μου τι σας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και πώς το καταφέρατε;

Πολλοί νόμιζαν ότι είχα αρρωστήσει εξαιτίας των πολλών κιλών που έχασα. Έδιωξα από πάνω μου 40 κιλά. Όλο αυτό ξεκίνησε όταν προσπάθησα να δέσω το κορδόνι στο παπούτσι μου και δεν μπορούσα. Πήρα λοιπόν την απόφαση και με διατροφή και γυμναστική τα κατάφερα.

Είχατε δεχτεί σχόλια για το βάρος σας, όταν ήσασταν παραπάνω κιλά;

Πολλές φορές έλεγαν «πολύ καλός τραγουδιστής αυτός, αλλά πολλά κιλά ρε παιδί μου». Προσπαθούσα να μην επηρεάζομαι, όσο ήταν δυνατόν. Τώρα που έχασα τα κιλά, δεν ξέρω τι θα βρούνε να πούνε.

Έφυγαν 50 κιλά από πάνω της

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη βρέθηκε από την εφηβεία (μόλις στα 15 της) αντιμέτωπη με περισσότερα από 20 παραπανίσια κιλά. Η παχυσαρκία της είχε χτυπήσει την πόρτα και η ίδια συνειδητοποίησε πως κάτι πρέπει να κάνει μόλις τελείωσε το λύκειο.

"Μόλις τελείωσα το Λύκειο και συνειδητοποίησα ότι ήθελα να κάνω κάτι στο χώρο του θεάματος. Δεν είχα πρόβλημα με τις σχέσεις μου, είχα όμως πρόβλημα με τον εαυτό μου", είχε αναφέρει η ίδια η Ελεονώρα σε συνέντευξή της τονίζοντας πως όταν μπήκε στη δραματική σχολή, αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να κάνει για να μην ξαναδεί τον εαυτό της έτσι.

Η ίδια, επίσης, είχε παραδεχτεί πως η παχυσαρκία δεν είναι μόνο σωματική ασθένεια αλλά και ψυχική:
"Όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαρτήσεις. Εγώ είχα εξάρτηση με το φαγητό".

Ζουγανέλη κιλά

Σε άλλη συνέντευξή της πάλι είχε δηλώσει:

«Όταν δεν έκανα τα πράγματα που ήθελα και το σώμα µου δεν ακολουθούσε τις ανάγκες µου ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνιδας. Ήθελα να γυμναστώ, ήθελα να µην κουράζομαι, ήθελα να χορεύω, να κινούμαι στη σκηνή. Ήθελα να είμαι πιο όμορφη για τα δικά µου δεδομένα.

Πέρα από την ανασφάλεια που ένιωθα, κουραζόμουν. Δεν θεωρούσα ότι είχα ζωή αναλογικά µε την ηλικία µου. Είχα στερηθεί πράγματα, άσχετα που μπορούσα να «κρύβω» τα κιλά µου και να αναδεικνύω τις χάρες µου στη σκηνή. Μεγαλώνοντας δεν ήθελα να τις χάσω και για αυτό ξεκίνησα τη δίαιτα.

Έχω πολλές ανασφάλειες και το σώμα µου δεν ήταν η μοναδική . Η πιο μεγάλη ένδειξη πως είμαι ανασφαλής είναι ότι έχω επιλέξει το τραγούδι σαν επάγγελμα. Άσχετα από την ύπαρξή τους, όμως, κατανοώ ότι πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό µας όπως είναι. Ό,τι υπάρχει πάνω µας είναι για να µας βασανίσει, για να µας πάει παρακάτω, να µας βάλει σε μία διαδικασία σκέψης και ίσως να το αλλάξουμε. Οι ανασφάλειες είναι ωραίο πράγμα. Θα έλεγα απλά να συμφιλιωθούν µε αυτές»

Η δημοφιλής τραγουδίστρια πλέον έχει χάσει σχεδόν 50 κιλά (δείτε την εδώ με κοντό σορτάκι χωρίς ρετούς) και αγαπά ακόμα πιο πολύ τον εαυτό της αφού όπως παραδέχεται το σώμα μας είναι ένα όχημα που μας βοηθάει να ζήσουμε κάποια πράγματα.