Κώστας Κωστόπουλος: Η έρευνα της Εισαγγελίας ξεκίνησε - Ποιοι θα καταθέσουν

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
 Κώστας Κωστόπουλος: Η έρευνα της Εισαγγελίας ξεκίνησε - Ποιοι θα καταθέσουν

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστό ότι ο γνωστός σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος παραιτήθηκε από την σειρά του «Σασμού», μετά το σάλο που ξέσπασε κα τις κατηγορίες εναντίον του. Η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου τον έχει κατηγόρησε για βιασμό (Δείτε εδώ ποια είναι η ψυχολογική του κατάσταση).

Πλέον, όμως, δεν είναι η μόνη που τον κατηγορεί. Mετά τη μήνυση που κατατέθηκε από την Έλενα Αθανασοπούλου κατά του γνωστού σκηνοθέτη, μία νέα καταγγελία προς τον ίδιο βγήκε στην επιφάνεια. Η είδηση αναφέρθηκε πρώτη φορά στην εκπομπή το Πρωινό από την ηθοποιό, συγγραφέα και σκηνοθέτη, Άννα Παντζέλη.

Οι έρευνες της Εισαγγελίας για τον Κώστα Κωστόπουλο έχουν ξεκινήσει

Η Εισαγγελία Πρωτοδίκων της Αθήνας έχει ξεκινήσει τις έρευνες, για όσα προσάπτει ηθοποιός στο σκηνοθέτη για τον βιασμό της, το 2010. Η καταγγελία - βόμβα έχει ήδη μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και ο σκηνοθέτης πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να ακουστεί και η δική του εκδοχή.

Η Έλενα Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, ούσα τότε 21 ετών. Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι μέχρι τότε η σχέση τους με τον Κωστόπουλο ήταν μόνο φιλική, Μάλιστα, είχε γνωρίσει την οικογένειά του και έβγαιναν όλοι μαζί συχνά με κοινές παρέες για διασκέδαση.

Ωστόσο, ένα βράδυ του καλοκαιριού του 2010, όπως αναφέρει, ο σκηνοθέτης της πρότεινε να πάνε για φαγητό οι δυο τους και έπειτα να συνεχίσουν σε κλαμπ με κοινή παρέα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, στο γεύμα που είχε με τον σκηνοθέτη ήπιαν αρχικά μόνο ένα μπουκάλι κρασί αλλά στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε και δεύτερο μπουκάλι, ενδεχομένως, όπως αναφέρει, και τρίτο.

«Άρχισα να νιώθω ζαλισμένη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο ένιωθα τόσο ζαλισμένη, προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου και αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί, ναι μεν, δεν πίνω πολύ αλκοόλ, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τα όριά μου και είμαι σίγουρη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μου προκαλέσει τέτοια σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα και απώλεια συνείδησης…» υποστηρίζει στη μήνυσή της η 33χρονη γυναίκα και συμπληρώνει: «Δεν γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, ζήτησε από τον Κωστόπουλο να αποχωρήσουν από το μαγαζί καθώς δεν ένιωθε καλά. Τότε, όμως, έχασε τις αισθήσεις της. Στο μεσοδιάστημα, μέχρι να συνέλθει, έχει κενό μνήμης.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου και γύρισαν οι αισθήσεις μου, ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του και αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν με εμένα εν αγνοία μου και χωρίς τη δική μου συναίνεση. Συγκεκριμένα, είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε» περιγράφει στη μήνυσή της η Ελενα Αθανασόπουλου.

«Αρχισα να τον κλωτσάω, να ουρλιάζω, να τρέμω και να κλαίω. Κάποια στιγμή αυτός τραβήχτηκε από πάνω μου… Δεν είχα τη δύναμη ούτε το κουράγιο να βγω από το αυτοκίνητο… Ενιωθα τρομερά ευάλωτη και φοβόμουν ακόμα και για τη ζωή μου…», υποστηρίζει η 33χρονη. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως αυτή τη στιγμή το στοιχείο που υπάρχει είναι ο λόγος της καταγγέλλουσας απέναντι στον λόγο του καταγγελλόμενου.

Για κατάθεση θα κληθούν και άλλα πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα άτομα που αποτελούσαν την κοινή παρέα της Αθανασοπούλου και του Κωστόπουλου, που τους περίμεναν στο κλαμπ, όπου η καταγγέλλουσα ήθελε οπωσδήποτε να πάει, όπως υποστηρίζει, διότι φοβόταν να μείνει μόνη της.

Οι δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου για την μήνυση στον Κωστόπουλο

Η Έλενα Αθανασοπούλου, αφού ανακοινώθηκε πως προχώρησε σε μήνυση εις βάρος του Κώστα Κωστόπουλου, μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, το πρωί της Τρίτης 10/5, και εξήγησε τι συμβαίνει και πως συνεχίζεται η υπόθεση.

«Κάποιες φορές είμαι χαρούμενη, άλλες φορές είμαι νευριασμένη, άλλες φορές είμαι εξοργισμένη, άλλες φορές είμαι εριστική, προκλητική. Τα έχει όλα η διάθεση μου και η ψυχολογία μου. Ένιωσα υπέροχα όταν το έβγαλα από πάνω μου. Ένιωσα υπέροχα γιατί δεν το έβγαλα έτσι κατευθείαν, αλλά είχα κάνει τις έρευνες μου και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πλαίσιο του βιασμού, βιασμός μπορεί να μην υπάρχει άλλος, αλλά υπάρχουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σεξουαλικές κακοποιήσεις, ακραίες και βίαιες συμπεριφορές. Δεν τα γνωρίζω μόνο εγώ αυτά, τα γνωρίζουν και άλλα άτομα. Άτομα με καριέρα, γιατί ακούγεται και το "εγώ ποια είμαι". Είμαι η Έλενα Αθανασοπούλου, αυτή είμαι.

Έλενα Αθανασοπούλου

Έχω κάνει όλη αυτή την έρευνα και όλα θα βγουν, αλλά όχι στα κανάλια. Θα βγουν στις δικαστικές αίθουσες και θα με στηρίξουν τα ίδια τα θύματα», είπε αρχικά.

Και έπειτα συμπλήρωσε: «Μην μου λέτε το όνομα του! Ας τον λέμε γνωστό σκηνοθέτη! Γνωριστήκαμε κάποιο βράδυ του 2009 σε κοινωνικό πλαίσιο όπου υπήρχαν και άλλα άτομα του χώρου. Δεν ήταν ο Πέτρος και ο Παύλος, ήταν επώνυμα άτομα αφού θέλετε να μιλήσουμε για διασημότητες. Ας είναι αυτά τα άτομα σήμερα με το μέρος της συνείδησης τους».