Eurovision 2022: «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε...» - Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά την νίκη της Ουκρανίας

Η ανάρτησή του στα social media

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2022: «Θα κάνουμε τα πάντα ώστε...» - Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά την νίκη της Ουκρανίας

Η Ουκρανία νίκησε φέτος στην Eurovision με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania». Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε συνολικά 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης του τελικού).

Η νίκη της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα προγνωστικά, ωστόσο πολλοί κάνουν λόγο πώς νίκησαν καθαρά λόγω πολέμου.

Μάλιστα, λίγο μετά το φινάλε της Eurovision, o πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά φυσικά με την νίκη της χώρας του.

Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision 2022

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision! Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πιστεύω όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι θεατές της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη.

Ελεύθερη, ειρηνική και έχοντας αποκατασταθεί! Ευχαριστούμε για τη νίκη τους Kalush Orchestra και όλους εκείνους που μας ψήφισαν! Σίγουρα, το νικητήριο τραγούδι μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες δηλώσεις των Kalush Orchestra μετά την νίκη - Θα διεξαχθεί του χρόνου στην Ουκρανία;

Μετά το τέλος του μουσικού διαγωνισμού, το συγκρότημα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μάλιστα, αναφέρθηκαν σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου.

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή».

Για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του συγκροτήματος και του προέδρου Ζελένσκι: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».