Eurovision 2022: Αυτή είναι η θέση που πήρε η Ελλάδα στον Α’ Ημιτελικό από κοινό και κριτική επιτροπή

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Eurovision 2022: Αυτή είναι η θέση που πήρε η  Ελλάδα στον Α’ Ημιτελικό από κοινό και κριτική επιτροπή

Το βράδυ του Σαββάτου (14/5) πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του 66ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Όπως ήταν λογικό, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες ήταν μεγάλος καθώς όλοι ήθελαν την πολυπόθητη νίκη. Τελικά, η χώρα που κατάφερε να κερδίσει φέτος ήταν η Ουκρανία καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε φαβορί.

Μάλιστα, ακόμη και η Ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη τα πήγε αρκετά καλά καθώς βρέθηκε στην τελική δεκάδα και πιο συγκεκριμένα στην 8η θέση συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς (57 βαθμούς από το κοινό, 158 από τις κριτικές επιτροπές των χωρών).

Ο αναλυτικός πίνακας Η Ελλάδα πήρε την 1η θέση στην ψηφοφορία που έδωσαν οι κριτικές επιτροπές και την 8η από το κοινό. Έτσι, η γνωστή τραγουδίστρια κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Ο αναλυτικός πίνακας με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2022

Αμάντα Γεωργιάδη - Eurovision 2022

«Σκέφτηκα ότι...» - Οι πρώτες δηλώσεις της Αμάντα μετά την κατάκτηση της 8ης θέσης

Την όγδοη θέση κατέκτησε στην φετινή Eurovision η Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η Αμάντα Γεωργιάδη με το Die Together, συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς, ενώ νικητές αναδείχθηκαν οι Kalush Orchestra με τη Stefania για την Ουκρανία (δείτε εδώ όσα είδαμε στον μεγάλο τελικό).

Η Αμάντα Γεωργιάδη λίγο μετά τον τελικός προχώρησε στις πρώτες της δηλώσεις στον δημοσιογράφο Θάνο Κλωνόπουλο και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Ήταν ωραία. Δεν είχα άγχος. Σκέφτηκα ότι “ok θα το απολαύσω”. Και ναι το απόλαυσα. Υπήρχαν πολλές καλές χώρες φέτος. Πολλά, καλά τραγούδια. Εγώ είμαι χαρούμενη. Όλοι είναι εδώ, η οικογένειά μου, ο φίλος μου… Και δεν έχω μπαταρία στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ για όλα».

Για τους Kalush Orchestra και τη νίκη τους είπε:«Καλό τραγούδι, καλά παιδιά…».

Η Αμάντα απάντησε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει τώρα που όλα τελείωσαν: «Θα κοιμηθώ».