Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά της ΕΡΤ - «Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό»

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά της ΕΡΤ - «Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος το πρωί της Κυριακής (15/5) βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» όπου μεταξύ άλλων με αφορμή τον τελικό της Eurovision ο γνωστός παρουσιαστής θυμήθηκε τη δική του συμμετοχή με την «Άνοιξη».

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου

«Πήγα στην Eurovision με την Άνοιξη, ένα αδικημένο κομμάτι λόγω του πολέμου και λόγω του ότι τα πράγματα τότε ήταν αλλιώς. Μας είχαν του πεταματού. Εγώ μόνο έβγαινα στις συνεντεύξεις τύπου και μίλαγα υπέρ της Ελλάδας. Σχεδόν έφτασα στον ρατσισμό να τους λέω πως εσείς είστε οι απολίτιστοι και εμείς είμαστε οι πολιτισμένοι. Μας είχαν όμως στα σκουπίδια δίπλα.

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου

Η ΕΡΤ τότε με δυσκολία με έστειλε σε μια εκπομπή και δεν ξαναπήγα στην ΕΡΤ. Φέτος ξαναπήγα στην ΕΡΤ και δεν με έχει καλέσει σε καμία Eurovision, δεν με έχει φωνάξει ποτέ σε κάτι γιορτές που έκανε στα προκριματικά. Όχι μόνο δεν με έχει χρησιμοποιήσει που είμαι και άνθρωπος της τηλεόρασης και συνθέτης και μουσικός και έχω εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό. Αν ρωτήσεις πρακτικά αν υπάρχω, δεν υπάρχω. Έχω φύγει από το 1994».

Το γιατί είναι επειδή πάντα ήμουν αιχμή του δώρατος του MEGA, του ΑΝΤ1 και άλλων καναλιών. Οπότε θεωρούσαν πως αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν το MEGA. Αν φέρουν τον Ανδρέα, είναι σαν να διαφημίζουν τον ΑΝΤ1.

Αυτό πιστεύω και είναι η πιο καλοπροαίρετη ανάλυση μου διότι τους υπερασπίστηκα και, όταν ήρθε η ώρα να πάρω μια αποζημίωση, τους την χάρισα κιόλας. Άρα από μένα είχαν κέρδος ακόμα και οικονομικό».

"Κατέρρευσε" ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Καλεσμένος στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 15/5 ο Ανδρέας Μικρούτσικος προκειμένου να σχολιάσουν όλοι μαζί τον χθεσινοβραδινό τελικό της Eurovision. Ο ίδιος μάλιστα, λίγο πριν τον αποχαιρετήσει η Σίσσυ Χρηστίδου, "λύγισε" στον αέρα της εκπομπής.

Όπως αποκάλυψε, πέρασε ένα πολύ δύσκολο βράδυ, καθώς έφυγε από την ζωή ξαφνικά το σκυλάκι του.

«Ήταν για μένα βάλσαμο η σημερινή παρουσία γιατί έχω ζήσει μία από τις πιο δύσκολες νύχτες της ζωής μου. Το βράδυ το σκυλάκι μας, το ένα και μοναδικό, αρρώστησε και το πρωί στις έξι που το πηγαίναμε στο νοσοκομείο έφυγε από τη ζωή. Δεν ήθελα να το αναφέρω γιατί ήσασταν βάλσαμο, να είστε καλά.

Ήταν σαν παιδί μου και γενικότερα τα ζώα είναι σαν παιδιά μας. Χίλια συγγώμη. Το κράτησα στο τέλος να το πω και δεν ήθελα να το πω. Αλλά ήθελα να πω ότι και η εκπομπή μού έκανε ένα καλό ψυχοθεραπευτικό γιατί μπόρεσα να ασχοληθώ με γλυκά παιδιά για θέματα που πρέπει να τα λέμε στους τηλεθεατές, να τα αναλύουμε, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε και να υπάρχει λόγος. Είναι όμως πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα γιατί το βράδυ έχω χάσει σημαντικούς ανθρώπους αλλά και αυτό ήταν ένα πλάσμα που τον ένιωθα σαν παιδί μου. Ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία, έφυγε μέσα στη διάρκεια της νύχτας δεν το προλάβαμε» είπε με δάκρυα στα μάτια ο Ανδρέας Μικρούτσικος.