Eurovision 2022: Οι Ουκρανοί νικητές επέστρεψαν στην εμπόλεμη πατρίδα τους - Καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Οι Ουκρανοί νικητές επέστρεψαν στην εμπόλεμη πατρίδα τους - Καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος

Αυλαία έριξε ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, καθώς η Ουκρανία στέφθηκε νικήτρια με τεράστια διαφορά. Και ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται που θα διοργανωθεί ο επόμενος διαγωνισμός, οι νικητές Kalush Orchestra έδωσαν το τρόπαιό τους σε δημοπρασία.

Επέστρεψαν στην Ουκρανία η Kalush Orchestra

Τα χρήματα δε, τόνισαν ότι θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σήμερα 16/5 επέστρεψαν στη χώρα τους όπου τους περίμενε πλήθος κόσμου και τους επεφύλασσαν μια πολύ θερμή υποδοχή, καθώς οι Ουκρανοί περίμεναν λίγη χαρά και εθνική υπερηφάνεια πολλούς μήνες, αφού η εισβολή της Ρωσίας τους τα έχει στερήσει αυτά.

Υπενθυμίζεται πως οι Kalush Orchestra δημιουργήθηκαν το 2019 από τον ράπερ Oleh Psiuk, τον πολυοργανοπαίκτης Ihor Didenchuk και ο MC Kylymen.

Μάλιστα, ο τελευταίος έχει και εμπειρία από τον θεσμό της Eurovision, μιας και πήγε και πέρυσι στο Ρότερνταμ, παίζοντας φλάουτο για το συγκρότημα Go_A.

Πού θα γίνει η Eurovision 2023

Τα στοιχήματα που την έδιναν απόλυτο φαβορί για την νίκη της Eurovision 2022 επιβεβαιώθηκαν καθώς η Ουκρανία νίκησε στην φετινή Eurovision, αλλά ίσως κάποιοι ξεχνούν ότι η Ουκρανία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς εδώ και 3 μήνες η Ρωσία έχει εισβάλλει παράνομα.

Και μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να φέρνει πολλά προβλήματα στο τραπέζι, όμως όσον αφορά τον μουσικό Διαγωνισμό δημιουργείται ένα βασικό ερώτημα. Που θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023 αν κερδίσουν οι Kalush Orchestra.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Breakfast@Star ο Τάσος Μπιμπισίδης, η απάντηση έρχεται από τους Σουηδούς, οι οποίοι έχουν διαθέσει ήδη ένα χώρο στην Στοκχόλμη και έχουν επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή, εκφράζοντας την επιθυμία να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό, στην περίπτωση που νικήσει η Ουκρανία.