Δίκη Φιλιππίδη: «Τον εκλιπαρούσα να μην...» - Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει η δεύτερη καταγγέλλουσα

Όσα συνέβησαν μετά το περιστατικό στο θέατρο

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Φιλιππίδη:  «Τον εκλιπαρούσα να μην...» - Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει η δεύτερη καταγγέλλουσα

Συνεχίζεται την Τρίτη 17/5 στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία δεν άντεξε την φόρτιση την προηγούμενη μέρα και διέκοψαν τη δίκη. Ωστόσο μετά την περιγραφή των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο θέατρο Μουσούρη το χειμώνα του 2010, η καταγγέλλουσα συνέχισε με την περιγραφή των συνεχών ενοχλήσεων που συνέβησαν μετά το συμβάν.

Συνέχισε να ενοχλεί την καταγγέλλουσα ο Φιλιππίδης

Για ένα διάστημα περίπου δέκα ημερών, η καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο κατηγορούμενος την ενοχλούσε στέλνοντας της χυδαία μηνύματα. «Έλεγα θα το σβήσεις από το μυαλό σου και όλα καλά. Μου έστελνε για μεγάλο διάστημα μηνύματα και με έπαιρνε τηλέφωνο και από άγνωστα νούμερα. Μου έλεγε “θα έρθω εκεί”. Στα τηλέφωνα μου έλεγε τι θέλει να του λέω και αυτός να αυτοϊκανοποιείται. Τον εκλιπαρούσα να μην με ξαναπάρει τηλέφωνο. Μία ημέρα βρισκόμουν στο σπίτι της μητέρας μου και με είχε πάρει. Χρησιμοποιούσε και μία φωνή αηδιαστική και τον κατέγραψα που αυτοϊκανοποιούνταν. Όλα τα άλλα τα έσβησα, ήταν το μόνο που κράτησα. Δυστυχώς καταστράφηκε, δεν ανασύρεται από το κινητό» ανέφερε η μάρτυρας.

«Πήγα σε ένα κάστινγκ στο mega για τη σειρά «Κλεμμένα όνειρα». Είχα περάσει από όλα τα στάδια. Μου λένε σε θέλουμε για το ρόλο της Μαρίας, θα σε πάρουμε για το fitting των ρούχων. Εκείνη την περίοδο ήμουν βοηθός σκηνοθέτη σε μια παράσταση και έμαθα από ηθοποιό που συμμετείχε στη σειρά ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα! Πήρα να μάθω και μου είπαν πως έγινε κάποιο λάθος κι δε θα είμαι στη σειρά. Λέω συμβαίνουν αυτά, δεν πήγε κάπου το μυαλό μου.

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει η δεύτερη καταγγέλλουσα για τον Φιλιππίδη

Μετά με πήραν για την σειρά «Βασιλιάδες» πάλι στο Mega. Ο ανιψιός μου είχε πάρει τον ρόλο του γιου του Κώστα Κόκλα και έψαχναν την αδελφή του. Ήταν όλοι υποστηρικτικοί επειδή είχαμε καλή επαφή, μοιάζαμε φυσιογνωμικά, θα μπορούσα να τον πηγαίνω στα γυρίσματα, υπήρχε ένα θετικό πακέτο. Περίμεναν την απάντηση του καναλιού. Με πήρε ο βοηθός σκηνοθέτη και μου λέει διάλεξαν άλλη κοπέλα. Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. “Σε προτείναμε και για άλλο ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν όχι” μου είπαν στο τηλέφωνο» ανέφερε η μάρτυρας.

Η τελευταία φορά που δέχθηκε ενόχληση από τον κατηγορούμενο ήταν ένα χρόνο μετά. «Μετά από ένα χρόνο, σχεδόν, με πήρε τηλέφωνο. Ήμουν με ένα φίλο μου. Χτύπησε τηλέφωνο μου από απόκρυψη το σήκωσα. Έπεσα από τα σύννεφα. Μου είπε με αυτή τη χαμηλή φωνή, μπάσα, “είδες παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει, αν αλλάξεις γνώμη…“

Με έπιασε πανικός. Ο φίλος μου ρωτούσε τι έγινε. Του είπα είναι πολύ &&&%^* ο Πέτρος Φιλιππίδης, του αποκάλυψα τι είχε γίνει και είδε και ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό μου, αντίστοιχα χυδαίο. Νόμιζα ότι αυτός ο εφιάλτης θα συνεχιστεί. Ευτυχώς δεν συνεχίστηκε» τόνισε η μάρτυρας.

«Έβγαλε τα γεννητικά του όργανα, καβάλησε πάνω...»

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε και το τι συνέβη στο στο θέατρο Μουσούρη...

«Ήμασταν και οι δύο στον καναπέ. Κάθισε δίπλα μου. Άρχισε να με φιλάει, να μου λέει χυδαία λόγια. Προσπάθησα να τον απωθήσω, δεν τα κατάφερα. Είχε κατεβάσει το παντελόνι και έβγαλε τα γεννητικά του όργανα. Καβάλησε πάνω στα πόδια μου. Κουνιόμουν συνεχώς. Μου κατέβασε το κολάν και παρέσυρε και το εσώρουχο. Με δύναμη προσπαθούσε να εισχωρήσει μέσα μου. Προσπάθησα να κουνιέμαι ασταμάτητα. Άφησε το χέρι του, για να πιάσει γεννητικό όργανο και μπόρεσα να τον απομακρύνω» περιέγραψε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

 Η ανατριχιαστική κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας του Φιλιππίδη

Η γυναίκα, η οποία ήταν τότε 27 ετών, περιέγραψε ένα σκηνικό πάλης με την ίδια να κουνιέται συνέχεια και να προσπαθεί να ξεφύγει. «Κατάφερα και σηκώθηκα και κοπάνησα σε έπιπλο και προσπάθησα να φύγω. Εκείνη στιγμή αισθάνθηκα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει. Αισθανόμουν ότι ήταν σε στύση. Η πάλη δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή. Κατάφερα να κουνιέμαι και αυτό φάνηκε ότι τον δυσκόλεψε. Όπως με είχε πιάσει από πίσω κατάφερε να με γυρίσει μπροστά και πήγα στην πόρτα, ανέβασα κολάν και είδα ότι η πόρτα είναι κλειδωμένη.

Φώναζα «ααα» και χτυπούσα την πόρτα. Εκείνος μου είπε ατάραχος και ξενερωμένος “μη φωνάζεις τσάμπα δεν είναι κανένας στο θέατρο”. Άρχισα να κοπανάω την πόρτα και με τα χέρια και τα πόδια. Μου είπε αν περάσεις αυτήν την πόρτα “θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”. Έλεγα συνέχεια θέλω να φύγω. Πράγματι έφερε το κλειδί, ξεκλείδωσε και έφυγα» εξιστόρησε η μάρτυρας στο δικαστήριο.