«Του έσπασα το κεφάλι σε μία ελιά και...» - Η αντίδραση του Θίο Αλεξάντερ στο bullying που δεχόταν

«Συμφωνώ να μην καταφτάνουμε στη βία αλλά αν συνεχίζεται;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Του έσπασα το κεφάλι σε μία ελιά και...» - Η αντίδραση του Θίο Αλεξάντερ στο bullying που δεχόταν

Το μεσημέρι της Τρίτης 17/5, ο ταλαντούχος ηθοποιός Θίο Αλεξάντερ, τον οποίο απολαύσαμε φέτος μέσα από την επαναπροβολή της σειράς 42 βαθμούς στον Αντ1 (δείτε τι είχε αναφέρει η Λέχου για την σειρά), φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Κυψέλη, και μεταξύ άλλων μίλησε για το σοκαριστικό περιστατικό με το bullying που δέχθηκε, μιας και βίωνε τέτοιες καταστάσεις σε μικρότερη ηλικία, και το βίαιο ξέσπασμά του.

Οι δηλώσεις του Θίο Αλεξάντερ για το bullying

«Δεχόμουν bullying, μέχρι που έστειλα αυτόν που το έκανε στο νοσοκομείο. Ζοριζόμουν γιατί ήταν άδικο. Καθόμουν σε ένα παγκάκι και παρατηρούσα και με έλεγαν χοντρό. Έκλαιγα και του έσπασα το κεφάλι σε μια ελιά. Έκλαιγα αλλά έπρεπε να γίνει γιατί πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου… Συμφωνώ να μην καταφτάνουμε στη βία αλλά αν συνεχίζεται; Βεβαίως κι υπάρχουν άλλοι τρόποι. Ο άνθρωπος δεν έχει εξελιχθεί.

Κι αν δεν δουλέψει το να μιλήσεις στους γονείς σου; Το είπα κι από πριν στους γονείς μου. Με στήριξαν και μου είπανε κάνε κάτι για αυτό. Είμαι παθιασμένος γιατί είμαι ευαίσθητος για όσα παιδιά δέχονται bullying οποιασδήποτε μορφής. Άρα οποιαδήποτε είναι η λύση, πρέπει να τη βρούνε. Να μιλήσουν στους γονείς τους, στους ψυχολόγους και στους δασκάλους και μετά να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους γιατί η ψυχολογική βία που τρώνε αυτά τα παιδιά είναι πολλές φορές πολύ χειρότερη από το σωματική».

Ο Αύγουστος Κορτώ αποκαλύπτει σε μία σπάνια συνέντευξη στην Κυψέλη

Το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5, ο Αύγουστως Κορτώ, έδωσε μία συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική εφ' όλης της ύλης, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου στην εκπομπή Κυψέλη. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, τη σχέση με τον σύζυγο του και την ψυχολογική του κατάσταση σήμερα μετά από όλα όσα έχει βιώσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αύγουστος Κορτώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τη στιγμή που μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μιλάμε ανοικτά και δημόσια, σκέφτομαι πως τη δεκαετία του ’90 η ιδέα του να είχα ένα μέσο που μου επέτρεπε να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μου και να έχω αντιδράσεις – όχι απλά φιλικές αλλά αγαπητικές, υποστηρικτικές – θα μου φαινόταν παράδοξο».

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση, ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική, έχω τύχει την πολύτιμη για τους ψυχικά νοσούντες νορμοθυμία. Δεν έχω δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα και η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν. Φροντίζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, όχι τόσο όσο θα έπρεπε και βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

«Όλα βοηθούν, η δουλειά και φυσικά ο Τάσος. Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Αν δεν γράψω για τον Τάσο όλη την ώρα και ότι κάνω γίνεται για να μπορώ να το μοιραστώ μαζί του» συμπλήρωσε ο Αύγουστος Κορτώ στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.