Καλύτερα κι από ιταλική - Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Καλύτερα κι από ιταλική - Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές για μικρούς και μεγάλους είναι αναντίρρητα η καρμπονάρα για αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την αυθεντική συνταγή που δίνει άρωμα Ιταλίας, ενώ αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών, δείτε εδώ πως να φτιάξετε χωριάτικη μακαρονόπιτα.

Αυθεντική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για την καρμπονάρα

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
  • Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.
  • Το αφαιρούμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  • Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  • Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  • Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μυστικά για την καρμπονάρα

  • Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.
  • Εκτός από την κλασική ιταλική καρμπονάρα, μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με προσθήκη υλικών όπως αγκινάρες, σπαράγγια, αρακά, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα κτλ.
  • Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

Πηγή: argiro.gr