Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Χάρις Αλεξίου - «Είναι μια πράξη τιμής...»

To post που καταχειροκροτήθηκε στα social media

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με την ανάρτηση της Χάρις Αλεξίου -  «Είναι μια πράξη τιμής...»

Μία ιδιαίτερη ανάρτηση θέλησε να κάνει η Χάρις Αλεξίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με την τραγουδίστρια να θυμάται τη μέρα που βρέθηκε στη Σμύρνη, εκεί όπου δόθηκε το όνομά της σε έναν από τους δρόμους της πόλης.

Η Χάρις Αλεξίου, η οποία σε λίγο καιρό πρόκειται να παίξει στη μικρή οθόνη, θέλησε να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Σμύρνης.

Συγκίνηση με την ανάρτηση της Χάρις Αλεξίου

«"Χάρις Αλεξίου- Λεωφόρος ειρήνης και φιλίας”

Στις 15 Μαΐου του 2010, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Σμύρνης, το Gaziemir με δήμαρχο τον κύριο Ibrahim Senol, έκανε την τιμή στους προγόνους μου που ήρθαν από εκεί πρόσφυγες, να δώσει το δικό μου όνομα σε ένα δρόμο της πόλης.

Αυτή είναι μια πράξη τιμής για τους ξεριζωμένους και ένα μήνυμα πως οι λαοί μπορούν και θέλουν να είναι αδελφωμένοι.

Φέτος, εκατό χρόνια μετά τον ξεριζωμό τιμάμε τους ανθρώπους που χάθηκαν αλλά και θυμόμαστε πως μαζί με αυτούς χάθηκαν και φιλίες ισχυρές ανάμεσα στους δύο λαούς που ζούσανε μαζί.

Γεννήθηκαν όμως νέες και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ.

Ο γνωστός Τούρκος συνθέτης Zulfu Livaneli με κάλεσε πρώτη φορά στην χώρα του, αργότερα με την φίλη μου (πλέον) Sezen Aksu τραγουδήσαμε για τους σεισμοπαθείς Έλληνες και Τούρκους αλλά και πολλές φορές ακόμη.

Μέχρι και σήμερα αγαπάνε και τραγουδάνε τα δικά μας τραγούδια σαν αυτά του Μάνου Λοΐζου και όχι μόνο», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια στην ανάρτησή της.

Τι δουλειά έκαναν οι γονείς της Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου αποτελεί ίσως την πιο καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια της εποχής μας. Η τεράστια καριέρα της και οι μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε, την έφτασαν στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε πωλήσεις δίσκων βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, πίσω από τον επίσης κορυφαίο, Γιάννη Πάριο.

Η Χάρις Αλεξίου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1950 στη Θήβα, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα. Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 20 χρονών. Το μεγάλο της ντεμπούτο έγινε ε έναν δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι «Όταν πίνει μία γυναίκα» των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Αυτό που πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει είναι πως η αγαπημένη τραγουδίστρια προέρχεται από δύο γονείς που πάλεψαν σκληρά προκειμένου να της προσφέρουν τα απαραίτητα.

Ο πατέρας της ήταν αγρότης, ενώ η μητέρα της ήταν μοδίστρα με καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει για την Αθήνα, όταν ο πατέρας της θα φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 35 ετών. Στην ελληνική πρωτεύουσα, η μητέρα της αναγκάζονταν να εργάζεται πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να τα βγάζει πέρα, αυτός είναι και ο λίγος για τον οποίο η Χάρις Αλεξίου, θυμάται με λύπη την παιδική της ηλικία.

Χάρις Αλεξίου γονείς